FORMULA 1

O πατέρας Σάινθ αναζωπύρωσε τα σενάρια για τον Κάρλος Τζούνιορ και την Audi

Scuderia Ferrari Press Office
O Κάρλος Σάινθ στο κόκπιτ της Ferrari SF-23 SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Λίγες μέρες μετά τον ιστορικό πρώτο θρίαμβο της Audi στο Ράλι Ντακάρ, που πέτυχε ο Κάρλος Σάινθ την Παρασκευή (19/1) στη Σαουδική Αραβία, ο Ισπανός πρώην πρωταθλητής του WRC επανέφερε στο προσκήνιο τα σενάρια για τον γιο του, Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, και την Audi.

Τα μηνύματα από το Μαρανέλο κάνουν λόγο για προφορική συμφωνία με τον Σαρλ Λεκλέρ για την επέκταση του συμβολαίου του Μονεγάσκου με τη Scuderia μέχρι το τέλος του 2029, αλλά και παράλληλα για αδιέξοδο στις συζητήσεις με τον Κάρλος Σάινθ.

Ο διευθυντής της ιταλικής ομάδας Φρεντ Βασέρ, που έκλεισε πρόσφατα έναν χρόνο στο θώκο της ομάδας, φαίνεται πως θέλει να κρατήσει ανοικτές τις επιλογές του για το 2025 - καθώς πλήθος δημοσιευμάτων αναφέρουν ότι η Ferrari ενδιαφέρεται για τον Άλεξ Άλμπον, κατά κύριο λόγο, καθώς και για τον Λάντο Νόρις, που φέτος οδηγούν στις Williams και McLaren αντίστοιχα.

Κατά συνέπεια, ο Βασέρ φέρεται να έχει προτείνει στον Κάρλος Τζούνιορ μονοετή επέκταση του συμβολαίου του, ενώ ο 29χρονος Ισπανός έχει δηλώσει ότι επιθυμεί την παραμονή του στο Μαρανέλο για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμη, μετά τη λήξη του συμβολαίου του στο τέλος του 2024.

Πρόσφατα ο οδηγός της Scuderia δήλωσε: “Στη Ferrari με ξέρουν καλά, βλέπουν την τηλεμετρία, ξέρουν για τι είμαι ικανός. Θα ήθελα να συνεχίσω εκεί για πολλά χρόνια ακόμα. Δεν είναι στον τύπο μου το μονοετές συμβόλαιο. Όλα αυτά είναι εικασίες. Αισθάνομαι την εκτίμηση από τον Φρεντ [Βασέρ] και την ομάδα, και θα ανανεώσω [το συμβόλαιο] αν συνεχίσω να την νιώθω. Αν το θέλουμε και οι δύο θα το πετύχουμε”.

Σε αυτό το κλίμα και με αυτό το παρασκήνιο, ο πατέρας Σάινθ κέρδισε τη νίκη στο Ντακάρ φέτος, μια εμβληματική στιγμή στην αγωνιστική ιστορία της Audi, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τους δεσμούς του με την εταιρεία του Ίνγκολσταντ.

Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool
Πατέρας και υιός Κάρλος Σάινθ πανηγυρίζουν τη νίκη του πρώτου στο φετινό Ράλι Ντακάρ, στη Γιανμπού της Σαουδικής Αραβίας MARCELO MARAGNI / RED BULL CONTENT POOL


Και, ίσως για να πιέσει και τη Ferrari, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο της μετακίνησης του γιου του Κάρλος στην Audi, η οποία θα μπει επίσημα στη Formula 1 το 2026, ο 61χρονος Ισπανός αναζωπύρωσε τις φήμες που είχαν πάψει τον τελευταίο καιρό περί ενδιαφέροντος μεταξύ της Audi και του “Καρλίτο”.

Οι φήμες αυτές μάλιστα ανέφεραν ότι ο τελευταίος έχει υπογράψει προσύμφωνο με τους Γερμανούς για το 2025, αλλά κάτι τέτοιο ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε από αξιόπιστες πηγές. Όμως, από όσα άφησε να εννοηθούν ο πρεσβύτερος Σάινθ, το ενδιαφέρον μεταξύ των δύο πλευρών υφίσταται.

Πιστεύω ότι η Audi είναι μια εγγύηση” είπε ο Κάρλος Σάινθ, μετά την τέταρτη νίκη της καριέρας του στο Ράλι Ντακάρ, και μάλιστα τέταρτη με διαφορετικό κατασκευαστή. “Γνωρίζω πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουν κάθε πρόγραμμα, και έχω υπ’ όψιν μου όλα όσα συνεπάγεται η γερμανική νοοτροπία στον κόσμο του motorsport, με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Όμως, πρέπει να σεβόμαστε τον όμιλο Volkswagen με την Αudi”.

Ο 61χρονος Ισπανός συνέχισε: “Γνωρίζουμε όλοι ότι η F1 είναι ένας λίγο ιδιαίτερος κόσμος, αλλά έχω μεγάλο σεβασμό στην Audi. Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να πετύχουν στη Formula 1. Δεν έχω κάποια κρυστάλλινη σφαίρα, αλλά αν η Audi αποφάσισε να μπει στη F1 έχει το σεβασμό μου.

Πιστεύω ότι δίνουν το παν για να διαμορφώσουν ένα καλό πρόγραμμα. Φυσικά στο σπίτι με τον Κάρλος, μιας και είμαι μέλος της οικογένειας της Audi, είναι λογικό να συζητούμε και να ανταλλάσσουμε απόψεις σχετικά με το πώς μπορεί να διαμορφωθεί η ομάδα της Audi στο μέλλον”, κατέληξε ο πρώην πρωταθλητής του WRC.

TAGS FORMULA 1 F1 SCUDERIA FERRARI AUDI F1 ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ