FORMULA 1

Βασέρ: "Το μεγαλύτερο κίνητρο του Χάμιλτον στη Ferrari είναι το πρωτάθλημα"

AP Photo/Darko Bandic
Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco, second left, speaks with Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain as they arrive for the Formula One Bahrain Grand Prix at the Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Saturday, March 2, 2024. AP PHOTO/DARKO BANDIC

Πέντε εβδομάδες μετά τη “βόμβα” της μεταγραφής του Λιούις Χάμιλτον από τη Mercedes στη Ferrari το 2025, ο διευθυντής της Scuderia μίλησε πιο διεξοδικά για τα κίνητρα του Βρετανού να πάει στο Μαρανέλο και για τον τρόπο που έγιναν οι εν κρυπτώ διαπραγματεύσεις του με τον επτάκις πρωταθλητή της Formula 1.

Ο Φρεντ Βασέρ είπε ότι “ευθυγραμμίστηκαν οι πλανήτες” για να συνεργαστεί ξανά με τον Λιούις Χάμιλτον, έπειτα από τους τίτλους που κατέκτησαν μαζί πριν από δύο δεκαετίες στη F3 και στη F2, και επιβεβαίωσε ότι ο Λιούις “ήθελε από την αρχή να οδηγήσει για τη Ferrari, αλλά αυτό είναι κάτι που θέλουν όλοι οι οδηγοί”.

Παράλληλα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική ιστοσελίδα RMC Sport, ο διευθυντής της Scuderia δεν αρνήθηκε ότι στόχος του Χάμιλτον και της Ferrari είναι η κατάκτηση των πρωταθλημάτων της Formula 1.

Πώς συνέβη; Ο Λιούις οδηγούσε για μένα περίπου είκοσι χρόνια πριν, στη Formula 3 και στη Formula 2. Κερδίσαμε και τους δύο τίτλους μαζί και κρατήσαμε κοντινή επαφή έκτοτε”, εξήγησε ο Γάλλος. “Το σκεφτόμουν αυτό για πολύ καιρό, αλλά δεν έβγαζε νόημα να οδηγεί ο Λιούις Χάμιλτον για τη Sauber (σ.σ.: Alfa Romeo F1, όπου ο Βασέρ ήταν διευθυντής μέχρι το τέλος του 2022).

Έπειτα, υπήρξε μια στιγμή που οι πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν: εγώ έφτασα στη Ferrari κι εκείνος βρισκόταν στο τέλος του συμβολαίου του με τη Mercedes. Πιστεύω πως θέλαμε και οι δύο να συνεργαστούμε ξανά, και ο Λιούις ήθελε να οδηγήσει για τη Ferrari από τότε που ξεκίνησε, αλλά πιστεύω πως αυτό είναι κάτι που θέλουν όλοι οι οδηγοί.

Μετά προέκυψε η ευκαιρία, αλλά δεν θέλω να μπω σε πολλές λεπτομέρειες! Αυτού του είδους οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ναυαγήσουν την τελευταία στιγμή. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτά είναι μεγάλα και περίπλοκα συμβόλαια, οπότε δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα γίνει σίγουρα. Σκεφτόμουν μόνο ότι αυτή ήταν μια σπάνια ευκαιρία για την ομάδα, για μια μεγάλη σειρά από λόγους, και ότι έπρεπε να τη δουλέψουμε με τον ίδιο τρόπο που εξελίσσουμε το αυτοκίνητο.

Αλλά μέχρι την τελευταία στιγμή θέλησα να προετοιμάσω τα πάντα για να πάει καλά, κι έπειτα διαισθάνθηκα ότι ο Λιούις είχε αληθινά μεγάλο κίνητρο διότι ήταν πεπεισμένος ότι, ίσως μετά από τη Red Bull, εμείς αντιπροσωπεύουμε την καλύτερη ευκαιρία του να κερδίσει τον τίτλο. Κι αυτό ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο για εκείνον”.

Ferrari Media Centre
Ο διευθυντής της Scuderia Ferrari, Φρεντ Βασέρ FERRARI MEDIA CENTRE


Σχετικά με τις βλέψεις του Λιούις να κερδίσει τον όγδοο τίτλο-ρεκόρ του με τη Ferrari, μετά από το πρώτο του με τη McLaren (2008) και άλλα έξι με τη Mercedes, ο Φρεντ Βασέρ κατέληξε: “Τότε ήταν που ευθυγραμμίστηκαν οι πλανήτες, διότι έχει μεγάλο κίνητρο να κερδίζει. Νομίζω ότι είναι ένας τεράστιος πρωταθλητής που, παρά τις 103 νίκες του, έχει ακόμα την ίδια αποφασιστικότητα όπως όταν είχε 0 νίκες.

Έχει μεγάλο κίνητρο, αφοσιώνεται πλήρως, είναι πολύ απαιτητικός από τον εαυτό του και από όσους είναι γύρω του. Σήμερα, κοιτώντας τριγύρω, λέει πως αν θέλει να γίνει πρωταθλητής θα είναι πολύ περίπλοκο να πάει στη Red Bull, διότι δεν έχουν τόσο στενή σχέση.

Πίσω από τη Red Bull, για εκείνον, η καλύτερη επιλογή είναι αναμφίβολα η Ferrari, και αυτό έρχεται να συνδεθεί με το παιδικό του όνειρο. Επιπλέον, γνωρίζει ότι αυτό είναι πιθανότατα το τελευταίο του συμβόλαιο, οπότε ήξερε ότι έπρεπε να κάνει τις σωστές επιλογές και αυτό είναι που θέλησε να συζητήσουμε”.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΦΡΕΝΤ ΒΑΣΕΡ SCUDERIA FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ