ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Bερολίνο... η επιστροφή

Bερολίνο... η επιστροφή
ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε για την προετοιμασία του "τριφυλλιού" και τους στόχους της νέας σεζόν

Ο διεθνής γκαρντ τόνισε: " Πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία μας επικοινωνία. Βρίσκομαι στο Ζλάτιμπορ με τον Παναθηναϊκό για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Υπάρχει αρκετή και μαζεμένη κόπωση. Είναι κουρασμένο τόσο το σώμα όσο και το μυαλό. Αυτό δεν αλλάζει. Κάθε χρόνο κάπως έτσι είναι η κατάσταση. Σημασία έχει να γίνει καλή δουλειά τώρα.

Αλλωστε η προετοιμασία αποτελεί απαραίτητο συστατικό για την επιτυχημένη πορεία μιας ομάδας. Βάζουμε τώρα τις βάζεις για να είμαστε πανέτοιμοι όταν θα κριθούν οι τίτλοι στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Τώρα σπέρνουμε, για να θερίσουμε στα πλέι οφ. Ξεκουράστηκα για λίγες μέρες, μετά την επιστροφή μας από το Πεκίνο και τώρα συνεχίζουμε όλοι μαζί.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι στόχοι του Παναθηναϊκού είναι υψηλοί. Θέλουμε πρωτάθλημα και κύπελλο στην Ελλάδα και Ευρωλίγκα. Ειδικά στην Ευρωλίγκα θέλουμε να πάμε καλύτερα σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Μας πείραξε που δεν φτάσαμε ούτε στο φάιναλ φορ με αποτέλεσμα να μην υπερασπιστούμε επιτυχώς τον τίτλο που κατακτήσαμε το 2007 στην Αθήνα. Θέλουμε να επιστρέψουμε δριμύτεροι στο φάιναλ φορ στο Βερολίνο.

Δεν κρύβω ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στριφογυρίζουν ακόμα στο μυαλό μου. Μας παρουσιάστηκε στο Πεκίνο μία καλή ευκαιρία για να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο σουτ, στο ματς με την Αργεντινή. Ετσι είναι το μπάσκετ.

Τα σουτ της τελευταίας στιγμής δεν μπορεί βρίσκουν πάντα στόχο. Δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας στο Ολυμπιακό τουρνουά. Παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις, αλλά είμαστε λίγο άτυχοι στο φινάλε. Η 5η θέση είναι τιμητική, αλλά θα μπορούσαμε να πάμε λίγο πιο ψηλά. Παραμείναμε πάντως σε υψηλό επίπεδο. Στην ελίτ του παγκόσμιου μπάσκετ."

Φώτσης: "Να πιάσουμε την... οροφή"

Ο Αντώνης Φώτσης που επέστρεψε σε γνώριμο περιβάλλον τόνισε: " Επέστρεψα στον Παναθηναϊκό και το ελληνικό πρωτάθλημα, την Ελλάδα και ήταν μια συνειδητή απόφαση και επιλογή. Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά γι’ αυτό, ξέρω σε ποια ομάδα έχω έρθει και ποιοι είναι οι στόχοι της κάθε χρόνο.

Υπάρχουν τρεις τίτλοι και στόχος είναι να κατακτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους γίνεται. Να κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο. Μια πορεία με κατάληξη όπως αυτή που είχε η πορεία της ομάδας το 2007, θα ήταν ότι καλύτερο. Ήταν η… οροφή και θέλουμε να την ξαναπιάσουμε. Μια παρόμοια πορεία θα ήταν το ιδανικό".

Στη συνέχεια ο διεθνής φόργουορντ σχολίασε: " Κανένας δεν πιστεύει ότι τα πράγματα θα είναι εύκολα. Χρειάζεται προσπάθεια και πολύ δουλειά. Δουλειά η οποία έχει ήδη αρχίσει και συνεχίζεται.

Το καλοκαίρι ήταν λίγο διαφορετικό φέτος έχοντας και το Προολυμπιακό Τουρνουά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά αγαπάμε αυτό που κάνουμε και το δείχνουμε. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και είμαστε εδώ για να κάνουμε ότι μας ζητήσει ο προπονητής. Κάνουμε μια καλή προσπάθεια, μια καλή προετοιμασία, με στόχο να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στη διάρκεια της χρονιάς. Η κούραση είναι στο πρόγραμμα. Χωρίς κούραση δεν γίνεται τίποτα"!

Από κει και πέρα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα αναχωρήσει για λίγες ημέρες από το Ζλάτιμπορ καθώς θα μεταβεί στο Μιλάνο όπου για τις 11 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των προπονητών των ομάδων που συμμετάχουν στην Ευρωλίγκα. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού θα επιστρέψει στο τουρνουά του Βάλιεβο (13-14/9)/



















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ