FORMULA 1

Formula 1: Δεν θα γίνει το GP της Ίμολα λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών

Red Bull's Max Verstappen is shown during the Formula One Miami Grand Prix auto race at the Miami International Autodrome, Sunday, May 7, 2023, in Miami Gardens, Fla. (AP Photo/Rebecca Blackwell)
Max Verstappen / Red Bull, GP MIAMI 2023 AP PHOTO/REBECCA BLACKWELL

Η Formula 1 πήρε την απόφαση να μην διεξαχθεί το Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια στην Ίμολα λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που προκάλεσαν πλημμύρες στην περιοχή.

Ισχυρές βροχοπτώσεις έφεραν μεγάλες πλημμύρες στην περιοχή της Εμίλια Ρομάνια στην Ιταλία. Η Formula 1 ανακοίνωσε πως εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθήκων το Grand Prix στην πίστα της Ίμολα δεν θα πραγματοποιηθεί.

"Η απόφαση ελήφθη γιατί δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί το event με ασφάλεια, για τους φανς, τις ομάδες και το προσωπικό. Είναι η υπεύθυνη στάση, δεδομένης της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι Αρχές της πόλης και της περιοχής" αναφέρει η ανακοίνωση μεταξύ άλλων.

Φωτογραφία από τις πλημμύρες στην Εμίλια Ρομάνια
Φωτογραφία από τις πλημμύρες στην Εμίλια Ρομάνια CARABINIERI VIA AP

Από εδώ και πέρα το καλεντάρι της Formula 1 είναι γεμάτο και δεν είναι καθόλου σίγουρο πότε και εάν θα πραγματοποιηθεί το GP σε άλλη ημερομηνία. Την παρούσα στιγμή είναι τα πάντα ανοιχτά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η κοινότητα της Formula 1 έχει την σκέψη της στους ανθρώπους που επηρεάστηκαν από τα πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή της Εμίλια Ρομάνια. Θέλουμε επίσης να αποτίνουμε φόρο τιμής στο έργο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, που κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη.

Μετά από συζητήσεις ανάμεσα στην Formula 1, τον πρόεδρο της FIA και τις τοπικές Αρχές, συμπεριλαμβανομένων του αρμόδιου υπουργού, του πρόεδρου της Ομοσπονδίας της Ιταλίας, του προέδρου της Εμίλια Ρομάνια, του δημάρχου της πόλης και των διοργανωτών, πάρθηκε απόφαση να μην προχωρήσει το Grand Prix αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η απόφαση ελήφθη γιατί δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί το event με ασφάλεια για τους φανς, τις ομάδες και το προσωπικό. Είναι η υπεύθυνη στάση, δεδομένης της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι Αρχές της πόλης και της περιοχής. Δεν θα ήταν σωστό να βάλουμε περισσότερη πίεση στις τοπικές Αρχές και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης".

TAGS FORMULA 1 F1 GP ΕΜΙΛΙΑ ΡΟΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ