NBA FINALS

Αποστολή του SPORT24 στην Αριζόνα: Σημαντικές οι προσωπικότητες, αλλά ποιοι έχουν ακόμη πόδια;

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προσεύχεται πριν από το τζάμπολ του Game 4 των NBA Finals ανάμεσα στους Μπακς και τους Σανς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προσεύχεται πριν από το τζάμπολ του Game 4 των NBA Finals ανάμεσα στους Μπακς και τους Σανς 2021 AP PHOTO/AARON GASH

Με 92 και 93 ματς στις πλάτες τους σε 204 ημέρες, Σανς και Μπακς παλεύουν σαν αγρίμια για το πρωτάθλημα. Το αποψινό Game 5 των NBA Finals δεν θα κριθεί μόνο από τις προσωπικότητες, αλλά και από το πόση βενζίνη υπάρχει στα ντεπόζιτα των δύο ομάδων. Γράφει από το Φοίνιξ ο Χάρης Σταύρου.

Πριν από το Game 4 των NBA Finals γράψαμε πως αυτός ήταν ο αγώνας των προσωπικοτήτων. Και όντως, η κλάση του Κρις Μίντλετον και του Γιάννη Αντετοκούνμπο έκρυψαν εκείνη του Ντέβιν Μπούκερ, σε ένα ντέρμπι ολκής που κρίθηκε πραγματικά στις λεπτομέρειες. Τώρα, τρεις ημέρες αργότερα, τα πράγματα είναι επίσης ξεκάθαρα. Στο αποψινό Game 5 (04:00, LIVE από το SPORT24 που βρίσκεται στην Αριζόνα) θα φανεί ποιος έχει ακόμη δυνάμεις, ποιος έχει πόδια και έχει συντηρήσει/διατηρήσει σε καλύτερη κατάσταση το κορμί του.

Αποστολή στις ΗΠΑ: Χάρης Σταύρου

204 ημέρες μετά από την έναρξη της κανονικής περιόδου, οι μεν Σανς έχουν δώσει 92 αγώνες και οι Μπακς 93. Οι τρεις ημέρες που μεσολαβούν από τον έναν αγώνα της σειράς στον άλλο έχουν βοηθήσει τους πάντες να ακολουθήσουν έστω τις θεραπείες τους, όμως η καταπόνηση είναι πλέον τεράστια καθώς και οι δύο ομάδες πηγαίνουν με rotations 6-7 παικτών και στηρίζονται σε τεράστιο ποσοστό στους πενταδάτους παίκτες τους.

Χόλιντεϊ και Μίντλετον αγγίζουν τα 40 λεπτά, ο Αντετοκούνμπο τα 38 και την ίδια ώρα ο Μπούκερ ξεπερνάει τα 40 και οι Έιτον - Πολ είναι αναγκασμένοι να παίζουν και εκείνοι στο όριο. Δεν θα ακούσετε ποτέ παίκτη στο ΝΒΑ, ειδικά σε αυτό το επίπεδο, να χρησιμοποιεί την κούραση ως δικαιολογία όπως θα έκανε κάποιος ευρωπαίος προπονητής. Γι' αυτά τα παιδιά η συμμετοχή στους τελικούς είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, μια κατάσταση που ξέρουν ότι είναι πιθανό να μην ξαναζήσουν ποτέ. Ο Κρις Πολ έφτασε στα 36 για να συμμετάσχει σε τέτοια σειρά, ενώ πολλοί δεν τα έχουν καταφέρει. Ο Καρμέλο Άντονι, ο Ντέιμιαν Λίλαρντ, η λίστα είναι μεγάλη, οπότε δικαιολογίες δεν χωρούν.

Υπάρχουν παίκτες και στις δύο φιναλίστ που βρίσκονται πολύ μακριά από το 100% τους. Ο Γιάννης γύρισε από σοκαριστικό τραυματισμό στο γόνατο, ο Πολ παίζει με ρήξη συνδέσμων στο χέρι, ο Μίντλετον, ο Μπούκερ, ο Τάκερ, ο Έιτον κουβαλούν όλοι προβλήματα, άλλοι πιο μικρά, άλλοι πιο μεγάλα, οπότε πλέον μετράει στον υπερθετικό βαθμό το "how bad you want it" που λένε οι Αμερικανοί, το "πόσο πολύ το θέλεις" που λέει και ξαναλέει ο Αντετοκούνμπο στις -εντυπωσιακά ενδιαφέρουσες- συνεντεύξεις Τύπου που δίνει πριν και μετά από κάθε αγώνα.

Και ποιος να μην το θέλει; Ο Χόλιντεϊ που πιέζει σε όλο το γήπεδο, τρακάρει με κορμιά στην περιφέρεια και στο ποστ και πρέπει να κάνει τη δουλειά και στην επίθεση για 41, 42, 43 λεπτά; Ο Μίντλετον που έχει κλείσει τα στόματα ακόμη και των πιο ακραίων πολέμιών του; Ο Τάκερ που δήλωσε ότι θα πέθαινε στο παρκέ για να κερδίσει το τρόπαιο; Ο Γιάννης; Ο Πολ που από τη Νέα Ορλεάνη, το Λος Άντζελες, το Χιούστον και την Οκλαχόμα έφτασε στα μπασκετικά γεράματα για να βρεθεί σε αυτή την κατάσταση; Ο Κράουντερ που θεωρείται -και είναι- ένας από τους πιο σκληρούς και ανταγωνιστικούς τύπους σε όλο το ΝΒΑ; Ο Μπούκερ που μετά από τους 10 πόντους στο Game 3 έβαλε 42 στο Game 4; Και οι Μπακς και οι Σανς έχουν σπουδαίες προσωπικότητες. Πλέον όμως η προσωπικότητα δεν αρκεί.

Η έδρα έχει παίξει σημαντικό ρόλο στα playoffs, από τη στιγμή που ο κόσμος γύρισε στα γήπεδα, οπότε οι Σανς θα έχουν απόψε ένα ελαφρύ προβάδισμα για τη νίκη. Όπως προβάδισμα είχαν και οι Μπακς στον προηγούμενο αγώνα. Το Μιλγουόκι βρέθηκε να κυνηγάει στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όμως στο τέλος η ενέργεια του κόσμου έπαιξε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρόλο στην ανατροπή και, επειδή το ζήσαμε από κοντά, οι Σανς άξιζαν τη νίκη, την άγγιξαν και αν δεν είχαν 19 προσπάθειες λιγότερες, θα την είχαν πάρει.

Το αποψινό ματς είναι do-or-die για το Φοίνιξ που δεν θέλει να γυρίσει με την πλάτη στον τοίχο για το Μιλγουόκι και λιγότερο κρίσιμο για τους Μπακς. Ξέρουν ότι αν χάσουν θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν το Game 6 μπροστά στον κόσμο τους για να γυρίσουν για ένα Game 7 στην έρημο, ξέρουν όμως ότι αν κάνουν απόψε το μπρέικ, αν κερδίσουν εκτός έδρας όπως έκαναν απέναντι σε Μαϊάμι, Μπρούκλιν και Ατλάντα, θα έχουν την ευκαιρία να γράψουν ιστορία στο σπίτι τους, να βγάλουν το Μιλγουόκι στους δρόμους για μια εβδομάδα, να ζήσουν κάτι μοναδικό που ίσως και να μην καταφέρουν για χρόνια, για δεκαετίες ολόκληρες.

Το SPORT24 στους NBA Finals!

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος της ομάδας του SPORT24, Χάρης Σταύρου, βρίσκεται στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού για να μεταφέρει τον παλμό από τις αναμετρήσεις που θα αναδείξουν το νικητή του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο. Ειδήσεις, αποτελέσματα, φαντασμαγορικά στιγμιότυπα και όλη η δράση εντός και εκτός παρκέ από μόνο στο SPORT24.

Χορηγός της αποστολής στις ΗΠΑ ο ιταλικός και παγκόσμιος κολοσσός Mapei, με τα κορυφαία υλικά για την κατασκευή. Όταν περνάμε μπροστά από ένα εντυπωσιακό σπίτι, το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω. Όταν μένουμε σε αυτό το σπίτι το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω, εάν έχει στεγάνωση Mapei! Η Mapei προσφέρει μια ευρεία γκάμα στεγανωτικών προϊόντων για υπόγειους χώρους, συνεχίζει με τους ορόφους και φτάνει στις ταράτσες με κορυφαία προϊόντα στεγάνωσης για ψυχρές και πράσινες οροφές. Υλικά για την κατασκευή Mapei. Στα καταστήματα δομικών υλικών και ειδών υγιεινής και στο mapei.gr.

TAGS NBA FINALS NBA ΤΕΛΙΚΟΙ NBA 2021 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ