FORMULA 1

Σάινθ: "Η ζωή καμιά φορά είναι εντελώς τρελή, να βγάλετε όλοι την σκωληκοειδίτιδά σας"

AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake
Ferrari driver Carlos Sainz of Spain shows his trophy to his team following his win at the Australian Formula One Grand Prix at Albert Park, in Melbourne, Australia, Sunday, March 24, 2024. (AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake) AP PHOTO/ASANKA BRENDON RATNAYAKE

Ο Κάρλος Σάινθ χαρακτήρισε το τελευταίο δίμηνο σαν “τρενάκι του λούνα παρκ, μετά από όσα έγιναν στο ξεκίνημα της χρονιάς, μετά με το βάθρο στο Μπαχρέιν, την [εγχείρηση για τη] σκωληκοειδίτιδα, και τώρα τη νίκη” στην Αυστραλία.

Ο Ισπανός της Scuderia πέτυχε την τρίτη νίκη της καριέρας του στη Formula 1 στο σημερινό GP Αυστραλίας μετά την εγκατάλειψη του Μαξ Φερστάπεν, παραμένοντας ως ο μοναδικός οδηγός που τον έχει κερδίσει -δύο φορές, μετά τη Σιγκαπούρη πέρσι- στους τελευταίους 21 αγώνες του σπορ.

Μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες ο Κάρλος ενημερώθηκε από τη Scuderia ότι θα χάσει τη θέση του στην ομάδα το 2025 από τον Λιούις Χάμιλτον, ανέβηκε στο βάθρο του πρώτου GP της χρονιάς στο Μπαχρέιν, έχασε το GP της Τζέντα διότι υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης της σκωληκοειδίτιδας, και τώρα γύρισε μόλις δύο εβδομάδες μετά για να κερδίσει στη Μελβούρνη.

Η ζωή καμιά φορά είναι εντελώς τρελή, με όλα όσα έγιναν από το ξεκίνημα της χρονιάς, μετά με το βάθρο στο Μπαχρέιν, την [εγχείρηση για τη] σκωληκοειδίτιδα, και τώρα τη νίκη. Είναι σαν τρενάκι του λούνα παρκ. Θα προτείνω σε όλους τους οδηγούς να κάνουν του χρόνου επέμβαση για αφαίρεση της σκωληκοειδούς απόφυσης, είπε στο τέλος του αγώνα ο 29χρονος.

AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake
Ο Κάρλος Σάινθ πανηγυρίζει τη νίκη του GP Αυστραλίας στο βάθρο του Άλμπερτ Παρκ AP PHOTO/ASANKA BRENDON RATNAYAKE

Και συνέχισε, μιλώντας για τους περιορισμούς που του άσκησε αυτό το τριήμερο η πρόσφατη χειρουργική του επέμβαση: Ήταν ένας αληθινά καλός αγώνας, αισθάνθηκα πολύ καλά στην πίστα. Βεβαίως δεν ήταν και ο πιο εύκολος, αισθανόμουν λίγο μαγκωμένος, αλλά ήμουν τυχερός που βρισκόμουν λίγο-πολύ μόνος μου και μπορούσα να ελέγξω το ρυθμό μου, να διαχειριστώ τα ελαστικά, να ελέγξω τα πάντα, και σίγουρα δεν ήταν ο δυσκολότερος αγώνας από όλους.

Από τον δεύτερο γύρο, που ήμουν στην πρωτοπορία, σκεφτόμουν πως με την ταχύτητα που είχα χθες θα μπορούσα να καταφέρω να κερδίσω. Ειδικά στον καθαρό αέρα, που μου επέτρεπε να διαχειρίζομαι τα ελαστικά, θα μπορούσα να το πετύχω.

Φυσικά, το ρίσκο μιας κόκκινης σημαίας ή ενός οχήματος ασφαλείας εδώ ήταν πάντοτε στο πίσω μέρος του μυαλού μου, αλλά ευτυχώς ήταν καθαρός αγώνας και δεν συνέβησαν πολλά. Λυπάμαι για τον Τζορτζ [Ράσελ] στο τέλος. Φάνηκε μεγάλο ατύχημα, ελπίζω να είναι καλά.

Ήμουν σε θέση να τερματίσω τον αγώνα, να τον κερδίσω, να φέρω το αυτοκίνητο στον τερματισμό, και αισθάνθηα σπουδαία. Είμαι πολύ χαρούμενος, πολύ περήφανος για την ομάδα, χαρούμενος που πετύχαμε το 1-2 με τον Σαρλ εδώ. Αυτό δείχνει ότι η σκληρή δουλειά αποδίδει”, πρόσθεσε ο Κάρλος Σάινθ.

Και κατέληξε, λέγοντας για τον Φερστάπεν και την εγκατάλειψή του πως “ήταν κρίμα, διότι πιστεύω ότι θα είχαμε μια πολύ καλή μάχη για τη νίκη σήμερα. Αλλά ναι, είμαι χαρούμενος που κέρδισα. Εκείνος έχει πολλές!”.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ SCUDERIA FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ