ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021 υποδέχθηκε τους οδηγούς με κρύο και ψιλόβροχο

2021 FIA World Rally Championship / Round 09 / Acropolis Rally Greece / 09-12, September 2021 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT
2021 FIA World Rally Championship / Round 09 / Acropolis Rally Greece / 09-12, September 2021 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT TOYOTA GAZOO RACING / MCKLEIN

To Shakedown του ελληνικού αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι ξεκίνησε στη Λαμία, και οι οδηγοί μίλησαν για λασπώδεις συνθήκες πρωτόγνωρες για το Ακρόπολις. Ταχύτερος ο Κάλε Ροβάνπερα της Toyota στο πρώτο πέρασμα.

Το Shakedown, η τελική δοκιμή των οδηγών με τα αγωνιστικά τους αυτοκίνητα ενόψει του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, άρχισε σήμερα (9/9) στις 8:00 το πρωί στη Φθιώτιδα -κοντά στο Σέρβις Παρκ της Λαμίας- και οι οδηγοί βρέθηκαν προ εκπλήξεως με τις συνθήκες που συνάντησαν.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η νέφωση, το ψιλόβροχο και η θερμοκρασία των 12 βαθμών Κελσίου νωρίς το πρωί δεν ήταν ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικές όσων περίμεναν όσοι οδηγοί έχουν εμπειρία από τον ελληνικό αγώνα του WRC - ο οποίος παραδοσιακά διεξαγόταν στις αρχές του καλοκαιριού.

"Όπως βλέπετε, μοιάζει πιο πολύ με την Ουαλία εδώ! Δεν είναι όπως το περιμέναμε - προσπαθούσα να εκτιμήσω πώς είναι η πρόσφυση, διότι προφανώς δεν έχουμε κάνει δοκιμές για τέτοιες συνθήκες", δήλωσε ο πρωταθλητής Σεμπαστιάν Οζιέ. Ο ομόλογός του στην Toyota, Έλφυν Έβανς, συμπλήρωσε πως "είναι πολύ διαφορετική λάσπη από αυτήν που έχουμε στην Ουαλία. Δεν είναι τόσο εύκολο. Πρέπει να έχουμε ένα καλό τριήμερο και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο".

To Shakedown του ελληνικού αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι ξεκίνησε στη Λαμία
To Shakedown του ελληνικού αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι ξεκίνησε στη Λαμία TOYOTA GAZOO RACING / MCKLEIN

Στη Hyundai, ο Τιερί Νεβίλ είπε: "Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ, αλλά δεν περιμέναμε αυτές τις συνθήκες όταν φτάσαμε. Οι αναγνωρίσεις ήταν απαίσιες, αλλά πρέπει να δούμε τώρα τι θα κάνουμε. Ο καιρός μπορεί να βελτιωθεί και να έχουμε πιο φυσιολογικές συνθήκες για τον αγώνα". Και ο Οττ Τάνακ τόνισε: "Είναι πολλή η λάσπη! Ελπίζω ο αγώνας να είναι λίγο πιο στεγνός, και ότι θα είναι έχουμε τις φυσιολογικές συνθήκες της Ελλάδας".

Τον πρώτο χρόνο το πρώτο πέρασμα του Shakedown σημείωσε ο Κάλε Ροβάνπερα της Toyota, παρότι ο νεαρός Φινλανδός παρατήρησε πως οι συνθήκες είναι λασπώδεις και κρύβουν παγίδες. Τον ακολούθησε, έξι δευτερόλεπτα πίσω, ο Νεβίλ, και οι Έβανς, Τάνακ και Ντάνι Σόρδο στα 6,8-7,6 δευτερόλεπτα μακριά. Ο χρόνος του Οζιέ, που ξεκίνησε πρώτος, υστερούσε κατά 9,1''.

Για λασπώδεις συνθήκες, πρωτόγνωρες για το Ακρόπολις, έκαναν λόγο οι οδηγοί στο πλαίσιο της τελικής δοκιμής
Για λασπώδεις συνθήκες, πρωτόγνωρες για το Ακρόπολις, έκαναν λόγο οι οδηγοί στο πλαίσιο της τελικής δοκιμής TOYOTA GAZOO RACING / MCKLEIN

Ο Σόρδο αντιμετώπισε ένα μικρό μηχανικό πρόβλημα φεύγοντας από το Σέρβις, αλλά το επίλυσε και συνέχισε κανονικά. Στην πλευρά της M-Sport Ford, ο Αντριέν Φουρμό παρατήρησε: "Δεν είναι ακριβώς αυτό που περιμέναμε. Πρέπει να βρούμε τρόπο να αντιμετωπίσουμε τις συνθήκες που θα αλλάζουν διαρκώς στις διαφορετικές Ειδικές, πρέπει να βρούμε το στήσιμο του αυτοκινήτου. Θα είναι μια πρόκληση, αναμφίβολα".

Το Shakedown συνεχίζεται στη Λαμία, πριν την αναχώρηση των πληρωμάτων για την Αθήνα, όπου στις 17:30 θα γίνει η τελετή της εκκίνησης κάτω από την Ακρόπολη και στις 18:08 θα εκκινήσει το πρώτο από αυτά την Υπερειδική Διαδρομή στην πλατεία Συντάγματος.

TAGS ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ