FORMULA 1

Λεκλέρ: "Με πέντε νίκες μπορούμε να γίνουμε πρωταθλητές το 2022"

Ο Σαρλ Λεκλέρ
Ο Σαρλ Λεκλέρ FERRARI MEDIA

Ο Σαρλ Λεκλέρ μίλησε ανοιχτά για τη φιλοδοξία του να γίνει φέτος ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής της Ferrari μετά τον Κίμι Ράικονεν το 2007, αλλά παράλληλα παραμένει επιφυλακτικός πριν δει τις αναβαθμίσεις που θα φέρει η Mercedes στο Μπαχρέιν.

Η απόδοση και αξιοπιστία της νέας Ferrari F1-75 στο πρώτο φετινό τριήμερο χειμερινών δοκιμών, στη Βαρκελώνη, ενίσχυσε τις απόψεις των ειδικών της F1 -συμπεριλαμβανομένου του Τότο Βολφ της Mercedes και του Χέλμουτ Μάρκο της RBR- ότι η Scuderia έχει τη δυναμική φέτος να μπει στη μάχη των πρωταθλημάτων της Formula 1.

Μέχρι στιγμής οι άνθρωποι του Μαρανέλο απέφευγαν να μιλήσουν απευθείας για πρωταθλητισμό, αλλά αυτό άλλαξε τώρα με τις δηλώσεις του Σαρλ Λεκλέρ σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό. Ο Μονεγάσκος μίλησε για τη φιλοδοξία του να κερδίσει πέντε νίκες το 2022, που μπορoύν -όπως είπε- να του χαρίσουν τον τίτλο οδηγών.

Ο Σαρλ Λεκλέρ
Ο Σαρλ Λεκλέρ FERRARI MEDIA

Ο Λεκλέρ, που έχει μέχρι σήμερα στο ενεργητικό του δύο νίκες σε GP, τόνισε για τους στόχους του το 2022: "Πέντε νίκες θα ήταν σπουδαίες. Αν αποδίδουμε με σταθερότητα, πέντε νίκες μπορεί να είναι αρκετές για να κερδίσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα".

Και αιτιολόγησε τις φιλοδοξίες του λέγοντας: "Τα δύο τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα. Η πίεση στη Ferrari είναι πάντα μεγάλη. Αλλά αντιδράσαμε ως ομάδα και προετοιμαστήκαμε καλά για το νέο σετ κανονισμών φέτος. Οι μέρες δοκιμών στο Μπαχρέιν είναι πολύ σημαντικές για να ετοιμαστούμε για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς".

Η νέα Ferrari F1-75
Η νέα Ferrari F1-75 FERRARI MEDIA


Εν τω μεταξύ, φυσικά, ο Μονεγάσκος κρατά τις επιφυλάξεις του - ειδικά με δεδομένο ότι κανείς δεν γνωρίζει πώς θα διαμορφωθούν οι ισορροπίες της κορυφής με τα πλήρως ανασχεδιασμένα φετινά μονοθέσια: "Παραμένουμε προσεκτικοί, διότι δεν γνωρίζουμε ακόμα που βρισκόμαστε. Αλλά έχουμε ισχυρά κίνητρα, και θέλουμε να μαχόμαστε στην κορυφή.

Το 2019 επίσης πιστεύαμε ότι είχαμε καλή ταχύτητα μετά τις πρώτες δοκιμές, αλλά όταν η Mercedes έφερε τις αναβαθμίσεις (του τότε μονοθεσίου της) συνειδητοποιήσαμε ότι ήμασταν αρκετά πιο πίσω από όσο πιστεύαμε", κατέληξε ο Λεκλέρ. Θυμίζουμε ότι η Mercedes ταξιδεύει αυτή την εβδομάδα στο Μπαχρέιν με ένα ευρύ πακέτο αναβαθμίσεων της νέας W13, τόσο μεγάλο που πολλοί κάνουν λόγο ακόμα και για μια ολοκαίνουρια Β έκδοση του μονοθεσίου της.

TAGS FORMULA 1 F1 FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ