NBA

NBA: Χαμός -πάλι- με Ίρβινγκ, προώθησε ταινία με αντισημιτικό περιεχόμενο, πήραν αποστάσεις οι Νετς

Ο Καϊρί Ίρβινγκ με την φανέλα των Νετς
Ο Καϊρί Ίρβινγκ με την φανέλα των Νετς Ⓒ 2022 NOAH K. MURRAY/ ASSOCIATED PRESS

Ο Καϊρί Ίρβινγκ τράβηξε για ακόμα μία φορά τα βλέμματα για λάθος λόγους, αφού προώθησε μέσω των Social Media που διατηρεί μία ταινία που περνούσε αντισημιτικά μηνύματα. Κατέκριναν την κίνησή του οι Νετς, με πρώτο τον ιδιοκτήτη της ομάδας Τζο Τσάι.

Ο Καϊρί Ίρβινγκ συνεχίζει να τραβάει τα βλέμματα με όσα κάνει εκτός παρκέ. Με την τελευταία κίνησή του ωστόσο ενδέχεται να έχει βάλει τον εαυτό του σε πιο δύσκολη θέση από κάθε άλλη φορά στην καριέρα του.

Ο σταρ των Νετς πόσταρε στην επίσημη σελίδα του στο twitter το link μία ταινίας του 2018 που έχει τίτλο "Hebrews to Negroes: Wake Up Black America", η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο που είχε εκδοθεί το 2015 και είναι γεμάτο αντισημιτικά σχόλια. Μεταξύ άλλων στο συγκεκριμένο έργο αναφέρεται ότι ο εβραϊκός λαός λάτρευε τον Σατανά και ήταν υπεύθυνος για την σκλαβιά του αφρικανικού λαού, ενώ σε ένα άλλο σημείο αναφέρεται πως όταν στις ΗΠΑ διδάσκονται για το σκλαβοπάζαρο που γινόταν δεν γίνεται αναφορά στον ρόλο της Καθολικής εκκλησίας, των Αράβων και των Εβραίων.

Με το συγκεκριμένο ζήτημα να κάνει θόρυβο, ο πρώτος που διαχώρισε την θέση του από τον Ίρβινγκ ήταν ο ιδιοκτήτης των Νετς, Τζο Τσάι, δείχνοντας ότι ο σύλλογος θέλει να πάρει αποστάσεις. Συγκεκριμένα, ο Τσάι έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter:

"Είμαι απογοητευμένος που ο ΚαΪρί φαίνεται να υποστηρίζει μία ταινία βασισμένη σε ένα βιβλίο γεμάτο αντισημιτικά σχόλια. Θέλω να καθίσω μαζί του και να σιγουρευτώ ότι καταλαβαίνει ότι αυτό μας βλάπτει όλους και ως άνθρωπος της πίστης είναι λάθος να προωθεί μίσος με βάση την φυλή, εθνικότητα και πίστη. Αυτό είναι πιο μεγάλο από το μπάσκετ".

Δείτε το post του Τσάι:

Πλέον αυτό που μένει να φανεί είναι αν θα υπάρξουν κυρώσεις για τον Ίρβινγκ, σε μία περίεργη περίοδο για τις ΗΠΑ, που έχει κλονιστεί και από αντίστοιχα σχόλια του γνωστού καλλιτέχνη, Κάνιε Γουέστ.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ ΚΑΪΡΙ ΙΡΒΙΝΓΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ