ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ

Αν έχεις Χέ(ν)ρι διάβαινε...

Αν έχεις Χέ(ν)ρι διάβαινε...
Ντομερκαντ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός είχε ζεστό Χέ(ν)ρι και λύγισε τη μαχητική ΑΕΠ Ολυμπιάς στο άδειο ΣΕΦ με 81-68

Το άδειο από φιλάθλους Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μάλλον επηρέασε τους παίκτες του Ολυμπιακού που στο πρώτο δεκάλεπτο δεν κατάφεραν να βρουν ένα σταθερό ρυθμό και παρουσιάστηκαν μουδιασμένοι. Κι αν οι 37 πόντοι του πρώτου μέρους μοιάζουν φυσιολογικοί, οι 36 που σημείωσε η ΑΕΠ Ολυμπιάς δεν είναι.
Όμως, οι ερυθρόλευκοι δεν περιόρισαν τον Ντέρικ Ντάιαλ στο πρώτο δεκάλεπτο, ούτε στη συνέχεια τους Αντώνη Ασημακόπουλο και Άγγελο Τσάμη με συνέπεια να βρεθούν και πίσω στο σκορ. Στα μισά της πρώτης περιόδου η αχαϊκή ομάδα είχε μια διαφορά πέντε πόντων (5-10) και προσπαθούσε να περάσει το μήνυμα ότι δεν θα παραδίνοταν εύκολα.

Όπως και έγινε. Βέβαια, η είσοδος του Γιάννη Μπουρούση και η άνοδος του Άλεξ Άκερ, έδωσαν το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να κλείσει το δεκάλεπτο με σκορ με 21-22, αλλά ούτε και στη δεύτερη περίοδο η ομάδα του Πίνι Γκέρσον κατάφερε να ξεκολλήσει, καθώς με τα 3/12 τρίποντα τα πράγματα στην επίθεση έγιναν δύσκολα.

Μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους οι δύο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι στο σκορ, ουδεμία κατόρθωσε να απομακρυνθεί και σαφώς αυτό ήταν κέρδος της Ολυμπιάδας και όχι του Ολυμπιακού.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός βρήκε πολλές λύσεις στο πρόσωπο του Χένρι Ντόμερκαντ, που εκτελώντας από την περιφέρεια έδωσε στην ομάδα του τη δυνατότητα να αυξήσει τη διαφορά του σκορ (44-37). Σε εκείνο το σημείο ο Ασημακόπουλος απάντησε, η Ολυμπιάδα μείωσε σε 47-43, αλλά και πάλι ο Ντόμερκαντ έδωσε βαθιές ανάσες στους γηπεδούχους που πήραν προβάδισμα 10 πόντων (63-53) στο τέλος της περιόδου.

Από εκείνο το σημείο και ύστερα, ο Ολυμπιακός το μόνο που ήθελε, ήταν να διατηρήσει τη διαφορά, δίχως πολύ κόπο. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι μάχες την Ταού για την Ευρωλίγκα και η ενέργεια είναι πολύτιμη.

Μπουρούσης και Άκερ πήραν τη σκυτάλη από τον Ντόμερκαντ, η Ολυμπιάδα έριξε την απόδοσή της, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να φτάσει σε μια σχετικά εύκολη νίκη, αν φυσικά εξαιρέσει κανείς το πρώτο ημίχρονο, όπου οι Πατρινοί κοίταξαν στα μάτια τους ερυθρόλευκους.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 37-36, 63-53, 81-68

Ολυμπιακός (Πίνι Γκέρσον): Πεν 5, Παπαμακάριος 6, Άκερ 13 (2), Στεφάνοφ 5 (1), Ζίζιτς 9, Μπουρούσης 17, Ντόμερκαντ 16 (4), Χαρίσης, Μπάρλος 3, Βασιλόπουλος 7 (1), Σχορτσιανίτης

ΑΕΠ Ολυμπιάς (Νίκος Βουρνάς): Λάππας, Αλμπάνο 1, Ντάιαλ 13 (2), Ντίαθ 16 (2), Βαγενάς 3 (1), Ασημακόπουλος 20 (3), Καποτάς, Αποστολόπουλος, Χαρίσης, Καλαϊτζίδης 4, Τσάμης 11 (1)

Γκέρσον: "Κοιτάμε το επόμενο ματς"

Ο Πίνι Γκέρσον μετά το τέλος του αγώνα τόνισε: "Εμείς δεν κοιτάμε τους πόντους που δεχόμαστε, αλλά τα ποσοστά που έχει ο αντίπαλος. Η Ολυμπιάδα στο πρώτο μέρος είχε 60%, ενώ στο δεύτερο μόλις 30%. Ήταν ένα ματς, όπου ο Πεν έπαιξε με απουσίες από τις προπονήσεις, αλλά δεν μας επηρέασε και πήγαμε καλά. Κοιτάμε το επόμενο ματς".

Όσον αφορά την ανανένωση του συμβολαίου του Ζίζιτς, είπε: "Είναι καλό για μια ομάδα να κρατάει τους καλούς παίκτες της".

Από την πλευρά του, ο Νίκος Βουρνάς δήλωσε: "Θέλαμε να βρούμε ρυθμό μετά τη διακοπή και την απραξία που είχαμε και το πετύχαμε. Ήταν δύσκολο να παλέψουμε μέχρι το τέλος για τη νίκη, αλλά κρατάμε πολλά κέρδη από αυτό το παιχνίδι, λίγο πριν τα κρίσιμα ματς με Αιγάλεω και ΑΕΚ. Πρέπει να νικήσουμε και τους δύο. Ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να προχωρήσει στην Ευρώπη και του εύχομαι καλή επιτυχία".


























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ