FORMULA 1

Βολφ: "Κάθε δύο χρόνια ακούγονται οι ίδιες φήμες για τον Χάμιλτον"

Ο Τότο Βολφ
Ο Τότο Βολφ AP IMAGES

Ο Τότο Βολφ διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα της Daily Mail ότι ο Λιούις Χάμιλτον έχει δεχθεί πρόταση 40 εκατομμυρίων λιρών από τη Ferrari για το 2024, και εξήγησε σε ποιο σημείο βρίσκονται οι συνομιλίες τους για την ανανέωση του συμβολαίου του Βρετανού με τη Mercedes.

Το δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας ανέφερε ότι πέραν της διόλου ευκαταφόρνητης πρότασης της Ferrari στον Χάμιλτον, ο επτάκις πρωταθλητής της Formula 1 επιπλέον συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ιταλικής εταιρείας, Τζον Έλκαν, για τις διαπραγματεύσεις της μετακόμισής του από το Μπράκλεϊ στο Μαρανέλο.

Όμως, από πηγές στη Ferrari έγινε γνωστό ότι τις τελευταίες μέρες ο Έλκαν επισκέφτηκε το Μαρανέλο για μια σειρά από συναντήσεις με στελέχη της ομάδας - και στη διάρκεια των ημερών αυτών έδωσε εγγυήσεις στον Σαρλ Λεκλέρ για την ενίσχυση της Scuderia προκειμένου να προχωρήσει η ανανέωση του συμβολαίου του Μονεγάσκου με τη Ferrari πέραν του 2024.

Πίσω στον Βολφ, ο Αυστριακός δήλωσε πρόσφατα ότι οι συζητήσεις του με τον Χάμιλτον για την ανανέωση του δικού τους συμβολαίου για το 2024 -και ίσως και περαιτέρω- έχουν ξεκινήσει από καιρό. Τώρα, σχολιάζοντας τις βρετανικές φήμες, ο Βολφ είπε πως "τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια" και μίλησε για το σημείο που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ τους.

"Αυτές οι φήμες έρχονται στην επιφάνεια κάθε δύο χρόνια, όταν πρέπει να υπογράψουμε το καινούριο μας συμβόλαιο. Όμως, καμία από αυτές δεν είναι αλήθεια", είπε ο Βολφ, και προχώρησε σε λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις του με τον Χάμιλτον: "Συζητάμε φυσιολογικά, χωρίς κάποια χρονική πίεση. Απλώς είναι λίγο άβολο για δύο φίλους, δύο αδερφικούς φίλους που έχουν περάσει μαζί και τα καλά και τα άσχημα για δέκα χρόνια, να χρειάζεται ξαφνικά να συζητούν για τα χρήματα.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος, όμως, ότι θα τα βρούμε, δεν υπάρχει ούτε ένα χιλιοστό αμφιβολίας για μένα. Δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα άλλο. Αν δώσουμε στον Λιούις Χάμιλτον ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, θα κερδίζει για πολύ καιρό. Δείτε τι έχει καταφέρει να κάνει ο Τομ Μπρέιντι σε ηλικία πάνω των 40", κατέληξε.

Η παραμονή του Χάμιλτον στη F1 για αρκετά χρόνια ακόμα είναι ένα ενδεχόμενο που πρόσφατα άφησε ανοιχτό και ο ίδιος, λέγοντας: "Ποτέ μη λες ποτέ. Δείτε τον Τομ Μπρέιντι. Υπάρχουν πάντοτε διαφορετικοί τρόποι που μπορείς να προπονείσαι, διαφορετικές διατροφές, διαφορετικοί τρόποι αυτοσυγκέντρωσης.

Η τεχνολογία στα σώματά μας αλλάζει, και όλα έχουν να κάνουν με την ψυχολογία και το κατά πόσο έχεις ακόμα το κίνητρο για να θυσιάζεις όλα όσα θυσίαζες όταν ξεκίνησες. Κι εγώ το έχω" κατέληξε ο Χάμιλτον, που συμπλήρωσε ότι κι εκείνος κι ο Φερνάντο Αλόνσο θα μπορούσαν να συνεχίσουν στη F1 μέχρι τα 50 τους, και χαρακτήρισε τη Mercedes ως "σπίτι" του.

TAGS FORMULA 1 F1 FERRARI MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ