NBA

Χαμός στο NBA, οι Νετς έθεσαν εκτός ομάδας τον Ίρβινγκ: "Του δώσαμε ευκαιρίες, καιρός να μορφωθεί"

Χαμός στο NBA, οι Νετς έθεσαν εκτός ομάδας τον Ίρβινγκ: "Του δώσαμε ευκαιρίες, καιρός να μορφωθεί"
2022 AP PHOTO/JESSIE ALCHEH

Οι τεράστιες πιέσεις προς τους Νετς ανάγκασαν την ομάδα του Μπρούκλιν να θέσει τον Καϊρί Ίρβινγκ εκτός οργανισμού με μία ανακοίνωση-φωτιά που τον καλεί να συνετιστεί και να περπατήσει στον δρόμο της μόρφωσης μετά από τα αντισημιτικά του μηνύματα.

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση που δημιούργησε ο Καϊρί Ίρβινγκ, καθώς οι Νετς τον έθεσαν και επίσημα στο περιθώριο! Η ομάδα του Μπρούκλιν εξέδωσε ανακοίνωση λίγο μετά από τα μεσάνυχτα, με την οποία ενημερώνει πως ο 30χρονος γκαρντ δεν πρόκειται να γυρίσει στο πρόγραμμα του οργανισμού μέχρι να μορφωθεί και να απολογηθεί ειλικρινώς για τα αντισημιτικά μηνύματα που έστειλε μέσω μίας ταινίας που μοιράστηκε στο Twitter.

"Στη διάρκεια των τελευταίων ημερών κάναμε πολλές προσπάθειες για να συνεργαστούμε με τον Καϊρί Ίρβινγκ και να τον βοηθήσουμε να καταλάβει πόσο μεγάλη ζημιά έκανε και σε πόσο κίνδυνο εξέθεσε ανθρώπους με τις λέξεις και με τις πράξεις του, οι οποίες ξεκίνησαν από μία ταινία που περιέχει βαθιά, ενοχλητικά, αντισημιτικά μηνύματα μίσους. Πιστεύαμε ότι το να πάρουμε το μονοπάτι της μόρφωσης σε αυτή τη γεμάτη προκλήσεις κατάσταση ήταν η σωστή επιλογή, πιστεύαμε ότι κάναμε πρόοδο με την κοινή μας δέσμευση για την εξάλειψη του μίσους" αναφέρει στο ξεκίνημά της η ανακοίνωση των Νετς.

Χαμός στο NBA, οι Νετς έθεσαν εκτός ομάδας τον Ίρβινγκ: "Του δώσαμε ευκαιρίες, καιρός να μορφωθεί"
Η ανακοίνωση των Μπρούκλιν Νετς για την τιμωρία του Καϊρί Ίρβινγκ

"Απογοητευθήκαμε σήμερα, όταν του δόθηκε η ευκαιρία σε μία media session, αλλά αρνήθηκε να πει ότι δεν έχει αντισημιτικές πεποιθήσεις και να παραδεχθεί το συγκεκριμένο υλικό μίσους που περιέχει η ταινία. Δεν είναι η πρώτη φορά που είχε την ευκαιρία, όμως απέτυχε ξανά να το ξεκαθαρίσει.

Το να αποτυγχάνεις να αποδοκιμάσεις τον αντισημιτισμό σε μία τέτοια ευκαιρία, είναι βαθύτατα ενοχλητικό και αντιτίθεται στις αξίες του οργανισμού μας. Θεωρούμε ότι δεν έχει θέση στους Μπρούκλιν Νετς. Αποφασίσαμε ότι ο Καϊρί θα τιμωρηθεί χωρίς μισθό μέχρι να ικανοποιήσει μία σειρά διορθωτικών μέτρων που θα αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς του. Η τιμωρία του δεν θα είναι μικρότερη των πέντε αγώνων" καταλήγει η ανακοίνωση.

Η αντίδραση των Νετς ήρθε κάπως καθυστερημένα και μετά από πάρα πολύ έντονες πιέσεις που δέχθηκε ο οργανισμός από τα media, από πολιτικούς, από αντίπαλες ομάδες, κυρίως όμως από τον κόσμο που πλημμύρισε τα social media και ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του Ίρβινγκ από τον Κομισάριο Άνταμ Σίλβερ ο οποίος επίσης τα έβαλε δημόσια μαζί του στη διάρκεια της Πέμπτης.

Όλα αυτά, προστίθενται σε μία αλυσίδα που έχει πάρει τεράστια έκταση και οδηγεί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις όπως αυτή που ζει απόψε η Νέα Υόρκη μετά από την προειδοποίηση του FBI για "ευρεία απειλή" προς την εβραϊκή κοινότητα. Ο Ίρβινγκ δεν είναι άνθρωπος που κάνει εύκολα πίσω, ίσα-ίσα που έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν ότι εμμένει στις απόψεις και στην φιλοσοφία του, οπότε δεν θα προκαλέσει εντύπωση αν μείνει για καιρό, ενδεχομένως και για πάντα, εκτός NBA.

Προς το παρόν, ο Ίρβινγκ θα χάνει 251.747 δολάρια ανά αγώνα. Στην καριέρα του ως επαγγελματίας μπασκετμπολίστας έχει εισπράξει περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια αποκλειστικά από τα συμβόλαιά του με τους Καβαλίερς, τους Σέλτικς και τους Νετς, ενώ σε 619 αγώνες κανονικών περιόδων έχει 23.1 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 5.7 ασίστ ανά 34.1 λεπτά συμμετοχής.

Πέρα από τα αντισημιτικά μηνύματα που έστειλε πριν από μερικές ημέρες μέσω Twitter, ο Ίρβινγκ έχει προκαλέσει στο παρελθόν για διάφορους λόγους. Έχει υποστηρίξει ότι η Γη είναι επίπεδη, ήταν υπέρμαχος του αντιεμβολιαστικού κινήματος, ενώ έχει ταχθεί με το μέρος του Άλεξ Τζόουνς, ενός "Αμερικανού ακροδεξιού ραδιοφωνικού παραγωγού που είναι επίσης ο πιο δημοφιλής και επιδραστικός συνωμοσιολόγος", όπως τον περιγράφει η Wikipedia.

TAGS NBA ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ ΚΑΪΡΙ ΙΡΒΙΝΓΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ