ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δ. Γιαννακόπουλος: "Ο Παναθηναϊκός που θέλω"

Δ. Γιαννακόπουλος: "Ο Παναθηναϊκός που θέλω"
INTIME SPORTS

Τα σχέδια του για τον Παναθηναϊκό που θέλει να βλέπει αποκάλυψε ο Δ. Γιαννακόπουλος και αναφέρθηκε στην πρόσληψη Ιβάνοβιτς και στην κόντρα του με τους Αγγελόπουλους.

Απολογιστική συνέντευξη παραχώρησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος όπου αναφέρθηκε σε όλα όσα έγιναν την προηγούμενη σεζόν, ενώ ανέπτυξε και τα σχέδια του για την επόμενη. Ο ισχυρός άνδρας της πράσινης ΚΑΕ επανέλαβε όλα όσα δήλωσε στη συνέντευξή του στο Sport24.gr για την πρόθεσή του για ελληνοποίηση της ομάδας.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για την απόφαση του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς τονίζοντας ότι από την αρχή αποτελούσε την πρώτη του επιλογή.

Ο διοικητικός ηγέτης του εξάστερου δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στις μεταγραφές. Παραδέχτηκε ότι πρόθεσή του είναι να αυξηθεί το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα και αποκάλυψε ότι στο στόχαστρο της ομάδας βρίσκονται οι Νικ Καλάθης και Ίαν Βουγιούκας.

Τέλος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στις διοικητικές αλλαγές που θα γίνουν στην ΚΑΕ, ενώ κάλεσε τους αδερφούς Αγγελόπουλους να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη. Στη συνέντευξη Τύπου, βρέθηκαν πολλά μέλη της ΚΑΕ, μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος κ. Μάνος Παπαδόπουλος αλλά και ο Υπεύθυνος Ακαδημιών του Ερασιτέχνη κ. Τάσος Στεφάνου.

Αρχικά ο πρόεδρος της πράσινης ΚΑΕ είπε: "Επιλέξαμε την απευθείας ενημέρωση για να σας λύσω όλες τις απορίες σας. Πριν ξεκινήσω με τον απολογισμό της σεζόν. Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στους συνεργάτες μου. Ευχαριστώ τους κυρίους Σίντιακ, Μοιρέα, Κατσογιάννη, Μάνο Παπαδόπουλο και όλα τα παιδιά στο γραφείο που δουλεύουν 24 ώρες για να έρχονται τα Κύπελλα.

Η χρονιά ολοκληρώθηκε με δύο τίτλους. Στη μεταβατική περίοδο ο Παναθηναϊκός προσέθεσε άλλους 4 τίτλους κι ενώ μας είχαν άλλοι ξεγραμμένους. Ωστόσο, σε άλλους τομείς αποτύχαμε.

Το τόνισα και στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσα στο Sport24.gr ότι θέλαμε να δώσουμε τόπο στα νιάτα και να αναδείξουμε νέους παίκτες. Το θέαμα που παρουσιάσαμε δεν άφησε ευχαριστημένο ούτε τον κόσμο, ούτε εμάς. Προσέφερε πολλά ο κ. Πεδουλάκης και τον ευχαριστώ. Δεν μειώνει την προσπάθεια του το γεγονός ότι κάποια στιγμή δεν ταυτίστηκαν οι απόψεις μας. Από την άλλη, ο Αλβέρτης είναι στρατιώτης του Παναθηναϊκού. Ήξερε τι πρέπει να κάνει και πιστεύω ότι δικαιωθήκαμε. Κατακτήσαμε έναν ακόμα τίτλο. Φυσικά και θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. Είτε ως μάνατζερ, είτε ως τεχνικός Διευθυντής της ομάδας θα είναι παρών.

Ο κ. Ιβάνοβιτς θα βοηθήσει την ομάδα να γίνει ξανά ελληνικός. Είναι εκ των κορυφαίων της Ευρώπης. Εξέφρασε απόλυτη πίστη στο πλάνο μας. Τα έργα του, οι τίτλοι και η δουλειά του ως προπονητής και παίκτης τα λένε όλα. Ο κόουτς θα σας μιλήσει για τις μεταγραφές. Κι εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι ουδέποτε ανακατεύτηκα με το αγωνιστικό στυλ της ομάδας. Αυτές τις δύο σεζόν, μόνο δύο παίκτες πήραμε εμείς. Τον Πινγκ για τους λόγους που ξέρετε και τον Καπόνο που δεν τον ήθελε ο κ. Πεδουλάκης αλλά εμείς πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να βοηθήσουμε κάνοντας ένα δώρο στην ομάδα. Θέλουμε να χτίσουμε τον Παναθηναϊκό της ερχόμενης 10ετίας.

Στόχος μας να δώσουμε τα πάντα για το Φάιναλ Φορ. Το έχουμε απλοποιήσει λες και είναι εύκολο. Παλαίοτερα φτύναμε αίμα για να πάμε στο Φάιναλ Φορ. Δεν είναι κάτι απλό. Εμείς ακόμα μαθαίνουμε και κάνουμε κάποια λάθη. Χρεώνομαι ότι ανέβασα ψηλά τον πύχη. Δεν θα ξαναγίνει. Έχουμε φτιάξει τις σχέσεις με την Ευρωλίγκα και με μεγάλους συλλόγους όπως η ΤΣΣΚΑ. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είμαστε ανοικτοί σε κάθε συνεργασία.

Μου επιτέθηκαν με ύβρεις μετά τον τελικό Κυπέλλου του 2013. Χρησιμοποίησαν χυδαίες εκφράσεις, συκοφαντίες και ψέματα. Κάθε χρόνο μιλάνε για διαιτησία και στημένο σύστημα. Η ΕΦΙΠ δεν έχει αποφασίσει για τους Αγγελόπουλους. Δεν μπορώ να αμύνομαι και να μου λένε ότι εγώ επιτίθεμαι. Αυτοί το κάνουν. Για να συνεργαστώ με τον Ολυμπιακό και τους κυρίους Αγγελόπουλους οφείλουν να ανακαλέσουν και να ζητήσουν συγγνώμη".

Σε τελική ανάλυση οι συνεργάτες μου έχουν την τεχνογνωσία. Θα υπάρξιε ένα διευρυμένο Δ.Σ. και θα είμαι παρών όταν θα μαι χρειάζεται. Η επαγγελματική μου ατζέντα είναι τόσο βεβαρημένη. Δεν μπορώ να ασχολούμαι κάθε λεπτό με τον Παναθηναϊκό.

Αισθάνομαι τιμή και ευθύνη για να είμαι στον Παναθηναϊκό. Όλοι μας είχαν τελειωμένους. Ο Παναθηναϊκός υπήρχε, υπάρχει και πάντα θα υπάρχει. Έχω τους κατάλληλους ανθρώπους για να το τρέξουν. Η οικογένειά μου έχει χαρίσει κληρονομιά στον Παναθηναϊκός πώς να λειτουργεί μία ΚΑΕ για να είναι πετυχημένη. Θα υπάρξει ένα διευρυμένο ΔΣ με ανθρώπους για να τρέχει η ομάδα. Φυσικά θα είμαι παρών. Η επαγγελματική μου ατζέντα είναι τόσο βεβαρημένη που δεν προλαβαίνω να ασχολούμαι κάθε στιγμή".

Για το εάν θα παραμείνει πρόεδρος ή θα υπάρξει αλλαγή και στη συγκεκριμένη θέση είπε: "Δεν θα είμαι πρόεδρος πλέον. Θα υπάρξει μία διοικούσα επιτροπή. Θα είναι άνθρωποι που αγαπάνε τον Παναθηναϊκό, μέσα από την οικογένεια της ομάδας. Έχουν βοηθήσει από διάφορες θέσεις. Θα σας πω σε λίγες μέρες ποιος θα είναι πρόεδρος, ποιος αντιπρόεδρος".

Για τους Βεζένκοφ και Κούπερ τόνισε: "Όπως σας είπα θα σας τα πει ο προπονητής. Δεν υπάρχει ακόμα κάτι ανακοινώσιμο. Θα υπάρχει μεγάλη αλλαγή στο ρόστερ. Πολλοί από την ομάδα δεν θα είναι μαζί μας του χρόνου. Δεν άρεσε σε μας, δεν άρεσε στον κόσμο. Άρα θα γίνει μία τεράστια αλλαγή".

Για το εάν θα υπάρξουν περιπτώσεις διακοπής συμβολαίων: "Φυσικά και μπορεί να υπάρξουν αλλαγές και στα συμβόλαια. Υπάρχει η περίπτωση να σπάσουν και συμβόλαια".

Σε ερώτηση για τον κ. Ιβάνοβιτς και το θέμα πειθαρχία: "Είναι ο λόγος για τον οποίο επέλεξα τον Ιβάνοβιτς. Ήταν ο πρώτος μας στόχος. Τον πίστευα. Συζήτησα με τους ανθρώπους της ομάδας και αμέσως συμφώνησε μόλις του εξήγησα το πλάνο που έχουμε. Είπε επίσης ότι ήταν μεγάλη του χαρά να έρθει στον Παναθηναϊκό".

Για τους στόχους της ομάδας: "Θα πρέπει πάντα να δίνεις πίστωση χρόνου στην ομάδα, γιατί όταν χτίζεις χρειάζεται χρόνος. Δεν είναι αυτοσκοπός το πρωτάθλημα και το Κύπελλο για του χρόνου. Βεβαίως αν καταφέρουμε να πάρουμε την κούπα, θα είναι ευπρόσδεκτη. Σκοπός είναι να χτίσουμε μία ομάδα για το μέλλον".

Για το τεχνικό τιμ: "Ευχαριστώ και τον. κ. Μανωλόπουλο και τον κ. Πρίφτη και φυσικά τον κ. Αλβέρτη. Ότι και νας πω τώρα θα είναι ψέμα τώρα. Θα κάτσουμε με τον κ. Ιβάνοβιτς τις επόμενες ημέρες να τα συζητήσουμε".

Για την κατάκτηση των 2 νταμπλ: "Με τα χρήματα και τον χρόνο που δαπανήσαμε. Όταν όλοι μιλούσαν για ναυάγια, εμείς είχαμε στόχο να κατακτήσουμε τίτλους. Και το καταφέραμε, κατακτώντας 4 τίτλους".

Για τον Αλβέρτη: "Το πόστο που του πηγαίνει καλύτερα και το συζητήσαμε μαζί είναι να επιστρέψει στη θέση του τιμ μάνατζερ".

Για τις ανακοινώσεις και τις έχθρες με τον Ολυμπιακό: "Όπως έχω πει πολλές φορές, η αντιπαράθεση πρέπει να μένει στις 4 γραμμές του γηπέδου. Δεν είναι στο χέρι το δικό μου. Προφανώς είναι στα χέρια των Αγγελόπουλων".

Για τον Διαμαντίδη και την Εθνική: "Εγώ θα ήθελα όλους τους μεγάλους αθλητές να παίζουν στην Εθνική. Θα πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις του καθενός. Έχει προσφέρει πάρα πολλά όμως στην Εθνική".

Για τις μεταγραφές: "Αν ήμουν εγώ προπονητής, θα έπαιρνα 12 παίκτες Έλληνες. Έχουμε πολλά ταλέντα στην ομάδα. Όπως για παράδειγμα ο Χαραλαμπόπουλος και ο Διαμαντάκος. Ειδικά ο πρώτος πιστεύω ότι θα είναι η κολόνα του Παναθηναϊκού και της Εθνικής τα επόμενα χρόνια. Φυσικά και βλέπουμε τους Καλάθη και Βουγιούκα. Όλοι οι μεγάλοι έμπειροι παίκτες μας ενδιαφέρουν, αλλά αυτά θα τα δει ο προπονητής".

Για τον Ιβάνοβιτς: "Ήταν η πρώτη μου επιλογή από την πρώτη στιγμή που ψάχναμε για προπονητή. Συζητήσαμε σε όλα και τα βρήκαμε. Είμαι κι εγώ λάτρης της σκληρής δουλειάς".

Για τον Αλβέρτη: "Ο Αλβέρτης απέδειξε ότι είναι προπονητής. Κατάφερε να γυρίσει την ψυχολογία της ομάδας. Χρειαζόταν μία ώθηση ψυχολογίας η ομάδας και ήταν εμφανές αυτό που πέτυχε".

Για τα λάθη του: "Έπρεπε να μην πω κάποια πράγματα. Είναι κάτι που έχω μετανιώσει οι δηλώσεις μου μετά τον τρίτο τελικό. Δεν έπρεπε να τις κάνω on camera και δεν έπρεπε να τις πω καθόλου. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα που έγιναν από μέρους μου".

Θυμηθείτε το LIVE της συνέντευξης Τύπου.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ