NBA FINALS

Το βράδυ των μεγάλων προσωπικοτήτων

Ο Μπόμπι Πόρτις περιμένει υπομονετικά την έναρξη του Game 3 των NBA Finals ανάμεσα στους Μπακς και τους Σανς
Ο Μπόμπι Πόρτις περιμένει υπομονετικά την έναρξη του Game 3 των NBA Finals ανάμεσα στους Μπακς και τους Σανς AP PHOTO/AARON GASH

Οι θυμωμένοι Σανς, οι πανέτοιμοι για την πρόκληση Μπακς και η σειρά των NBA Finals που παίρνει απόψε φωτιά, την ώρα που το Μιλγουόκι βρίσκεται πράγματι σε κατάσταση συναγερμού. Γράφει ο Χάρης Σταύρου.

Η Πέμπτη 14 Ιουλίου θα είναι μια δύσκολη μέρα για το Μιλγουόκι. Οι αρχές της πόλης βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για ακραία φαινόμενα που αναμένονται από το μεσημέρι από τα δυτικά, η Deer District είναι πιθανό να μείνει κλειστεί σε περίπτωση που υπάρχει κεραυνική δραστηριότητα σε απόσταση 10 μιλίων από το γήπεδο, ωστόσο οι Μπακς ελπίζουν πως την ώρα που ο καιρός θα σαρώνει την περιοχή, εκείνοι θα σαρώνουν τους Σανς στο Game 4 των NBA Finals που θα ξεκινήσει στις 20:00 τοπική, 04:00 ώρα Ελλάδας.

Αποστολή στις ΗΠΑ: Χάρης Σταύρου

Για τα Ελάφια, αυτό είναι το ματς της σεζόν. Έζησαν κι άλλα τέτοια νωρίτερα στη χρονιά με αποκορύφωμα το Game 7 με τους Νετς στο Μπρούκλιν, αυτή τη φορά όμως δεν διακυβεύεται μια πρόκριση, αλλά η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με ένα πιθανό 2-2 οι Μπακς θα ταξιδέψουν το πρωί της Πέμπτης (15/7) για το Φοίνιξ γνωρίζοντας ότι μπροστά τους δεν έχουν do-or-die αγώνα, αλλά μια μεγάλη ευκαιρία για το μπρέικ που θα τους δώσει το προβάδισμα και μαζί την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο στο γήπεδό τους, με τον κόσμο τους να ουρλιάζει Bucks In Six και να πλημμυρίζει το Fiserv Forum, εσωτερικά και εξωτερικά.

Τι είδαμε στη διάρκεια της Τρίτης (13/7), στις media sessions των δύο ομάδων; Τους παίκτες των Μπακς χαλαρούς, ευδιάθετους, χαμογελαστούς και εκείνους των Σανς κάπως πιο σφιγμένους, πιο σοβαρούς και μετρημένους στα λόγια τους. Τους πόνεσε η ήττα στο Game 3 κι ας μην έχασαν επί της ουσίας κάτι, δεν θα χάσουν το πλεονέκτημα έδρας ακόμη κι αν ηττηθούν απόψε, όμως ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο Κρις Πολ είναι πραγματικά εντυπωσιακός. "Αν μου δείξετε έναν που να περιμένει πως θα ηττηθεί, θα σας πω ότι αυτός ο άνθρωπος είναι λούζερ" ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του πόιντ γκαρντ των Σανς.

Το Game 4 πιθανότατα δεν θα μοιάζει με το Game 3 της σειράς. Οι Σανς είναι πραγματικά καλή ομάδα και θα αντιδράσει, δεν είναι ομάδα που θα πει "και να χάσουμε, θα έχουμε ακόμη το αβαντάζ της έδρας". Δεν το επιτρέπει αυτό ο Κρις Πολ, δεν το επιτρέπει ο Τζέι Κράουντερ που είναι ένας πολύ σκληρός και ανταγωνιστικός παίκτης, δεν το επιτρέπει ο Μόντι Γουίλιαμς που δείχνει ήσυχος, πράος και διαλλακτικός, αλλά θεωρείται από τους πιο σκληρόπετσους προπονητές της Λίγκας. Οι Μπακς, από την πλευρά τους, θα είναι προετοιμασμένοι για τον θυμό των αντιπάλων τους, όμως θα πρέπει να βάλουν και πάλι τα σουτ.

Στον πρώτο αγώνα το Μιλγουόκι είχε 11/34 τρίποντα απέναντι στα 16/36 των Σανς. Στον δεύτερο αγώνα οι Μπακς είχαν 9/31 και οι Σανς 20/40. Με τέτοια ποσοστά και με τέτοια διαφορά στα εύστοχα σουτ, οι διαφορές των 13 και των 10 πόντων αντίστοιχα ήταν εύκολο να εξηγηθούν, χωρίς να σημαίνει πως τα δύο ματς κρίθηκαν αποκλειστικά από το τρίποντο. Στον τρίτο αγώνα το Μιλγουόκι έβαλε 14 και το Φοίνιξ 9, όμως η κυριαρχία των Μπακς ήταν καθολική και στους περισσότερους τομείς του παιχνιδιού. Το τρίποντο παίζει σημαντικό ρόλο στη σειρά, οι Πολ, Μπούκερ, Μπρίτζες δεν έκαναν ζημιά στο Game 3, ο Τζέι Κράουντερ είχε όμως 6/7 σουτ από την περιφέρεια.

Το αποψινό βράδυ θα είναι το βράδυ των μεγάλων προσωπικοτήτων. Ο Χόλιντεϊ, ο Τάκερ, ο Μίντλετον, ο Γιάννης, ο Λόπεζ, ο Κόνατον, ο Πόρτις από τη μία, ο Πολ, ο Μπούκερ, ο Μπρίτζες, ο Κράουντερ, ο Έιτον, ο Καμ Τζόνσον από την άλλη. Ακόμη πάντως κι αν η κατάσταση "στραβώσει" για τους Μπακς, το 1-3 δεν θα είναι καταδικαστικό. Είδαμε στο πρόσφατο παρελθόν ομάδες να επιστρέφουν από αυτό το σκορ, τους Γουόριορς να αποκλείουν τους Θάντερ των Γουέστμπρουκ - Ντουράντ και τους Καβαλίερς του ΛεΜπρόν να σηκώνουν το τρόπαιο στο Σαν Φρανσίσκο. Οι Σανς θα έχουν περισσότερη πίεση σε ένα matchball μπροστά στο κοινό τους, γενικώς η σειρά έχει ακόμη "ψωμί", ειδικά αν γίνει απόψε το 2-2.

Όσο για τον Αντετοκούνμπο; Παραδέχθηκε πως λατρεύει να ακούει για τον "Giannis' Wall" αλλά σιχαίνεται να τον αντιμετωπίζει. Ακόμη κι έτσι σκόραρε 42 και 41 πόντους σε back-to-back τελικούς για να μεγαλώσει κι άλλο τον θρύλο του. Ο Μόντι Γουίλιαμς θα συνεχίσει να του κάνει φάουλ με την ελπίδα ότι ο Greek Freak θα αστοχήσει στις βολές; Θα του δώσει λίγο περισσότερο χώρο στη ρακέτα για να κλείσει τα περιφερειακά σουτ; Θα συνεχίσει να ρίχνει δύο και τρία κορμιά στο ζωγραφιστό; Δεν έχει πολλούς τρόπους για να τον αντιμετωπίσει, δεν έχει πολλά κορμιά, οπότε όλα βρίσκονται στα χέρια (και στα πόδια) του Αντετοκούνμπο.

Το 4-0 απέναντι στους Χιτ, το 4-3 απέναντι στους Νετς με μειονέκτημα έδρας και τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια, το 4-2 απέναντι στους Χοκς, επίσης με τέσσερα θετικά αποτελέσματα στα πέντε τελευταία ματς της σειράς, έχουν αποδείξει ότι οι Μπακς ήταν όντως ομάδα πρωταθλητισμού. Στην πράξη, όχι στη θεωρία. Εδώ που έφτασε όμως το Μιλγουόκι, πρέπει να βγάλει και τη μεγάλη φωτογραφία. Τρία βήματα χρειάζονται, ας κάνει απόψε το πρώτο για να πλησιάσει τον στόχο του, να γίνει ο Βασιλιάς της Ζούγκλας.

Το SPORT24 στους NBA Finals:

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος της ομάδας του SPORT24, Χάρης Σταύρου, βρίσκεται στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού για να μεταφέρει τον παλμό από τις αναμετρήσεις που θα αναδείξουν το νικητή του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο. Ειδήσεις, αποτελέσματα, φαντασμαγορικά στιγμιότυπα και όλη η δράση εντός και εκτός παρκέ στο SPORT24.

Χορηγός της αποστολής στις ΗΠΑ ο ιταλικός και παγκόσμιος κολοσσός Mapei, με τα κορυφαία υλικά για την κατασκευή. Όταν περνάμε μπροστά από ένα εντυπωσιακό σπίτι, το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω. Όταν μένουμε σε αυτό το σπίτι το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω, εάν έχει στεγάνωση Mapei! Η Mapei προσφέρει μια ευρεία γκάμα στεγανωτικών προϊόντων για υπόγειους χώρους, συνεχίζει με τους ορόφους και φτάνει στις ταράτσες με κορυφαία προϊόντα στεγάνωσης για ψυχρές και πράσινες οροφές. Υλικά για την κατασκευή Mapei. Στα καταστήματα δομικών υλικών και ειδών υγιεινής και στο mapei.gr.

TAGS NBA FINALS NBA ΤΕΛΙΚΟΙ NBA 2021 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ