FORMULA 1

Ποιος οδηγός είναι στην "πολ ποζίσιον" για τη Ferrari το 2025 αν δεν ανανεώσει ο Σάινθ

Scuderia Ferrari Press Office
FERRARI F1 GP GIAPPONE VENERDI 22/09/2023 credit @Scuderia Ferrari Press Office SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

H επιθυμία του Κάρλος Σάινθ και της Scuderia είναι να ανανεώσουν το συμβόλαιό τους και πέραν του 2024, όμως τον τελευταίο καιρό φαίνεται να μην συμφωνούν στους όρους και στη διάρκεια της επέκτασης. Και ήδη ένας οδηγός ξεχωρίζει για το ενδεχόμενο να διαδεχθεί τον Ισπανό το 2025.

Τόσο ο Σάινθ όσο και ο Σαρλ Λεκλέρ δεν έχουν υπογράψει ακόμη συμβόλαιο για το 2025, όμως πιστεύεται ότι ο Μονεγάσκος έχει συμφωνήσει να παραμείνει στο Μαρανέλο μέχρι το τέλος του 2029 και αυτό τον καιρό επιλύονται μόνο τα διαδικαστικά.

Για τον Κάρλος όμως τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα, καθώς ο Ισπανός επιθυμεί να υπογράψει νέο πολυετές συμβόλαιο με τη Ferrari έναντι του μονοετούς που πιστεύεται ότι του προσφέρει η ιταλική ομάδα. Αν εντέλει δεν επέλθει συμφωνία, η Scuderia έχει φυσικά πολλαπλές διαθέσιμες επιλογές για την αντικατάστασή του.

Τελευταία φαίνεται ότι από όλους τους οδηγούς που θα μπορούσε να επιλέξει, η Ferrari έχει εστιάσει την προσοχή της κατά κύριο λόγο στον Άλεξ Άλμπον. Ο Αγγλο-Ταϊλανδός δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένος στη Red Bull Racing πριν από τρία χρόνια, δίπλα στον Μαξ Φερστάπεν, όμως την τελευταία διετία έχει κάνει ορισμένες εκθαμβωτικές υπερβάσεις στο κόκπιτ της Williams.

Το ενδιαφέρον της Scuderia για τον Άλμπον επιβεβαιώνει ακόμα και η επίσημη ιστοσελίδα της Formula 1, επικαλούμενη πηγές από το Μαρανέλο. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι αυτό τον καιρό εξελίσσονται οι συζητήσεις της ομάδας με τον Λεκλέρ ώστε να διασφαλιστεί ότι ο Μονεγάσκος θα μείνει για πολλά χρόνια ακόμη στο Μαρανέλο.

AP Photo/Vincent Thian
Alexander Albon, Williams AP PHOTO/VINCENT THIAN


Σε δεύτερο χρόνο, μόλις ολοκληρωθεί αισίως το σήριαλ με τον Λεκλέρ, η Ferrari θα κινηθεί πιο ζωηρά για την επέκταση του συμβολαίου του Σάινθ. Ο Ισπανός, συνεχίζει η ιστοσελίδα f1.com, ενδιαφέρεται για διετές συμβόλαιο που θα δώσει σταθερότητα και θα του επιτρέψει να μπει στο νέο πλαίσιο κανονισμών [του 2026] με τη Ferrari, η οποία έχει μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει ένα μεγάλο άλμα απόδοσης”.

Σύμφωνα με το άρθρο, ο Άλεξ Άλμπον είναι πιθανότατα ένας από τους οδηγούς που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για το κόκπιτ του Σάινθ, αν δεν επέλθει εντέλει συμφωνία της Scuderia με τον Ισπανό. “Όμως, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η παραμονή των Λεκλέρ και Σάινθ είναι η προτεραιότητα” της Ferrari, καταλήγει.

Στο τέλος του 2024 λήγει το συμβόλαιο του Άλμπον με τη Williams, αλλά ο ίδιος ο οδηγός έχει στα χέρια του την οψιόν να το ανανεώσει αν το θελήσει. Η βρετανική ομάδα θα προσπαθήσει να τον κρατήσει, και στο Γκροβ ο Αλλο-Ταϊλανδός θα μπορεί να έχει τη θέση του ηγέτη που δεν μπορεί να του δώσει η Ferrari. Όμως, σίγουρα θα σκέφτεται το ερώτημα αν η Williams μπορεί να γίνει ξανά στα χρόνια του πρωταγωνίστρια της F1, καθώς φυσικά και το μεγάλο δέλεαρ του κόκπιτ με το Cavallino.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του ESPN, ο Άλμπον φέρεται αποφασισμένος να φύγει από τη Williams στο τέλος του 2024, και ήδη δύο ομάδες τον έχουν προσεγγίσει με συγκεκριμένες προτάσεις για το 2025. Καμία από τις προτάσεις αυτές δεν τελεσφόρησε ακόμη.

TAGS FORMULA 1 F1 SCUDERIA FERRARI ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ ΑΛΕΞ ΑΛΜΠΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ