ΑΡΗΣ

Κατσικάρης: "Με λογική και όχι συναίσθημα"

Κατσικάρης: "Με λογική και όχι συναίσθημα"
Kατσικάρης

Συμπαράσταση από τον κόσμο και λογική από τους παίκτες του ζήτησε ο Κατσικάρης ενόψει Αμαρουσίου

" Το Μαρούσι είναι μία ομάδα με πολλή δυναμική. Το έχει δείξει τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα. Παρά τις αλλαγές σε προπονητή και παίκτες είναι μία ομάδα με αρχές στο παιχνίδι της".

"Ωστόσο δεν θα έχει μεγάλο άγχος και πίεση λόγω των συνθηκών του σωματείου και αυτό το μετατρέπει σε μία επικίνδυνη ομάδα. Εμείς θέλουμε να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και το πιο σημαντικό για μένα είναι να παίξουμε με λογική και όχι με συναίσθημα

".

Στη συνέχεια εξήγησε: " Αν παίξουμε με συναίσθημα και χάσουμε τη λογική μας θα μπούμε σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια. Έχουμε κάνει μία προετοιμασία και χρειάζεται μία υπομονή για 40 λεπτά".

Για τις μέρες που ακολούθησαν μετά την τελευταία ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, είπε: " Μετά τον Παναθηναϊκό είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε σε λεπτομέρειες και να μπουν οι Ντίξον και Ντικούδης που αν και θα χρειαστεί χρόνο τον έχουμε στη διάθεσή μας".

"Έχει δείξει στις προπονήσεις και στο φιλικό με την Καβάλα ότι είναι αρκετά καλά και μέρα με την ημέρα γινόμαστε καλύτεροι. Το παιχνίδι θα έχει τις ιδιαιτερότητές του και ο εγωισμός που υπάρχει στον καθένα θα πρέπει να βγει με τον σωστό τρόπο

".

Για τις απουσίες των Κένταλ και Αριγκμπάμπου από πλευράς Αμαρουσίου, τόνισε: " Μας προβληματίζει ως ομάδα. Ο Καϊμακόγλου διανύει την πιο ώριμη στιγμή της καριέρας του ενώ υπάρχουν επίσης οι Μαυροειδής, Χόμαν και Καλάθης. Θα πρέπει να προσέξουμε".

"Ένα σημαντικό κομμάτι που δεν μπορώ να το παραγγείλω είναι να έχουμε καλύτερα ποσοστά στα σουτ αν και πιστεύω ότι η άμυνα θα είναι το κλειδί για να είμαστε καλύτεροι και στην επίθεση

".

" Δεν υπάρχει λόγος να συζητήσουμε την ήττα στο ΟΑΚΑ"
Για το αν έδειξε στους παίκτες το βίντεο της βαριάς ήττας από το Μαρούσι για τον Α΄ προκριματικό γύρο προς τους ομίλους της Ευρωλίγκα δήλωσε: " Βλέπεις τους παίκτες σου για το αν πρέπει να δείξεις ή όχι μία ήττα όπως αυτής το ΟΑΚΑ".

"Δεν έχουμε συζητήσει καθόλου όμως γι' αυτό. Δεν υπάρχει λόγος. Έχουμε έμπειρα παιδιά. Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο δικό μας παιχνίδι και με την άμυνα φτιάχνεις την αυτοπεποίθησή σου

".

Για τον ρόλο της ψυχολογίας είπε: " Eίναι το 70% και 30% τα υπόλοιπα. Όλα φτιάχνονται από την άμυνα. Από εκεί μπορείς να βρεις τα δύσκολα σουτ. Έχουμε το παράδειγμα με τον ΠΑΟΚ. Έγινε ότι έγινε και έχουν μάθει οι παίκτες μου με το ψυχολογικό κομμάτι να το φτιάνεις μέσα από το παιχνίδι. Πιστεύω ότι θα είμαστε συγκεντρωμένοι και για αυτό δεν θα μας κάνει καλό το συναίσθημα".

"Θα θέλει τρομερή υπομονή γιατί το Μαρούσι έχει και την εμπειρία. Είχαμε πει και μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ότι θα πρέπει να αρχίσει να νικάει. Παίζουμε ένα νοκ άουτ παιχνίδι και μάλιστα απέναντι σε έναν αντίπαλο που μπορεί να ξαναβρούμε στην πορεία

".

Όσο για την αγωνιστική απραξία λόγω της απεργίας του ΠΣΑΚ επεσήμανε: " Μπορέσαμε να δουλέψουμε στην τακτική και να βάλουμε λόγιο παραπάνω Ντίξον και Ντικούδη και νομίζω ότι μας βοήθησε και του δύο".

Τέλος για την παρουσία του κόσμου στις κερκίδες του "Αλεξανδρείου" στο "ραντεβού" της Τετάρτης, υπογράμμισε: " Ο κόσμος θα είναι κοντά και να έχει υπομονή και μαζί να κερδίσουμε το παιχνίδι με αρχή από αύριο που είναι μια καλή ευκαιρία και να μπει το νερό στο αυλάκι για την δύσκολη χρονιά που έχουμε φέτος".

Χατζηβρέττας: " Με τον κόσμο να πάρουμε τη νίκη
Από πλευράς παικτών ο Νίκος Χατζηβρέττας στο περιθώριο των εγκαινίων του "Άρης FM" δήλωσε: " Εύχομαι καλή επιτυχία στον "ΑΡΗΣ FM 92,8" και μακάρι να έρθουν και αγωνιστικές επιτυχίες, ώστε να κάνουμε χαρούμενους τους φιλάθλους του Άρη και να τους δίνουμε επιπλέον λόγους για να είναι συντονισμένοι σ' αυτήν την συχνότητα".

"Για μας, το παιχνίδι με το Μαρούσι αποτελεί την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα. Δουλεύουμε πολύ δυνατά και με τη βοήθεια του κόσμου πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη που τόσο πολύ θέλουμε. Δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια, τα υπόλοιπα πρέπει να τα πούμε μέσα στο γήπεδο

".

















TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ