EUROLEAGUE

Φόβοι και υπερβολές των Γερμανών!

Φόβοι και υπερβολές των Γερμανών!
ΓερμανικήΑστυνομία

Ακραία σχόλια γερμανικής εφημερίδας για "Έλληνες χούλιγκανς" που θα κατακλύσουν το Βερολίνο

Ούτε λίγο, ούτε πολύ οι Έλληνες οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού μπαίνουν στο ίδιο καζάνι και χαρακτηρίζονται " χούλιγκανς".

Παράλληλα στο δημοσίευμα γίνεται αναδρομή στα σοβαρά επεισόδια που αμαύρωσαν την εικόνα του ελληνικού αθλητισμού τα τελευταία χρόνια, ενώ υπάρχει αναφορά και στην αναταραχή του περασμένου Δεκεμβρίου μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Δεν λείπουν και οι ανακρίβειες καθώς γίνεται λόγος για επεισόδια στο φάιναλ της Αθήνας το 2007.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται: " Χιλιάδες οπαδοί από την Ελλάδα και τη Ρωσία θα ταξιδέψουν στο Βερολίνο για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Η Αστυνομία του Βερολίνου ήδη εκπονεί τα πλάνα της για την διοργάνωση. Από 1-3 Μαϊου οι τέσσερις καλύτερες ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους.

Οι αρχές ετοιμάζονται για την άφιξη των βίαιων οπαδών. Εκτός από τους υποστηρικτές της ΤΣΣΚΑ, περιμένουν και τους φανς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Πάνω από όλα, οι ελληνικοί σύλλογοι φημίζονται για τον χουλιγκανισμό τους".

Στη συνέχεια γίνεται νύξη για το πρόστιμο ύψους 14.500 ευρώ που επέβαλε η Ευρωλίγκα στον Παναθηναϊκό για ρίψη κροτίδων, καπνογόνων και χρήση λέιζερ αλλά και τα θλιβερά επεισόδια που πλήγωσαν πριν από μερικά χρόνια το κύρος του ελληνικού αθλητισμού.

" Η αντιπαλότητα των οπαδών είχε αρχικά κοινωνικό χαρακτήρα" δηλώνει ο Σιλβέστερ Σταλ, καθηγητής αθλητικής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Πότσνταμ και συνάμα ειδικός στο μπάσκετ. " Διαμάχες και έκτροπα έλαβαν χώρα σε μικρούς δρόμους με την συμμετοχή εκατοντάδων οπαδών εναντίον της αστυνομίας" συμπληρώνει αναφερόμενος στο φάιναλ φορ της Αθήνας το 2007.

Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος τονίζεται πως οι φίλοι του μπάσκετ συμπαραστάθηκαν στον άτυχο Αλέξη που πυροβολήθηκε από αστυνομικό. Μάλιστα οι συνέπειες των όσων συνέβησαν στην Αθήνα δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφάνιση τους και στο... Βερολίνο!

Όσον αφορά στα μέτρα της Αστυνομίας: " Θα ακολουθήσουν την ίδια τακτική με τα ποδοσφαιρικά ματς. Εκατοντάδες αστυνομικοί με σκύλους θα βρίσκονται σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, μετρό, αλλά και σε παρακείμενους δρόμους έτοιμοι να επέμβουν ανά πάσα στιγμή".















TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ