FORMULA 1

Στην έξοδο ο διευθυντής της Alpine F1

Στην έξοδο ο διευθυντής της Alpine F1
ALPINE RACING MEDIA

Η Alpine F1 ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας της με τον γενικό της διευθυντή Μάρτσιν Μπουντκόφσκι την ώρα που πληθαίνουν οι φήμες ότι διάδοχός του θα είναι ο Ότμαρ Ζάφναουερ - που μόλις λίγες μέρες νωρίτερα αποχώρησε από την Aston Martin F1.

Στα ξεκινήματα μιας σεζόν στην οποία η Alpine F1 φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί τη ριζική αλλαγή των τεχνικών κανονισμών και να γίνει πρωταγωνίστρια της Formula 1 με τον Φερνάντο Αλόνσο και τον Εστεμπάν Οκόν, η γαλλική ομάδα και ο γενικός της διευθυντής Μάρτσιν Μπουντκόσφκι ανακοίνωσαν από κοινού τη λήξη της συνεργασίας τους.

Μέχρι τη διαδοχή του Πολωνού τα ηνία της ομάδας θα έχει ο CEO της Alpine, Λορέν Ροσί. Οι φήμες για την αντικατάστασή του από τον πρώην αγωνιστικό διευθυντή της Aston Martin Ότμαρ Ζαφνάουερ κερδίζουν έδαφος, καθώς και δημοσιεύματα που θέλουν και την BWT -η οποία επίσης διέκοψε τη χορηγία της στην Aston Martin- να ακολουθούν τον Ρουμάνο στο Ένστοουν.

Πίσω στον Μπουντκόφσκι, ο Πολωνός καθοδήγησε με επιτυχία την ομάδα το 2021, κερδίζοντας το GP Ουγγαρίας και την 5η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Βρισκόταν στο Ένστοουν από το 2017, πριν τη μετονομασία της ομάδας από Renault σε Alpine. Μέχρι τότε ήταν επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της FIA, ενώ στο παρελθόν είχε εργαστεί και για τις Prost, Ferrari και McLaren.

Ο Λορέν Ροσί είπε πως "θέλω να ευχαριστήσω τον Μάρτσιν Μπουντκόσφκι για την αφοσίωση και τη συνεισφορά του στα αποτελέσματα της ομάδας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η ομάδα είναι απολύτως αφοσιωμένη στην προετοιμασία του αυτοκινήτου για τον πρώτο αγώνα, στο Μπαχρέιν, και για να κάνει ένα βήμα παραπέρα στην απόδοσή της".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ