WRC

Ο Γιός Φερστάπεν θέλει να τρέξει στο WRC μέσα στο 2022

Ο Γιός Φερστάπεν θέλει να τρέξει στο WRC μέσα στο 2022

Ο πρώην οδηγός της F1 και πατέρας του νέου παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, Γιος Φερστάπεν, φιλοδοξεί να τρέξει ακόμα και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι φέτος, μετά τον πρώτο του αγώνα που θα συμμετάσχει, στο Βέλγιο.

Μετά την πλήρη δρομολόγηση της καριέρας του ιού του Μαξ μέχρι την κορυφή της Formula 1, τώρα ο Γιός Φερστάπεν έχει την ευχέρεια και το χρόνο να δοκιμάσει και ο ίδιος την τύχη του σε μια εντελώς διαφορετική μορφή αγώνων από αυτή που και ο ίδιος αγωνιζόταν τη δεκαετία του 1990 και στις αρχές του 2000.

Ο Ολλανδός υπήρξε οδηγός της Benetton στην εποχή του Μίκαελ Σουμάχερ, και η πιο αξιομνημόνευτη στιγμή στο σπορ ήταν το παρανάλωμα του πυρός στο οποίο τυλίχθηκε το μονοθέσιό του κατά τη διάρκεια του πιτ-στοπ του στο GP Γερμανίας του 1994. Αγωνίστηκε συνολικά σε 106 GP με τις Benetton, Simtek, Footwork, Tyrrell, Stewart, Arrows κκαι Minardi.

Το ντεμπούτο του Γιός Φερστάπεν στα ράλι θα γίνει στις 26 Φεβρουαρίου, στο Rally van Haspengouw του Βελγίου, με Citroen C3 Rally2 που προετοιμάζει η ομάδα DG Sport και συνοδηγό τον έμπειρο Κρις Μπότσον. Θα ακολουθήσει, είκοσι μέρες αργότερα, η δεύτερή του συμμετοχή στο South Belgian Rally.

Σύμφωνα με τους οργανωτές του πρώτου από τους δύο αυτούς αγώνες, ο Ολλανδός φιλοδοξεί μεταξύ των συμμετοχών του στα διάφορα βελγικά ράλι της χρονιάς να εντάξει και τη συμμετοχή και σε έναν αγώνα του WRC.

Μιλώντας για τη νέα του αυτή εμπειρία, ο πρεσβύτερος Φερστάπεν τόνισε: «Η οδήγηση στα ράλι είναι στην πραγματικότητα ένα εμπειρικό θέμα. Για να αποκτήσεις αυτή την εμπειρία χρειάζεσαι τη μεγαλύτερη πρόκληση που υπάρχει. Αυτό διαφέρει από οτιδήποτε έχω κάνει στην αγωνιστική μου καριέρα. Όλα στα ράλι είναι νέα για μένα. Από το αυτοκίνητο μέχρι τη μέθοδο της δουλειάς, το γράψιμο και τη χρήση των σημειώσεων, το να ακούω την πλοήγηση ενώ οδηγώ, η εκθάμηση των ειδικών διαδρομών».

Και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχουν παρά ελάχιστες ευκαιρίες να μάθεις μια διαδρομή, και πρέπει να ανέβεις γρήγορα σε έναν καλό ρυθμό, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τα αχρείαστα ρίσκα. Είναι μια μεγάλη πρόκληση και δεν περιμένω να είμαι στις υψηλές θέσεις έτσι απλά. Φυσικά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, αλλά στόχος μου είναι να αποκτήσω εμπειρία και να μάθω όσα περισσότερα μπορώ. Αισθάνομαι καλά στο τιμόνι του Citroen μου και το διασκεδάζω πολύ. Αυτό είναι το σημαντικότερο για μένα.

»Μου αρέσουν πολύ τα ράλι, ειδικά επειδή είναι απρόβλεπτα. Φυσικά έχω πηγαίο κίνητρο και με υποστηρίζει μια κορυφαία ομάδα. Αλλά θα πρέπει να εντοπίσω και πάλι τα δικά μου όρια, μαζί με τον πλοηγό μου. Θέλω να τα καταφέρω καλά, αλλά ο λόγος για τον οποίο μπαίνω σε αυτή την περιπέτεια των ράλι είναι ότι μου χαρίζει ψυχαγωγία», κατέληξε ο Ολλανδός.

TAGS WRC FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ