NBA

Πανικός στη Νέα Υόρκη εξαιτίας του Καϊρί Ίρβινγκ, το FBI έβαλε σε κατάσταση συναγερμού την εβραϊκή κοινότητα

Ο Καϊρί Ίρβινγκ άφησε το savoire vivre
Ο Καϊρί Ίρβινγκ άφησε το savoire vivre AP PHOTO/SETH WENIG

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Νέα Υόρκη, με το FBI να ζητάει από την εβραϊκή κοινότητα να μπει σε κατάσταση συναγερμού καθώς "υπάρχουν πληροφορίες για ευρεία απειλή". Όλα αυτά, εξαιτίας του Καϊρί Ίρβινγκ, ο οποίος πλέον κατονομάζεται από τις αρχές.

Οι ενέργειες του Καϊρί Ίρβινγκ έχουν προκαλέσει σάλο στο NBA, έχουν δημιουργήσει μία άσχημη, ηλεκτρισμένη κατάσταση στις ΗΠΑ και όπως αποδεικνύεται, στην Νέα Υόρκη επικρατεί γενικός αναβρασμός από τα αντισημιτικά μηνύματα που έστειλε ο παίκτης των Μπρούκλιν Νετς μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Γι' αυτό και την Πέμπτη (3/11) το FBI έβαλε σε κατάσταση συναγερμού την εβραϊκή κοινότητα της πόλης, λέγοντας πως πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας στις συναγωγές καθώς "έχουμε λάβει αξιόπιστες πληροφορίες για ευρεία απειλή".

Το FBI εξήγησε ότι θα μοιράζεται πληροφορίες στη διάρκεια των επόμενων ωρών και πρόσθεσε πως "πρέπει να μείνετε σε εγρήγορση. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καλέστε αμέσως την Αστυνομία. Λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα με αυτή την προειδοποίηση καθώς διεξάγονται ανακριτικές διαδικασίες".

Λίγη ώρα μετά, ο σύμβουλος δημόσιας πολιτικής που υπηρετεί ως εκπρόσωπος των ΗΠΑ για την πέμπτη περιφέρεια του Κογκρέσου του Νιου Τζέρσεϊ, μίλησε ανοιχτά εναντίον του Καϊρί Ίρβινγκ.

"Είμαι βαθύτατα ανήσυχος και εξοργισμένος για τη σημερινή προειδοποίηση του FBI. Αυτά είναι τα αποτελέσματα μετά από τα αντισημιτικά σχόλια πολλών ετών από δημόσια πρόσωπα, όπως ο Κάνιε Γουέστ κι ο Καϊρί Ίρβινγκ μεταξύ άλλων. Είμαι σε επαφή με τις αρχές, με τον Κυβερνήτη και με την εβραϊκή κοινότητα.

Θέλω να ζητήσω απ' όλους να είναι προσεκτικοί και να νοιάζονται ο ένας για τον άλλο" αναφέρει ο Τζος Γκοτχάιμερ. Όσο για τον Κυβερνήτη του Νιου Τζέρσι; Δήλωσε πως γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε οι χώροι λατρείας να προστατευθούν επαρκώς σε αυτή την ιδιαίτερη κατάσταση που έχει προκύψει.

Θυμίζουμε πως ο Ίρβινγκ δημοσίευσε το link ταινίας με αντισημιτικό περιεχόμενο, απολογήθηκε δίχως να ζητήσει συγγνώμη, δίχως να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος και ενόχλησε τον Κομισάριο του NBA, Άνταμ Σίλβερ, που σκοπεύει να συναντηθεί μαζί του την επόμενη εβδομάδα.

TAGS NBA ΗΠΑ ΚΑΪΡΙ ΙΡΒΙΝΓΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ