STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η ανάλυση του Μπαρτζώκα

Η ανάλυση του Μπαρτζώκα
Μπαρτζώκας MOTIONTEAM

Την 16η αγωνιστική της Α1 ανέλυσε ο τεχνικός της Ολύμπιας Λάρισας, Γιώργος Μπαρτζώκας, για λογαρισαμό του ΕΣΑΚΕ

" Δύο ματς είναι κατά τη γνώμη μου κομβικά για την οριοθέτηση των στόχων κάποιων ομάδων. Και μιλάω για το δικό μας ματς, της Ολύμπιας Λάρισας με τον Πανιώνιο και του Αιγάλεω με τον Πανελλήνιο".

Άρης-Μακεδονικός
" Νομίζω ότι ουδείς αμφιβάλει πως ο Αρης είναι το ακλόνητο φαβορί. Για τον Μακεδονικό δεν έχει κανείς ιδέα τι ομάδα θα κατεβάσει. Η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη. Δε νομίζω ότι έχει δει κάποιος τους νέους παίκτες και είναι δύσκολο να προσδιορίσει το επίπεδο προσφοράς που μπορούν να έχουν. Πιστεύω ότι μέχρι το εντός έδρας παιχνίδι με την Ολύμπια, ο Μακεδονικός είχε βάσιμες ελπίδες να σωθεί, αλλά μετά από αυτή την ήττα, η κατάσταση έγινε πολύ δύσκολη. Το γεγονός ότι τα παιδιά του Μακεδονικού παίζουν απλήρωτα και με οποιοδήποτε αποτέλεσμα όλοι είναι ευχαριστημένοι, τους δίνει άλλοθι. Θεωρώ όμως ότι ο Αρης, με καλή ψυχολογία από την πρόκρισή τους στο Τοp 16 της ευρωλίγκα, είναι σχεδόν αδύνατον να απειληθεί και θα προετοιμαστεί για το πρώτο ματς του Top 16 της ευρωλίγκα που έρχεται την επόμενη εβδομάδα".

Ολύμπια Λάρισας-Πανιώνιος

" Νομίζω ότι αυτό το ματς είναι κομβικής σημασίας για την είσοδο του Πανιωνίου στην τετράδα. Με νίκη κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της 4ης θέσης, ωστόσο το παιχνίδι είναι σημαντικό και για εμάς, διότι με μία ενδεχόμενη επικράτηση, νομίζω ότι εξασφαλίζουμε την είσοδό μας στα πλέι οφ. Ασφαλώς κι εμείς δεν έχουμε στο μυαλό μας την τετράδα. Αφενός γιατί πιστεύω ότι δεν έχουμε ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να τα καταφέρουμε, διότι είμαστε πίσω στη βαθμολογία κι αφετέρου, διότι εμείς στην Ολύμπια Λάρισας δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα των μακροπρόθεσμων στόχων. Στόχος μας είναι να ασχολούμαστε με κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, κάτι που μπορεί να ακούγεται εκνευριστικό, αλλά αυτή η λογική μας έχει φέρει έως εδώ. Μπορώ να πω ότι οι δύο ομάδες έχουν πολύ κοινή και όμοια αγωνιστική φιλοσοφία, ιδιαίτερα στην επίθεση, με κάποιες μικρές διαφορές στο ταλέντο ανά θέση. Αν και στο πρώτο παιχνίδι είχαμε ηττηθεί με πολύ μεγάλη διαφορά είμαι πεπεισμένος ότι ακόμα και τότε θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Επιπλέον, από τότε είμαστε πολύ καλύτερη ομάδα".

Ολυμπιακός-Απόλλων

" Εξ όσων γνωρίζω και διαβάζω ο Απόλλωνας αντιμετωπίζει τη συγκεκριμένη αναμέτρηση ως προπαρασκευή για τα παιχνίδια που έρχονται και θα κρίνουν το μέλλον του. Ο Ολυμπιακός, ασφαλώς και, είναι το απόλυτο φαβορί και μπορεί να διέρχεται μία κρίσιμης περιόδου, αλλά γνώμη μου είναι πως στον γρήγορο ρυθμό ίσως και να είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Αντιμετωπίζει πρόβλημα στην άμυνα και ιδιαίτερα όταν ο αντίπαλος έχει υπομονή στην επίθεσή του. Είμαι σίγουρος όμως ότι όλα αυτά έχουν εντοπιστεί και ενόψει της έναρξης του Top 16 της ευρωλίγκα, πολλά θα διορθωθούν. Σε ό,τι αφορά στον Απόλλωνα, γίνονται κινήσεις ενίσχυσης, υπάρχει διάθεση, αλλά σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι οι πιο σημαντικοί παίκτες της ομάδας είναι οι Ελληνες. Αυτοί μπορούν να σώσουν την κατάσταση".

Ολυμπιάδα-Μαρούσι

" Είναι ένα κομβικό ματς και για τους δύο. Η Ολυμπιάδα είναι ένα πολύ δυνατό φαβορί για την είσοδο στα πλέι οφ, παίζει καλά, έχει δυνατό ρόστερ και πολύ καλό προπονητή. Το Μαρούσι από την πλευρά του έχει προβλήματα πολλά, ο Εϊμπραμς δεν θα αγωνιστεί, στην Πάτρα θα ταξιδέψει με έναν πλέι μέικερ και η ψυχολογία δεν είναι στο ζενίθ. Παρόλα αυτά είναι ομάδα με ταλέντο? Θα έλεγα μάλιστα ότι όταν λείπουν κάποιοι παίκτες οι ρόλοι είναι πιο ξεκάθαροι... Στη Ολυμπιάδα, ο προπονητής κάνει πολλή καλή δουλειά, έχει χτίσει μία σοβαρή ομάδα, που ανέβηκε επίπεδο με την απόκτηση του Μπουντούρη, ο οποίος παίζει για τη νίκη κι όχι για τις εντυπώσεις. Με τον Μπουντούρη στο ρόστερ της η Ολυμπιάδα απέκτησε έναν παίκτη που μπορεί να χαλάσει το παιχνίδι του κορυφαίου περιφερειακού σκόρερ της αντίπαλης ομάδας".

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

" Είναι ένα παιχνίδι από το οποίο η ΑΕΚ δεν έχει καμία αξίωση. Εχει αλλάξει προπονητή, μία κίνηση που στο πρώτο διάστημα προκαλεί ενθουσιασμό, αλλά και μπέρδεμα. Νομίζω ότι είναι καλό που σε αυτό το χρονικό σημείο αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό, καθώς σε ένα ματς χωρίς αξιώσεις νίκης ο προπονητής μπορεί να βγάλει κάποια συμπεράσματα που θα τα αξιοποιήσει στη συνέχεια".

ΠΑΟΚ-ΑΕΛ

" Για τον ΠΑΟΚ πιστεύω ότι, παρότι έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση τον Σέκουλιτς, με τον Οστεϊτς στο ρόστερ του έγινε πιο ισορροπημένος. Κατά την άποψή μου ο Οστεϊτς είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά και πιο πολύ σέντερ από τον Σέκουλιτς, ο οποίος ήταν κάτι ενδιάμεσο και έμοιαζε αρκετά με τον Πάσαλιτς. Βλέποντας το ρόστερ του ΠΑΟΚ θεωρώ ότι είναι ομάδα τετράδας. Στην ΑΕΛ ήρθε ένας νέος πλέι μέικερ και μέσα από αυτό το αυτό θα επιχειρήσει πιστεύω να εξασφαλίσει το μεγαλύτερο κέρδος σε επίπεδο γνώσης κι εμπειρίας για τα ματς που έρχονται. Από εκεί και πέρα θα επιχειρήσει να κλέψει κάτι. Το σίγουρο είναι ότι η ΑΕΛ θα προετοιμαστεί για τα επόμενα ματς που θα κρίνουν και το μέλλον της στην Α1".

Αιγάλεω-Πανελλήνιος

" Πολύ σπουδαίο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Μετά τα τελευταία αποτελέσματα το Αιγάλεω έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση και νομίζω ότι κινδυνεύει άμεσα. Είναι μία οριακή συνάντηση για τους αντιπάλους, που έχουν κάνει αλλαγές στο ρόστερ τους, έχουν αξιώσεις και διεκδικούν τους στόχους τους. Για τον Πανελλήνιο θα έλεγα ότι αυτό είναι ένα από τα μεγάλη ματς για την είσοδο στα πλέι οφ, που νομίζω ότι είναι ο αδιαπραγμάτευτος στόχος της ομάδας".














TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ