FORMULA 1

Μπριατόρε: "Ο Χάμιλτον θα τα βρει σκούρα απέναντι στον Λεκλέρ"

AP Photo/Darko Bandic
Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco, right, speaks with Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain as they arrive for the Formula One Bahrain Grand Prix at the Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Saturday, March 2, 2024. AP PHOTO/DARKO BANDIC

O Φλάβιο Μπριατόρε, πρώην διευθυντής της Renault F1 και -ακόμα- μάνατζερ του Φερνάντο Αλόνσο, εκτιμά ότι ο Σαρλ Λεκλέρ είναι υποτιμημένος και ότι ο Λιούις Χάμιλτον θα δυσκολευτεί να μένει μπροστά του από το 2025 που θα μοιράζονται το γκαράζ της Ferrari.

Ενάμιση μήνα μετά τη “βόμβα” της μεταγραφής του Λιούις Χάμιλτον στη Scuderia το 2025, και ελλείψει ιδιαίτερου ανταγωνισμού στα GP της φετινής χρονιάς, η μετακίνηση του Βρετανού επτάκις πρωταθλητή της F1 εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο του σπορ - παρότι απέχει οκτώ μήνες ακόμη.

Ο Χάμιλτον θα βρει τον Σαρλ Λεκλέρ στη Scuderia, σε μια ομάδα συνυφασμένη εδώ και χρόνια (από το 2019) με τον Μονεγάσκο - ο οποίος λίγο πριν την είδηση για τον Χάμιλτον προχώρησε σε πολυετή ανανέωση του συμβολαίου του με την ιταλική ομάδα.

Η πρώτη αντίδραση του Λεκλέρ στα νέα για τον Λιούις ήταν ότι ο στόχος του 25χρονου παραμένει “η κατάκτηση νικών και του πρωταθλήματος με τη Scuderia”, και τώρα ο Φλάβιο Μπριατόρε εκτιμά ότι δεν θα είναι εύκολο για τον Χάμιλτον να κερδίσει τον οδηγό της διπλανής του θέσης στο γκαράζ.

© 2010 AP IMAGES/Luca Bruno, file
Φλάβιο Μπριατόρε © 2010 AP IMAGES/LUCA BRUNO, FILE


Αν ο Λιούις Χάμιλτον ήταν στη Ferrari σήμερα, θα έκανε τα ίδια που κάνει ο Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος είναι γρήγορος οδηγός. Για μένα, ο Σαρλ Λεκλέρ είναι υποτιμημένος, ο Χάμιλτον θα τα βρει σκούρα να μείνει μπροστά του”, είπε ο Μπριατόρε, προσκεκλημένος στην εκπομπή “La Domenica nel pallone” της ιταλικής τηλεόρασης.

Αν το αυτοκίνητο είναι μη ανταγωνιστικό, οδηγοί σαν τον Λιούις Χάμιλτον έχουν μικρή συμβολή. Αν δει την ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο, από την άλλη, είναι σαν να έχει μία επιπλέον σχέση [στο κιβώτιο]”, πρόσθεσε ο Ιταλός.

Και κατέληξε: “Η Ferrari πρέπει να είναι πιο ανταγωνιστική. Όταν υφίσταται ένα κενό 6 ή 7 δεκάτων [του δευτερολέπτου], είναι αδύνατον να διεκδικήσεις τον τίτλο. Το αυτοκίνητο πρέπει να βελτιωθεί και να φτάσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στη Red Bull. Αν η διαφορά παραμένει, δεν υπάρχει κανένας οδηγός ικανός να κάνει τη διαφορά. Δεν είναι ο οδηγός εκείνος που λύνει όλα τα προβλήματα μιας ομάδας”.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 SCUDERIA FERRARI ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΦΛΑΒΙΟ ΜΠΡΙΑΤΟΡΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ