FORMULA 1

Λεκλέρ: "Χαρούμενος με το γύρο μου, ο Πέρεζ έκανε εκπληκτική δουλειά"

From the left, second placed Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco, first placed Red Bull driver Sergio Perez of Mexico and third placed Ferrari driver Carlos Sainz of Spain walk after the qualifying session for the Formula One Grand Prix it in Jiddah, Saudi Arabia, Saturday, March 26, 2022. (AP Photo/Hassan Ammar)
From the left, second placed Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco, first placed Red Bull driver Sergio Perez of Mexico and third placed Ferrari driver Carlos Sainz of Spain walk after the qualifying session for the Formula One Grand Prix it in Jiddah, Saudi Arabia, Saturday, March 26, 2022. (AP Photo/Hassan Ammar) 2022 AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Ο Σαρλ Λεκλέρ είπε ότι δεν περίμενε τον εκθαμβωτικό γύρο που χάρισε στον Σέρχιο Πέρεζ την πολ ποσίζιον για το GP Σαουδικής Αραβίας για λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου, αλλά τόσο ο Μονεγάσκος όπως και ο Κάρλος Σάινθ δήλωσαν ικανοποιημένοι από την απόδοση της Ferrari F1-75 απόψε.

Ο Λεκλέρ βελτίωσε σημαντικά το χρόνο του στη δεύτερή του προσπάθεια στο Q3 των δοκιμών κατάταξης στη Τζέντα, και κρατούσε στα χέρια του την πολ ποζίσιον του δεύτερου φετινού GP της Formula 1, ώσπου δευτερόλεπτα μετά ο Πέρεζ ολοκλήρωσε έναν εκθαμβωτικό γύρο που είπε ότι δεν θα μπορούσε να επαναλάβει "ακόμα κι αν έκαναν 1000 γύρους".

Ο Μεξικανός της RBR πήρε, έτσι, την πολ ποζίσιον με τρία εκατοστά του δευτερολέπτου από τον Λεκλέρ, αλλά ο νικητής του Μπαχρέιν άφησε να εννοηθεί ότι πίεσε όσο έπρεπε να για πάρει την πολ ποζίσιον, και απλά δεν περίμενε το χρόνο του Πέρεζ.

"Το αυτοκίνητο μού έδωσε καλή αίσθηση, ειλικρινά, είμαι πολύ χαρούμενος με το γύρο μου" είπε ο Μονεγάσκος της Ferrari. "Σε όλες τις κατατακτήριες το βασικό ήταν να κρατήσουμε το αυτοκίνητο στην πίστα και να μην κάνουμε λάθη, που θα μας κόστιζαν πολύ. Και έπειτα, στο δεύτερο γύρο μου στο Q3, τα έδωσα όλα και συνέθεσα έναν καλό γύρο.

Θα μπορούσα να βρω λίγο ακόμα [χρόνο] εδώ κι εκεί, αλλά σίγουρα δεν περίμενα από τον Τσέκο να παρουσιάσει αυτό το χρόνο, οπότε συγχαρητήρια σε εκείνον. Είμαι σίγουρος ότι ο Πέρεζ έκανε εκπληκτική δουλειά σήμερα. Αύριο είναι μια διαφορετική μέρα, κι ελπίζω να κάνουμε καλή εκκίνηση", κατέληξε ο Λεκλέρ.

Ο Σάινθ ήταν εξίσου ικανοποιημένος, και εξήγησε το πρόβλημα που δεν του επέτρεψε να βελτιώσει το χρόνο του στη δεύτερη και τελευταία του προσπάθεια: "Ο γύρος μου για την τρίτη θέση ήταν αρκετά καλός. Τον πέτυχα με πατημένα (χρησιμοποιημένα) ελαστικά, διότι τα πατημένα για κάποιο λόγο αυτό το τριήμερο μου δίνουν καλύτερη αίσθηση. Τα καινούρια ελαστικά είναι δύσκολο να τα διαχειριστώ, προσωπικά, και όταν τα επέλεξα για τον τελευταίο γύρο [στο Q3] δεν είχα καθόλου πίσω πρόσφυση. Για πατημένα ελαστικά [ο χρόνος] δεν ήταν κακός, αλλά ο Τσέκο και ο Σαρλ με πέρασαν για λίγο, αλλά είναι εντάξει".

Ο Ισπανός συμπλήρωσε, για το αυριανό GP: "Ο αγώνας θα είναι συναρπαστικός. Και τα τέσσερα αυτοκίνητα της Ferrari και της Red Bull είναι μέσα στη μάχη, οπότε θα παίξουμε μεταξύ μας με τη στρατηγική και τις προσπεράσεις".

TAGS FORMULA 1 F1 GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ