FORMULA 1

Στην πίστα για πρώτη φορά η νέα Ferrari SF-24, στο Σίλβερστοουν η Red Bull RB20

SCUDERIA FERRARI
Ferrari SF-24 SCUDERIA FERRARI

Λίγα λεπτά μετά τη διαδικτυακή αποκάλυψη της νέας Ferrari SF-24 η Scuderia την έβγαλε για τα πρώτα της χιλιόμετρα στην πίστα του Φιοράνο, αλλά νωρίτερα η Red Bull είχε κάνει το ίδιο με τη νέα της RB20 στο Σίλβερστοουν της Βρετανίας.

Την ώρα της προσμονής για την παρουσίαση της Ferrari του 2024, η Red Bull Racing επεφύλασσε τα πρώτα πλάνα που διέρρευσαν από το πρώτο shakedown του δικού της νέου μονοθεσίου, της RB20 του 2024, στην πίστα του Σίλβερστοουν.

Η δοκιμή της RB20 έγινε εν κρυπτώ, ωστόσο από τις κερκίδες της αγγλικής πίστας τραβήχτηκαν τα πρώτα μακρινά βίντεο και οι πρώτες ανεπίσημες φωτογραφίες που δείχνουν το νέο μονοθέσιο της ομάδας του Μίλτον Κινς πανομοιότυπο με το περσινό, την RB19 που κέρδισε τα 21 από τα 22 GP του 2023.

Πιστεύεται ότι η RB20 του σημερινού (13/02) shakedown στο Σίλβερστοουν δεν είχε τις τελικές προδιαγραφές του μονοθεσίου, όπως θα το δούμε στο Μπαχρέιν. Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να ισχύει και στην επίσημη παρουσίαση που θα κάνει η Red Bull Racing την ερχόμενη Πέμπτη (15/02).

Παρότι η RBR ακολούθησε αυτή τη στρατηγική -να δοκιμάζει το μονοθέσιό της πριν το παρουσιάσει-, η Ferrari βάδισε στον κλασσικό δρόμο της παρουσίασης του νέου cavallino και έπειτα των πρώτων του χιλιομέτρων στην ιδιόκτητη πίστα του Φιοράνο.

Μετά την διαδικτυακή αποκάλυψη της SF-24, ο Κάρλος Σάινθ έκανε με το νέο cavallino το πρώτο του shakedown, ενώ στη συνέχεια της ημέρας στο κόκπιτ θα περάσει ο Σαρλ Λεκλέρ. Η Scuderia επιτρέπεται να κάνει μόνο 200 χιλιόμετρα σήμερα με την SF-24, σύμφωνα με τους κανονισμούς για τις “ημέρες βιντεοσκόπησης” που δικαιούνται οι ομάδες της F1.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 SCUDERIA FERRARI RED BULL FERRARI SF-24 RED BULL RB20
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ