FORMULA 1

Μεγάλη δωρεά και της Formula 1 στην Εμίλια Ρομάνια

Μεγάλη δωρεά και της Formula 1 στην Εμίλια Ρομάνια
ASSOCIATED PRESS

Μετά τη Ferrari, και η Formula 1 θα κάνει πολλαπλές δωρεές -συμπεριλαμβανομένου και του ποσού του 1 εκατομμυρίου ευρώ- για την ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στην ιταλική επαρχία της Εμίλια Ρομάνια.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις τελευταίες ημέρες την περιοχή της Εμίλια Ρομάνια στη βόρεια Ιταλία έχουν ήδη κοστίσει τη ζωή σε 11 ανθρώπους, και έχουν αφήσει χιλιάδες άλλους εκτοπισμένους από τις εστίες τους.

Η Ferrari, που έχει την έδρα της στη Μόντενα της Εμίλια Ρομάνια, ήδη δώρησε ένα εκατομμύριο ευρώ για την ανακούφιση των πληγέντων, και το ίδιο ανακοίνωσε ότι θα κάνει τώρα και η Formula 1 έπειτα από την λογική απόφαση της μεταίωσης του GP της Ίμολα που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί αυτό το τριήμερο στην πίστα της Ίμολα, στην ίδια πληγείσα περιοχή.

Η δωρεά του ποσού της F1, όπως και της Ferrari, θα διαχειριστεί από τον φορέα Εδαφικής Ασφάλειας και Πολιτικής Προστασίας της επαρχίας της Εμίλια Ρομάνια. Παράλληλα με την οικονομική βοήθεια, η Formula 1 θα συμβάλλει στην ανακούφιση των πληγέντων με τη δωρεά όλων των τροφίμων που είχε προμηθευτεί για τις ανάγκες του αγώνα το τριήμερο για τις ομάδες, της οργάνωση και τους φιλοξενούμενους στο πάντοκ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η δωρεά αυτών των προμηθειών θα προστεθεί στην τράπεζα τροφίμων για τους ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι εξαιτίας των πλημμυρών. "Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα υπέροχα μέρη της Εμίλια Ρομάνια, μιας περιοχής που βιώνει ορισμένες από τις πιο λυπηρές στιγμές της ιστορίας της" είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι.

"Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες της περιοχής είναι φρικτή, αλλά γνωρίζω ότι η δύναμη και το πάθος των ανθρώπων της περιοχής, όπως και πολλών σε όλη την Ιταλία, θα επικρατήσουν σε αυτή την κρίση.

Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους υποστηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, και για αυτό το λόγο προσφέραμε τη δωρεά μας για τις επιτόπου ανάγκες.

Οι σκέψεις μου, εκ μέρους όλης της κοινότητας της Formula 1, είναι με όλους όσους έχουν πληγεί και θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες άμεσης επέμβασης για την εκπληκτική δουλειά τους", κατέληξε ο Ντομενικάλι.

TAGS FORMULA 1 F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ