FORMULA 1

Πέρεζ: "Δεν μπορώ να το πιστέψω, απλά το έχασα"

Mexican Formula One driver Sergio Perez of Red Bull Racing, right, walks back to his pits after he crashed into the track wall during the first practice session ahead of Sunday's Formula One Hungarian Grand Prix auto race, at the Hungaroring racetrack in Mogyorod, near Budapest, Hungary, Friday, July 21, 2023. (AP Photo/Denes Erdos)
Mexican Formula One driver Sergio Perez of Red Bull Racing, right, walks back to his pits after he crashed into the track wall during the first practice session ahead of Sunday's Formula One Hungarian Grand Prix auto race, at the Hungaroring racetrack in Mogyorod, near Budapest, Hungary, Friday, July 21, 2023. (AP Photo/Denes Erdos) AP

Ο Σέρτζιο Πέρεζ ακούστηκε απελπισμένος στο ατύχημά του στα πρώτα λεπτά των πρώτων ελεύθερων δοκιμών του GP Ουγγαρίας, ενώ ο διευθυντής της Red Bull Racing Κρίστιαν Χόρνερ χαρακτήρισε το συμβάν ως "εκνευριστικό".

Ο Σέρτζιο Πέρεζ βρίσκεται υπό αφόρητη πίεση στο γκαράζ της πρωταθλήτριας της Formula 1 έπειτα από πέντε εξαιρετικά ατυχή για εκείνον αγωνιστικά τριήμερα, και κυρίως έπειτα από μία εβδομάδα που το ενδιαφέρον μονοπώλησε η επιστροφή του Ντάνιελ Ρικιάρντο με την Alpha Tauri και οι βλέψεις του Αυστραλού -που παραδέχθηκε ακόμα και ο Κρίστιαν Χόρνερ- για την αντικατάσταση του Μεξικανού στη RBR.

Επίσης, το ατύχημα του 34χρονου ήρθε σε μια κακή στιγμή για την ομάδα, καθώς η Red Bull ήθελε στις δοκιμές αυτές να συγκεντρώσει πολύτιμα δεδομένα για την αεροδυναμική απόδοση όλων των νέων εξαρτημάτων της αναβαθμισμένης RB19 για αυτό το τριήμερο.

Αμέσως μετά τη στιγμή της πρόσκρουσής του στις μπαριέρες της στροφής 5, ο Πέρεζ είπε στη ραδιοεπικοινωνία με το μηχανικό του πως "δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό". Μετά από λίγο, συνέχισε: "Πάτησα στο γρασίδι, νομίζω, κατά το φρενάρισμα, απλά το έχασα".

Ο διευθυντής της RBR, σχολιάζοντας το ατύχημα, είπε τις επόμενες στιγμές στα τηλεοπτικά συνεργεία: "Νομίζω ότι ήταν ένα σφάλμα κρίσης και έκανε ένα λάθος. Μπορούσες να ακούσεις τον εκνευρισμό στη φωνή του, και στον τρόπο που σήκωσε το χέρι του. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα".

Και μιλώντας αργότερα στο Sky Sports F1 συνέχισε: "Προφανώς είναι εκνευριστικό ότι είχαμε αυτή την έξοδο. Δεν έχει επιστρέψει ακόμη το αυτοκίνητο [στο γκαράζ της ομάδας] αλλά ευελπιστώ ότι η ζημιά έχει περιοριστεί στην εμπρός δεξιά (σ.σ.: αριστερή) γωνία για να είναι επιδιορθώσιμη για τις επόμενες δοκιμές.

Ήταν κάτι ατυχές. Απλώς πάτησε με έναν τροχό στο γρασίδι κι έκανε λάθος στη στροφή 5. Δεν είχα την ευκαιρία να του μιλήσω ακόμη, θα το κάνω σε λίγο, αλλά ελπίζω ότι δεν χάσαμε πολλά διότι σε αυτές τις συνθήκες κανείς δεν συγκέντρωσε αρκετούς γύρους. Αλλά σίγουρα δεν είναι το ιδανικό ξεκίνημα για το τριήμερο", κατέληξε ο Βρετανός.

Αναμφίβολα το ατύχημα του Μεξικανού πρόσθεσε ακόμη περισσότερο βάρος στους ώμους του, την ώρα που ο Ρικιάρντο κάνει το ντεμπούτο του με την Alpha Tauri - θυγατρική της Red Bull.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες ο Πέρεζ είχε αποτινάξει τις φήμες ότι νιώθει την πίεση από την επιστροφή του Ρικιάρντο, λέγοντας: "Είμαι στη F1 13 χρόνια και δεν σκέφτομαι τόσο μακριά. Ασχολούμαι με τους μηχανικούς μου και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω καν το χρόνο να συζητήσω το συμβαίνει με τον Ντάνιελ. Είναι μια σπουδαία ευκαιρία για εκείνον κι αυτό είναι όλο. Εστιάζω στους αγώνες της Ουγγαρίας και του Βελγίου και δεν σκέφτομαι το 2025, είναι τόσο μακρινό", κατέληξε.

TAGS FORMULA 1 F1 RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ