FORMULA 1

Formula 1: Η Ferrari στηρίζει τους πληγέντες από την πλημμύρα στην Εμίλια Ρομάνια

Formula 1: Η Ferrari στηρίζει τους πληγέντες από την πλημμύρα στην Εμίλια Ρομάνια
SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει την πολιτική προστασία της Εμίλια Ρομάνια με 1 εκατομμύριο ευρώ, έπειτα από τις καταστροφικές συνέπειες των πλημμυρών που έχουν αφήσει πίσω τους 9 νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές.

Η Εμίλια Ρομάνια έχει κηρυχθεί από την κυβέρνηση της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έπειτα από κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις που εκτόπισαν από τις εστίες τους μέχρι στιγμής 5.000 ανθρώπους και στέρησαν τη ζωή από άλλους εννέα.

Η υπηρεσία Εδαφικής Ασφάλειας και Πολιτικής Προστασίας της Εμίλια Ρομάνια, σε συνεργασία με τις ιταλικές υπηρεσίες άμεσης επέμβασης και το στρατό της χώρας προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους από τις πλημμυρισμένες περιοχές, που πλέον μοιάζουν με λίμνες, χρησιμοποιώντας ακόμα και λέμβους.

Εμπρός σε όλα αυτά μηδαμινή σημασία έχει η ματαίωση του GP της Εμίλια Ρομάνια για τη Formula 1, που θα διεξαγόταν το προσεχές τριήμερο (19-21/5) στην πίστα της Ίμολα.

Η Ferrari, που έχει την έδρα της στη Μόντενα τηςΕμίλια Ρομάνια και 75 χιλιόμετρα μακριά από την Ίμολα,δεν έμεινε απαθής εμπρός στη βιβλική αυτή καταστροφή και τα δεινά των συμπατριωτών της: αποφάσισε να δωρήσει στον έρανο ανακούφισης των πληγέντων το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Σύμφωνα με τη Ferrari, τα χρήματα του εράνου θα αξιοποιηθούν -με τη βοήθεια των τοπικών αρχών- για τη βοήθεια στον τοπικό πληθυσμό, με συγκεκριμένη στόχευση σε έργα για την "διαχείριση της υδρογεωλογικής αστάθειας".

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της Ferrari ο πρόεδρός της Μπενεντέτο Βίνια ανέφερε: "Σε στιγμές δυσκολίας, η Ferrari πάντοτε στεκόταν δίπλα στην κοινότητά της. Θελήσαμε να παρέχουμε μια συγκεκριμένη και άμεση απάντηση για τις πιο βασικές ανάγκες του πληθυσμού της Εμίλια-Ρομάνια, που δοκιμάζεται από μια σοβαρή περιβαλλοντική καταστροφή.

»Με τη συνεργασία των τοπικών αρχών, στις οποίες απευθύνουμε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας για την ακούραστη εργασία τους, αυτή η βοήθεια θα προσφέρει ανακούφιση και ένα απτό σημάδια αλληλεγγύης από όλη την οικογένεια της Ferrari".

TAGS FORMULA 1 F1 GP ΕΜΙΛΙΑ ΡΟΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ