ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Ας εφαρμοστούν επιτέλους τα μέτρα"

"Ας εφαρμοστούν επιτέλους τα μέτρα"
Βασιλοπουλος Μπουρουσης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η επιστολή του Ολυμπιακού στον ΕΣΑΚΕ για τον Παύλο και η εμμονή του Μπουρούση να παίξει με πόνους

Από το Σάββατο και μετά τον πρώτο τελικό στο ΟΑΚΑ αναμενόταν η απάντηση του Ολυμπιακού για τα όσα ακούστηκαν από τα μεγάφωνα του γηπέδου και δια στόματος Παύλου Γιαννακόπουλου για τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Η φράση "οι καραγκιόζηδες δεν έχουν θέση εδώ", αν μη τι άλλο ξένισε ακόμη και φιλάθλους του Παναθηναϊκού, ενώ δεν χρειάζεται να πούμε πόσο άκομψη ακούστηκε σε όλους τους υπόλοιπους. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βασίλη Οικονομίδη, υπογραμμίζοντας τα όσα είπε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και ζητώντας την εφαρμογή του Πειθαρχικού Κανονισμού.

Η επιστολή

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα, 26/5/2008, απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ κ. Βασίλη Οικονομίδη και κοινοποίηση προς το Δ.Σ. με θέμα τα όσα προσβλητικά ακούστηκαν από τα μεγάφωνα του γηπέδου στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος Α1 και είχαν ως στόχο τον προπονητή της ομάδας Παναγιώτη Γιαννάκη...

Κύριε Πρόεδρε,

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ύστερα από τη συμπεριφορά μελών της διοίκησης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στον αγώνα του Σαββάτου (24/5) μεταξύ των δυο ομάδων, ζητά από τη διοίκηση του ΕΣΑΚΕ να πάρει θέση και να καθορίσει επιτέλους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς της διοίκησης των συλλόγων στη διάρκεια διεξαγωγής των αγώνων.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του πρώτου τελικού των Play Off της Α1 Εθνικής κατηγορίας, ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κ. Παύλος Γιαννακόπουλος είπε δια μικροφώνου και απευθυνόμενος στους φιλάθλους της ομάδας του: «Μην απαντάτε στις προκλήσεις του. Οι καραγκιόζηδες δεν έχουν θέση σ’ αυτό το γήπεδο». Το συγκεκριμένο γεγονός δημοσιεύτηκε στο σύνολο των αθλητικών και πολιτικών εφημερίδων, καθώς και στον ηλεκτρονικό Τύπο με τη διαπίστωση ότι αναφερόταν στον προπονητή της ομάδας μας και προπονητή της Εθνικής Ελλάδας, Παναγιώτη Γιαννάκη. Εκτός των άλλων, υπήρξε αναφορά και στο φύλλο αγώνος του παιχνιδιού.

Θέλουμε να επισημάνουμε τους τεράστιους κινδύνους που δημιουργεί τέτοια συμπεριφορά από διοίκηση ομάδας που συμμετέχει στον τελικό του πρωταθλήματος και σας υπενθυμίζουμε την εισβολή των ιδίων παραγόντων της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και τον προπηλακισμό των διαιτητών στο ημίχρονο του 5ου τελικού της αγωνιστικής περιόδου 2006-2007. Ζητούμε επιτέλους να εφαρμοστούν τα όσα προβλέπονται στα σχετικά άρθρα του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Καλαθοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας σ’ ότι αφορά τη συμπεριφορά των διοικούντων - παραγόντων των σωματείων.

Για τη ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ

Χρήστος Σταυρόπουλος

Γεν. Δ/ντής

Λαβωμένος, αλλά αποφασισμένος

Ο τραυματισμός του Γιάννη Μπουρούση ήρθε να συμπληρώσει το παζλ των προβλήματων του Ολυμπιακού. Ο Έλληνας σέντερ υπέστη θλάση στον τετρακέφαλο στον πρώτο τελικό και ενδέχεται να χάσει όλη τη σειρά των αγώνων.

Ωστόσο, ο Μπουρούσης αδυνατεί να δεχθεί αυτό που του συνέβη και μάλιστα ζητάει να παίξει ακόμη και με πόνους στο πόδι, κάτι που έκανε και στο ματς του ΟΑΚΑ στο δεύτερο ημίχρονο! Αυτό δείχνει -εκτός από την αυταπάρνηση του Μπουρούση- το πώς βλέπουν οι ερυθρόλευκοι το δεύτερο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Στις μεταξύ τους συζητήσεις τονίζουν ότι μπορούν να νικήσουν τους πράσινους και να κάνουν το 1-1 και όχι να χάσουν ένα ακόμη παιχνίδι στις λεπτομέρειες. Ο Μανώλης Παπαμακάριος μιλώντας στο site του ΕΣΑΚΕ σχολίασε: " Ο πρώτος τελικός έχει τελειώσει και δεν μας απασχολεί καθόλου. Το μυαλό μας είναι αποκλειστικά στο παιχνίδι της Τρίτης. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και πιστεύω ότι με τη βοήθεια του κόσμου που θα γεμίσει ασφυκτικά το ΣΕΦ θα καταφέρουμε να κάνουμε το 1-1.

Σίγουρα έχουμε αρκετά προβλήματα, αλλά ειλικρινά δεν θυμάμαι εδώ και αρκετό καιρό να μην έχουμε σοβαρές απώλειες λόγω τραυματισμών. Έχουμε μάθει να ζούμε με τα προβλήματα και δεν τα υπολογίζουμεΘέλω να ζητήσω εκ μέρους όλων των παιδιών μας από τους φιλάθλους μας να είναι από την αρχή ως το τέλος στο πλευρό μας και να μην παρασυρθούν ούτε μια στιγμή" κάτεληξε ο Παπαμακάριος. Άλλωστε, οι ερυθρόλευκοι έχουν ανάγκη τον κόσμο τους, που από την πλευρά του καλείται να γεμίσει το ΣΕΦ σε ένα ματς...























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ