FORMULA 1

Red Bull: "Εξίσου γρήγορη με εμάς η Ferrari στις δοκιμές"

Red Bull: "Εξίσου γρήγορη με εμάς η Ferrari στις δοκιμές"
SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Ο Μαξ Φερστάπεν παραδέχθηκε ότι η Red Bull έχει δουλειά μπροστά της για τη ρύθμιση της RB19 μετά τις ελεύθερες δοκιμές του GP Καναδά, ενώ ο Χέλμουτ Μάρκο τόνισε ότι ειδικά η Ferrari είχε εντυπωσιακή ταχύτητα στις συστοιχίες γύρων με τον Σαρλ Λεκλέρ.

Η RBR και ο Μαξ Φερστάπεν ολοκλήρωσαν τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Καναδά στο Μόντρεαλ στην 6η θέση των χρόνων, τέσσερα δέκατα μακριά από τις δύο Mercedes W14 που έκαναν το 1-2 με τους Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ και τρία δέκατα πίσω από τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari.

Παρότι είναι πρόωρο να πει κανείς μετά τις ελεύθερες δοκιμές ότι ίσως η Red Bull απειλείται στο 8ο GP του 2023 να γνωρίσει την πρώτη της ήττα, ο σύμβουλος της ομάδας Χέλμουτ Μάρκο είπε ότι η Mercedes έχει βελτιωθεί σημαντικά και η Ferrari έδειξε χθες -σε μια πίστα που ταιριάζει στην SF-23- την ταχύτητα να ανταγωνιστεί τη Red Bull.

Βεβαίως, από την άλλη, ο Φερστάπεν σημείωσε αρκετά νωρίς τον γρήγορο γύρο του με τη μαλακή γόμα, πολύ πριν τις Mercedes, καθώς η πρόσφυση της ασφάλτου βελτιωνόταν σημαντικά. Όμως, αυτή ήταν μόνο η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη ήταν ότι η RBR δεν έχει βρει ακόμη τις ιδανικές ρυθμίσεις της RB19, όπως παραδέχθηκε ο Μαξ Φερστάπεν.

«Η Mercedes έγινε σημαντικά ταχύτερη, αλλά φοβάμαι ότι η Ferrari μπορεί να είναι ακόμα πιο γρήγορη εδώ - μπορούσες να το δεις αυτό», είπε μετά το τέλος της δεύτερης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών ο σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο.

«Έκαναν τους ίδιους χρόνους με εμάς και οι συστοιχίες γύρων του Λεκλέρ ειδικά ήταν πολύ εντυπωσιακές», πρόσθεσε ο Αυστριακός. «Νομίζω ότι οι διαφορές μας μπερδεύουν λίγο. Η πίστα έγινε πολύ ταχύτερη προς το τέλος. Τότε ήταν που εμείς κάναμε την προσομοίωση αγώνα. Παρόλα αυτά, έχουμε λίγη δουλειά να κάνουμε με το αυτοκίνητο. Ήταν αρκετά ασταθές.

»Στις συστοιχίες γύρων ήταν λίγο καλύτερο, αλλά ο Λεκλέρ είναι επίσης πολύ γρήγορος - ή, τουλάχιστον, εξίου γρήγορος με εμάς. Οπότε έχουμε δουλειά. Εμείς περιμένουμε αυτή την 100ή μας νίκη και αυτό προφανώς έχει προκαλέσει επιπλέον πίεση. Οπότε μας εξέπληξε που ήμασταν λίγο πίσω, ειδικά σε ό,τι αφορά στη συμπεριφορά [του μονοθεσίου]», κατέληξε ο Μάρκο.

Όσο για τον Φερστάπεν, ο πρωταθλητής εξήγησε πως τα πράγματα δεν κύλησαν όπως θα ήλπιζε για τη ρύθμιση της RB19 αυτή την Παρασκευή: «Έχουμε ακόμη αρκετή δουλειά να κάνουμε. Το αυτοκίνητο δεν έχει και την πιο φανταστική αίσθηση στις αναπηδήσεις [στα σημεία που η άσφαλτος έχει ανωμαλίες] και στα κερμπς. Δεν είναι και τόσο κακό, αλλα πρέπει σίγουρα να ρυθμίσουμε καλά ένα-δύο πράγματα. Μερικές φορές έτσι συμβαίνει», τόνισε ο Ολλανδός.

Και, μιλώντας για την απειλή από τον ανταγωνισμό στο Μόντρεαλ, συμπλήρωσε: «Ίσως εμείς δεν είχαμε μια καλή ημέρα, ενώ εκείνοι είχαν. Γνωρίζουμε τους περιορισμούς του αυτοκινήτου μας, και ίσως μια πίστα σαν αυτή με τις ανωμαλίες της ασφάλτου και τα κερμπς δεν ταιριάζει στο αυτοκίνητό μας προς στιγμήν, αλλά θα προσπαθήσω να βρω ορισμένες βελτιώσεις. Το Σάββατο θα έχει πολλή βροχή και αυτό συνήθως φέρνει ορισμένες εκπλήξεις στις δοκιμές κατάταξης».

TAGS FORMULA 1 RED BULL FERRARI GP ΚΑΝΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ