FORMULA 1

O Έκλεστοουν προβλέπει τον επόμενο μεγάλο πρωταθλητή της F1

McLaren Media Centre
Oscar Piastri, McLaren, in cockpit in the team's garage MCLAREN MEDIA CENTRE

Ο Όσκαρ Πιάστρι έκανε το 2023 την πιο εντυπωσιακή πρώτη σεζόν νεοφερμένου οδηγού στη Formula 1 μετά τον Λιούις Χάμιλτον το 2007, επίσης με τη McLaren, και με όσα είδε ο πρώην εμπορικός διευθυντής του σπορ λέει ότι ο Αυστραλός είναι το μεγαλύτερο ανερχόμενο ταλέντο.

Ο Πιάστρι έκανε μια απρόσμενη και αμφιλεγόμενη μεταγραφή πέρσι το καλοκαίρι από την Ακαδημία της Alpine στη McLaren, με τηις συμβουλές του μάνατζερ που τον έχει αναλάβει – του πρώην οδηγού της Red Bull και επίσης Αυστραλού Μαρκ Ουέμπερ.

Ο ψυχρός τρόπος της μεταγραφής αυτής, που είχε μέχρι και νομικές προεκτάσεις, έφερε τον 21χρονο Αυστραλό στο “μάτι του κυκλώνα της F1” - όμως οι χαμηλοί του τόνοι σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές του επιδόσεις το 2023 ανέστρεψαν το κλίμα και διασκέδασαν τις εντυπώσεις.

Όλα αυτά, πάντως, δεν αλλάζουν ότι ο Αυστραλός, που κέρδισε τους τίτλους της Formula 3 και της Formula 2 από την πρώτη του κιόλας χρονιάς, απέδειξε πέρσι και στη Formula 1 -αξιοποιώντας και τη ραγδαία βελτίωση της McLaren MCL60- τη φήμη του φαινομενικού ταλέντου που τον συνόδευε από τις μικρότερες κατηγορίες.

AP Photo/Kamran Jebreili
Ο Μπέρνι Έκλεστοουν στο GP του Άμπου Ντάμπι το 2018 AP PHOTO/KAMRAN JEBREILI


Ο Πιάστρι ανέβηκε δύο φορές στο βάθρο και μάλιστα κατάφερε να κερδίσει κι έναν επίσημο αγώνα της F1 πριν από τον πολύ εμπειρότερο Λάντο Νόρις, έστω κι αν επρόκειτο για έναν αγώνα Sprint - στο Κατάρ. Επίσης, στη Βρετανία και στην Ουγγαρία μπήκε στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, ενώ στο Σπα του Βελγίου πλησίασε τον Μαξ Φερστάπεν στα 8 χιλιοστά του δευτερολέπτου στη μάχη της πολ ποζίσιον.

Έπειτα, ήταν ταχύτερος του Νόρις στις δοκιμές κατάταξης της τόσο απαιτητικής Σουζούκα, στην Ιαπωνία, για να κερδίσει το πρώτο του βάθρο στο σπορ την αμέσως επόμενη μέρα. Μετά τα κατορθώματά του στο Κατάρ, ο νεαρός Αυστραλός έκλεισε τη σεζόν με την εντυπωσιακή τρίτη θέση της εκκίνησης στο Άμπου Ντάμπι.

McLaren Media Centre
Όσκαρ Πιάστρι, McLaren MCLAREN MEDIA CENTRE


Μετά από όλα αυτά, ο Μπέρνι Έκλεστοουν δεν έχει καμία αμφιβολία: “Ο νεαρός Αυστραλός Όσκαρ Πιάστρι, στα 22 χρόνια του, με εντυπωσιάζει περισσότερο από κάθε άλλον”, είπε ο Βρετανός πρώην εμπορικός διευθυντής του σπορ μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild. “Είναι αναμφίβολο ότι θα γίνει πρωταθλητής”.

Στο μεταξύ, ένας άλλος σχολιαστής των γερμανικών ΜΜΕ, ο Ραλφ Σουμάχερ, εξέφρασε την άποψη ότι πιθανότατα θα είναι ο Λάντο Νόρις εκείνος που θα δώσει τη μάχη του τίτλου με τον Μαξ Φερστάπεν το 2024, και συμπλήρωσε ότι ο Πιάστρι πρέπει να βελτιώσει την απόδοσή του στους αγώνες τις Κυριακές - κάτι που εν πολλοίς είναι εμπειρικό θέμα.

Ο Ραλφ είπε ότι η McLaren “μπορεί να είναι ανταγωνιστική” της Red Bull φέτος και συνέχισε: “Πρέπει να πω ότι είμαι μεγάλος υποστηρικτής του Όσκαρ. Το μόνο αδύναμό του σημείο φαίνεται να είναι μόνο η απόδοσή του στις συνθήκες του αγώνα. Οι επιδόσεις του στις κατατακτήριες είναι εκπληκτικές, δεν κάνει ποτέ λάθη και είναι πάντα εκεί. Αυτό είναι σπουδαίο.

Και ο Λάντο είναι εκπληκτικός στους αγώνες, αλλά ενίοτε ζητά πάρα πολλά στις κατατακτήριες. Και πιστεύω ότι θα είναι εκείνος που θα ανταγωνιστεί τον Μαξ [Φερστάπεν] αν το αυτοκίνητο είναι αρκετά καλό”.

TAGS FORMULA 1 F1 MCLAREN ΟΣΚΑΡ ΠΙΑΣΤΡΙ ΜΠΕΡΝΙ ΕΚΛΕΣΤΟΟΥΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ