ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ

Σάινθ: "Κάποιοι δεν ήθελαν να έχει η Ferrari δύο καλούς οδηγούς"

Ο Κάρλος Σάινθ
Ο Κάρλος Σάινθ SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Ο Κάρλος Σάινθ πέρασε στην αντεπίθεση για την κριτική που δέχθηκε φέτος, κυρίως από τον Τύπο, χαρακτηρίζοντάς την "πολύ εκνευριστική". Ποια πλεονεκτήματα της Red Bull κέρδισαν τα φετινά πρωταθλήματα της F1 από τη Ferrari, κατά τον Ισπανό.

Από το Σίλβερστοουν και μετά, και την παρθενική νίκη του Κάρλος Σάινθ στη Formula 1 -στο βορχερό GP Βρετανίας- ο Ισπανός σημείωσε μια μεγάλη μεταμόρφωση. Κατάφερε να εντοπίσει και να λύσει τα προβλήματα που τον κρατούσαν μακριά από τον Σαρλ Λεκλέρ στο πρώτο μισό της χρονιάς, και αρκετές φορές να κερδίζει τον Μονεγάσκο.

Αυτό που δεν περίμενε, όμως, ήταν πως μερίδα του Τύπου, αλλά και παρελθοντικών οδηγών της Ferrari, δεν θα αντιμετώπιζε αυτή τη μεταμόρφωσή του θετικά. Ότι η κριτική που γνώριζε στο πρώτο μισό της χρονιάς επειδή δεν ήταν ανταγωνιστικός του Λεκλέρ, θα παρέμενε και στο δεύτερο μισό της σεζόν του 2022 διότι με την ταχύτητά του στερούσε βαθμούς από τον Μονεγάσκο για τη μάχη του τίτλου απέναντι στον Μαξ Φερστάπεν.

Ο Κάρλος Σάινθ
Ο Κάρλος Σάινθ SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

"Μπορώ να το καταλάβω ότι μετά από τους πρώτους αγώνες, ο Σαρλ ήταν ξεκάθαρα ένα βήμα μπροστά μου τόσο στις δοκιμές κατάταξης όσο και στο ρυθμό αγώνα", δήλωσε ο Σάινθ στην ισπανική εφημερίδα AS. "Αλλά στο μέσον της χρονιάς βελτιώθηκα πολύ. Άρχιζα να μπαίνω στη μάχη πιο συχνά, και ήταν λίγο εκνευριστικό κατά έναν τρόπο διότι κάποιοι έδειχναν να μην με ήθελαν εκεί.

Δεχόμουν κριτική ότι δεν ήμουν στην κορυφή, και όταν μπήκα στις μάχες της κορυφής κάποιοι αναρωτιόντουσαν τι έκανα εκεί μπροστά και σκέφτονταν ότι έπρεπε να αφήσω τον Σαρλ να κερδίζει τα πάντα. Ήταν εκνευριστικό, ειδικά από τον Τύπο. Ευτυχώς δεν δίνω και τόση σημασία σε ό,τι λέγεται", συμπλήρωσε ο 27χρονος.

Η Ferrari
Η Ferrari SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE


Και συνέχισε: "Ο Ματία Μπινότο, διευθυντής της Scuderia και η ομάδα αναγνωρίζουν ότι αυτή είναι μία από τις δυνάμεις μας. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν κάποιοι ακόλουθοι της Ferrari που δεν ήθελαν να υπάρχουν δύο οδηγοί. Ίσως όμως αυτή να είναι μια ερώτηση για κάποιους άλλους, διότι εγώ είμαι πεπεισμένος ότι το καλύτερο για την ομάδα είναι να έχει δύο οδηγούς που να αγωνίζονται όσο το δυνατόν πιο κοντά ο ένας στον άλλον".

Σε ερώτηση, τέλος, αν η φετινή κυριαρχία του Μαξ Φερστάπεν που του εξασφάλισε τον φετινό τίτλο στην Ιαπωνία πριν από 5 μέρες οφείλεται στον Ολλανδό ή στη Red Bull Racing, ο Ισπανός δεν κρύφτηκε: "Είναι το αυτοκίνητο, είναι ο οδηγός, είναι η ομάδα, είναι η στρατηγική, είναι τα πιτ-στοπς. Έκαναν τόσους πολλούς αγώνες χωρίς κανένα λάθος - έκαναν τα πράγματα τέλεια. Κι επιπλέον, όταν υπάρχει ένα πρόβλημα με τον Μαξ, το λύνουν γρήγορα. Αυτή είναι η διαφορά και ο λόγος που κυριαρχούν".

TAGS ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ FORMULA 1 F1 GP ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ