ΜΑΡΟΥΣΙ

Άρης-Μαρούσι: 75-63

Άρης-Μαρούσι: 75-63
Χατζηβρέττας

Πανηγυρική πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Άρης που επικράτησε με 75-63 του Αμαρουσίου

Oι πολλές απουσίες (Διαμαντόπουλος, Κένταλ, Αριγμπάμπου και Κουμπούρας) στοίχισαν για ακόμα μία φορά στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κι έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να διατηρήσουν τον καλό τους ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Κορυφαίος για τον Άρη ήταν ο Νίκος Χατζηβρέττας που "μίλησε" στις κρίσιμες στιγμές, ενώ άξιοι συμπαραστάτες οι Μπετς και Μπάρλος που έδωσαν λύσεις. Από πλευράς Αμαρουσίου πρωταγωνίστησαν οι Χόμαν και Καϊμακόγλου.

Αυτό που μέτρησε πάντως για τους ανθρώπους της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη καλή φετινή εμφάνιση της ομάδας, που έφτασε στη δεύτερή της νίκη (η πρώτη ήταν και πάλι επί του Αμαρουσίου για τα προκριματικά της Ευρωλίγκας), δείχνοντας ότι μπορεί και φέτος να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο για ακόμα μία χρονιά.

Ο αγώνας
Αποφασισμένος για "εκδίκηση" απέναντι στο Μαρούσι μπήκε ο Άρης στο ματς και κατάφερε άμεσα να ξεφύγει με 8-2 όταν ο Μπάρλος ευστόχησε σε τρίποντο. Οι γηπεδούχοι όχι μόνο διατήρησαν τον έλεγχο, αλλά με ηγέτη τον Χατζηβρέττα έκαναν σερί 13-0 για να πάρουν προβάδισμα με 21-5. Οι παίκτες του Κατσικάρη έφτασαν ως το +19 (26-7) πριν ο Μαυροειδής διαμορφώσει το 26-10 με το οποίο τελείωσε η πρώτη περίοδος.

Περίπου 4 λεπτά χρειάστηκε να περάσουν για να σκοράρει ο Μιλόσεβιτς το πρώτο καλάθι των φιλοξενούμενων στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ως τότε οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να φτάσουν σε διαφορά 21 πόντων (31-10) ενθουσιάζοντας τον κόσμο τους για πρώτη φορά φέτος.

Η προσπάθεια των παικτών του Άρη στη συνέχεια, ήταν να "ακουμπήσουν" την μπάλα στον Άντριου Μπετς, ο οποίος κράτησε το προβάδισμα της ομάδας του σε υψηλό επίπεδο. Από εκεί και πέρα ακολούθησε ένα μίνι-ξέσπασμα του Αμαρουσίου που κατάφερε να μειώσει σε 38-27 2' πριν το ημίχρονο. Χατζηβρέττας και Ντίξον "ξεκόλλησαν" την ομάδα τους που έφτασε ξανά ως το +18 (45-27). Το 45-30 του ημιχρόνου έκανε ο Μιλόσεβιτς με τρίποντο στην εκπνοή.

H αφύπνιση του Αμαρουσίου
H πολύ καλή άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες του Μπαρτζώκα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, οδήγησε τους φιλοξενούμενους στο "ροκάνισμα" της διαφοράς. Με τον Άρη να έχει πέσει σε λήθαργο και να έχει πετύχει μόλις 2 πόντους σε 5 λεπτά, οι Χόμαν και Καϊμακόγλου ηγήθηκαν της αντεπίθεσης του Αμαρουσίου που έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (47-38).

Ο Χατζηβρέττας έβαλε τέλος στη δυστοκία του Άρη, σκοράροντας για το 49-38 αλλά ένα καλάθι του Πελεκάνου στον αιφνιδιασμό κι ένα παλικαρίσιο δίποντο του Κις, έριξαν για πρώτη φορά το προβάδισμα των γηπεδούχων στους 8 (50-42). Τα πάνω-κάτω ήρθαν για το Μαρούσι στα τελευταία δευτερόλεπτα της περιόδου. Ο Κλαρκ έβαλε τρίποντο για το 55-45 και στη συνέχεια ο Μπατής έκανε αντιαθλητικό στον Μπάρλο, ο οποίος ευστόχησε και στις δύο βολές διαμορφώνοντας το 57-45 του τρίτου δεκαλέπτου.

Δια χειρός Χατζηβρέττα
Ένα πεντάλεπτο ακόμα άντεξε το Μαρούσι που μείωσε ξανά στους 8 (57-49 και 59-51) πριν ο Νίκος Χατζηβρέττας πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Ο Έλληνας γκαρντ οδήγησε αρχικά τον Άρη στο +12 (63-51) στα μισά της περιόδου και η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στην ομάδα του Φώτη Κατσικάρη. Οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν πάντα τις απαντήσεις με αποτέλεσμα να μην απειληθούν ουσιαστικά και να φτάσουν στη νίκη με 75-63.

Tα δεκάλεπτα: 26-10, 45-30, 57-45, 75-63

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Άρης (Κατσικάρης): Κλαρκ 6 (1), Μάιλς 2, Μπετς 14, Ρίτσαρντσον 4 (1), Χατζηβρέττας 20 (1), Ντικούδης, Ντίξον 10, Κακιούζης 5 (1), Μπάρλος 14 (2)

Μαρούσι (Μπαρτζώκας): Μιλόσεβιτς 12 (1), Κις 10 (2), Λούκας 6, Πελεκάνος 2, Μπατής, Χόμαν 13, Μαυροειδής 10, Καλάθης 3 (1), Καϊμακόγλου 7 (1)

Φώτης Κατσικάρης: " Νίκη ψυχολογίας"
Στα πράγματα που δεν του άρεσαν στάθηκε ο Φώτης Κατσικάρης ο οποίος χαρακτήρισε νίκη ψυχολογίας την πρόκριση επί του Αμαρουσίου.

" Για μας ήταν μία νίκη ουσίας για την συνέχεια και σημαντική στον τομέα της ψυχολογίας. Χρειαζόμασταν μετά τις τρεις ήττες μία νίκη τέτοια για να δούμε που βρισκόμαστε και ν' αρχίζουν και οι παίκτες να πιστεύουν στην ομάδα", είπε αρχικά ο Έλληνας κόουτς.

" Kάναμε πολύ καλό ξεκίνημα. Οι πέντε που ξεκίνησαν ήταν πολύ συγκεντρωμένοι. Θέλαμε να περιορίσουμε τον Καϊμακόγλου και στο τέλος του ημιχρόνου χάσαμε τη συγκέντρωσή μας κάτι που δεν μου άρεσε. Δεν μου αρέσει η χαλάρωση. To Μαρούσι ξέρει τον τρόπο και έχει την εμπειρία έχοντας μπει σε ρυθμό διπλών παιχνιδιών. Έχουν παραστάσεις και έχουν βρει και λύσεις".

"Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη. Κάποια πράγματα πάντως δεν μου άρεσαν. Δεν είναι τόσο μεγάλα και σημαντικά. Για την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου είναι δική μας η αλλαγή συμπεριφοράς. Περιμέναμε ότι το Μαρούσι θ' αντιδρούσε. Έπαιξε δυνατά στην άμυνα κι εμείς στην επίθεση είχαμε κάποια προβλήματα

".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον περιορισμό του Καϊμακόγλου από τον Μπάρλο: " Η θέση "τέσσερα" στο μοντέρνο μπάσκετ είναι σημαντική. Εμείς ψάχνουμε τέτοιους παίκτες. Ο Νίκος είναι ένα παιδί που το χαρακτηρίζει το πάθος του και στην προπόνηση. Το έχει από τον χαρακτήρα του. Εμείς θέλουμε το "τεσσάρι" μας να είναι "ανοικτό". Ο Νίκος δουλεύει πάρα πολύ ώρα μαζί με τους Κακιούζη και Χρυσικόπουλο. Η δουλειά του στην άμυνα είναι τέτοια που την ξέρει αν και θέλει και κάποια βελτίωση. Είναι στο σωστό δρόμο και ήταν σημαντική η συμβολή του".

Όσο για την εμφάνιση του Ντίξον σχολίασε: " Θα πρέπει να καταλάβει που έχει έρθει. Άλλο να του το λες και άλλο να το ζεις στην διάρκεια του παιχνιδιού. Το ΝΒΑ των τελευταίων ετών είναι μία άλλη ιστορία αλλά σήμερα από ένα σημείο και μετά έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του και θα μιλήσουμε μαζί του. Θέλει να παίξει άμυνα και είναι σημαντικό κομμάτι. Υπήρχε όμως η δική μας χαλαρότητα και η δυνατή αντίδραση του Αμαρουσίου. Τα δικά μας κενά παραλίγο να μας στοιχίσουν και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μέχρι το τέλος".

Αναφορικά με το πως νιώθει ο ίδιος για την πρώτη του νίκη: " Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα κέρδισε και λίγο ανάμικτα συναισθήματα γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε μεγαλύτερη διάρκεια. Είναι πολύ καλό ότι θα έχουμε διπλά παιχνίδια από εδώ και στο εξης και είναι καλό να μπούμε σ' έναν αγωνιστικό ρυθμό για να είμαστε και σε εγρήγορση".

Ο κορυφαίος του Άρη Νίκος Χατζηβρέττας τόνισε: " Θέλαμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση του θεσμού του Κυπέλλου. Σ' ένα ακόμη παιχνίδι στο πρόγραμμα υπήρχε ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα. Θα πρέπει να έχουμε διάρκεια και περισσότερη συγκέντρωση, χωρίς κενά διαστήματα όπως στο δεύτερο ημίχρονο".

Για τη συνέχεια δήλωσε: " Το μόνο που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι το επόμενο παιχνίδι. Έτσι θα χτίσουμε την ψυχολογία μας. Δεν θα πρέπει να βλέπουμε μακριά με το κάθε παιχνίδι να είναι ένα νέο ξεκίνημα για μας. Δεν είχα κάποιο βάρος στα προηγούμενα παιχνίδια. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό για κάθε παίκτη. Για αυτό υπάρχουν άσχημες και καλές εμφανίσεις".

Αναφορικά με τη διεκδίκηση του Κυπέλλου ξεκαθάρισε: " Όπως είπα το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας είναι το παιχνίδι του Σαββάτου. Έχουμε τόσα παιχνίδια μπροστά μας όπου χρειαζόμαστε τις νίκες".

Τέλος, για το που κρίθηκε το σημερινό παιχνίδι, είπε: " Το σημερινό παιχνίδι κρίθηκε στη διαφορά 15 πόντων που χτίσαμε στο πρώτο ημίχρονο. Μετά όμως δεν δείξαμε την ίδια συγκέντρωση και ευτυχώς κερδίσαμε. Σίγουρα πάντως η προηγούμενη ήττα μας είχε παίξει ρόλο στον εγωισμό μας".

Από την πλευρά του ο προπονητής του Αμαρουσίου Γιώργος Μπαρτζώκας, τόνισε: " Θέλαμε να προκριθούμε στη συνέχεια του θεσμού. Εμείς έχουμε ακόμα πιο δύσκολα παιχνίδια από τον Άρη παίζοντας σερί Τετάρτη-Σάββατο εδώ και καιρό. Έχουμε πολλούς τραυματισμούς που αν και δεν φαίνονται στο παιχνίδι, γίνονται ορατές στις προπονήσεις".

"Τα παιδιά προσπάθησαν πάρα πολύ και είμαι ευχαριστημένος. Επηρεαστήκαμε λίγο από την ατμόσφαιρα αλλά και από την άμυνα του Άρη που ήταν καλύτερη και σκληρότερη, ενώ την ίδια στιγμή τα σφυρίγματα ήταν ιδιόμορφα. Στην πορεία ισορροπήσαμε το παιχνίδι, επιστρέψαμε και αν κάποια σουτ μας ήταν πιο εύστοχα θα είχαμε καλύτερη τύχη

".

Αναφερόμενος στη διαιτησία, εξήγησε: " Το τι πιστεύω αναλύεται στο βίντεο. Δουλειά δική μου είναι να διορθώσω τα λάθη μας. Μία τόσο δυνατή έδρα επηρεάζει καταστάσεις. Εγώ είμαι εδώ για την ομάδα μου χωρίς να υπάρχει κάπου δόλος".

Στη συνέχεια μίλησε για τον περιορισμό του Καϊμακόγλου: " Ο Άρης έκανε καλή δουλειά. Εμείς δυστυχώς μετά τον τραυματισμό του Κένταλ είχαμε ανορθόδοξα σχήματα. Περιμένουμε τον Νατζφει το βράδυ. Κάναμε δοκιμές με τον Καλάθη στο "τρία" και τον Μαυροειδή στο "πέντε". Αν και κάνουμε προσπάθεια δεν έχουμε βρει τη χημεία μας για τέτοιου επιπέδου παιχνίδια".

Τέλος, ο Πατ Καλάθης παραδέχθηκε: " Γνωρίζαμε ότι θα μας περίμενε ένα δύσκολο παιχνίδι. Πάντα η ατμόσφαιρα είναι ξεχωριστή στο γήπεδο του Άρη. Αν και ήρθαμε καλά προετοιμασμένοι κάποια σουτ μας δεν μπήκαν. Ο αντίπαλος ήταν πιο εύστοχος με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη".

Η εξέλιξη του αγώνα:

1' Έναρξη 1ης περιόδου
2' Τρίποντο Άρης Μπάρλος
8-2
3' Δίποντο Άρης Μπετς
10-5
5' 3 Βολές Άρης Χατζηβρέττας
Εύστοχος και στις τρεις βολές. Στη συνέχεια ο παίκτης του Άρη ευστόχησε και στις 2 βολές της τεχνικής ποινής (17-5)
6' Δίποντο Άρης Μπετς
19-5
7' Δύο βολές Άρης Μπάρλος
21-5
7' Δίποντο Μαρούσι Λούκας
21-7
8' Τάιμ-άουτ
9' Τρίποντο Άρης Χατζηβρέττας
26-7
9' Δύο βολές Μαρούσι Μαυροειδής
Εύστοχος στη μία από τις δύο βολές. 26-8
10' Τάιμ-άουτ
10' Λήξη 1ης περιόδου 26-10
11' Έναρξη 2ης περιόδου
13' Τρίποντο Άρης Κακιούζης
31-10
14' Καλάθι και φάουλ Μαρούσι Μιλόσεβιτς
31-13. Το Μαρούσι σκοράρει για πρώτη φορά στη δεύτερη περίοδο
17' Δίποντο Μαρούσι Μιλόσεβιτς (35-22)
17' Καλάθι και φάουλ Άρης Μπετς (38-22)
18' Δύο βολές Μαρούσι Μαυροειδής (38-24)
18' Τρίποντο Μαρούσι Κις (38-27)
19' Δίποντο Άρης Χατζηβρέττας (41-27)
20' Δίποντο Άρης Μπετς (43-27)
20' Δίποντο Άρης Ντίξον (45-27)
20' Τρίποντο Μαρούσι Μιλόσεβιτς (45-30)
20' Λήξη ημιχρόνου 45-30
Ο πολύ βελτιωμένος Άρης είναι μπροστά με 15 πόντους και δείχνει ικανός για την πρώτη του άνετη νίκη επί του Αμαρουσίου φέτος
21' Έναρξη 3ης περιόδου
22' Δύο βολές Μαρούσι Καϊμακόγλου (45-32)
23' Δίποντο Άρης Ντίξον (47-32)
23' Δίποντο Μαρούσι Χόμαν (47-34)
25' Καλάθι και φάουλ Άρης Χόμαν (47-38)
Μετά από πολλή ώρα η διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό
26' Δίποντο Άρης Χατζηβρέττας (49-38)
26' Δίποντο Μαρούσι Πελεκάνος (50-40)
27' Δίποντο Μαρούσι Κις (50-42)
27' Τάιμ-άουτ Άρης Κατσικάρης
Ολοένα και πέφτει η διαφορά με το Μαρούσι να μπαίνει στο παιχνίδι
28' Δύο βολές Άρης Μπάρλος (52-43)
30' Δύο βολές Μαρούσι Μιλόσεβιτς (52-45)
30' Τρίποντο Άρης Κλαρκ (55-45)
30' Αντιαθλητικό φάουλ Μαρούσι Μπατής
30' Δύο βολές Άρης Μπάρλος (57-45)
30' Λήξη 3ης περιόδου 57-45
Συνεχίζεται το προβάδισμα του Άρη που απάντησε στο ξέσπασμα του Αμαρουσίου
31' Έναρξη 4ης περιόδου
31' Δίποντο Μαρούσι Χόμαν (57-47)
33' Δίποντο Μαρούσι Μαυροειδής (57-49)
33' Δίποντο Άρης Μπάρλος (59-49)
34' Τεχνική ποινή Άρης Κλαρκ
34' Δύο βολές Μαρούσι Κις (59-51)
34' Αντιαθλητικό φάουλ Μαρούσι Λούκας
34' Δύο βολές Άρης Χατζηβρέττας (61-51)
34' Δίποντο Άρης Χατζηβρέττας (63-51)
35' Δίποντο Μαρούσι Μαυροειδής (63-53)
35' Δίποντο Άρης Μπετς (65-53)
35' Δίποντο Μαρούσι Χόμαν (65-55)
36' Δίποντο Άρης Χατζηβρέττας (67-55)
37' Δίποντο Μαρούσι Χόμαν (67-58)
37' Δίποντο Άρης Ντίξον (69-58)
37' Τάιμ-άουτ Μαρούσι Μπαρτζώκας
38' Δύο βολές Άρης Χατζηβρέττας (71-60)
39' Δίποντο Άρης Κακιούζης (73-60)
40' Δύο βολές Άρης Κλαρκ (75-63)
40' Λήξη αγώνα 75-63
Πανηγυρική πρόκριση για τους "4" του Κυπέλλου πήρε ο φανερά βελτιωμένος Άρης



























































TAGS ΜΑΡΟΥΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ