FORMULA 1

Παρελθόν από την Aston Martin F1 ο αγωνιστικός της διευθυντής, Ότμαρ Ζάφναουερ

Otmar Szafnauer, Team Principal and CEO, Racing Point, attends a media conference ahead of Sunday's Emilia Romagna Formula One Grand Prix, at the Enzo and Dino Ferrari racetrack, in Imola, Italy, Friday, Oct. 30, 2020. (Mark Sutton, Pool via AP)
Otmar Szafnauer, Team Principal and CEO, Racing Point, attends a media conference ahead of Sunday's Emilia Romagna Formula One Grand Prix, at the Enzo and Dino Ferrari racetrack, in Imola, Italy, Friday, Oct. 30, 2020. (Mark Sutton, Pool via AP) AP

Μετά από 12 χρόνια στην Force India / Racing Point / Aston Martin F1, η ομάδα του Σίλβερστοουν ανακοίνωσε επίσημα τη λήξη της συνεργασίας της με τον διευθυντή της, Ότμαρ Ζάφναουερ - χωρίς να ανακοινώσει, ακόμα, τον αντικαταστάτη του.

Η απόδοση της Aston Martin F1 το 2021 ήταν άκρως απογοητευτική το 2021, παρά την έλευση του Σεμπάστιαν Φέτελ. Η ομάδα που πρωταγωνιστούσε το 2020, και κέρδισε και ένα GP με τον Σέρχιο Πέρεθ (στο Μπαχρέιν), την τελευταία σεζόν έχασε τη μάχη με τις Alpine και Alpha Tauri και τελείωσε το πρωτάθλημα στην 7η θέση.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν η λήξη της συνεργασίας με τον Ότμαρ Ζάφναουερ είναι αποτέλεσμα αυτής της πτώσης της απόδοσης, που συνοδεύεται με την απώλεια αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων από τα χρήματα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της F1, που διαμοιράζονται στις ομάδες βάσει της κατάταξής τους στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Η Aston Martin F1, που πλέον ανήκει στον επιχειρηματία Λόρενς Στρολ, έγραψε στην ανακοίνωσή της: «Ο Ότμαρ Ζάφναουερ αποχώρησε από την εταιρεία και ο ρόλος του στην Aston Martin Cognizant Formula 1 Team θα περάσει στα χέρια της ομάδας διοίκησης μέχρι να καθοριστεί ο αντικαταστάτης του.

»Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε για τις υπηρεσίες που παρείχε στην ομάδα τα προηγούμενα 12 χρόνια και να του ευχηθούμε τα καλύτερα για το μέλλον, καθώς αναμφίβολα θα αναλάβει νέες προκλήσεις. Η ομάδα μας εστιάζει στην κατασκευή όσο πιο ανταγωνιστικού μονοθεσίου για το ξεκίνημα της σεζόν του 2022».

TAGS FORMULA 1 ASTON MARTIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ