FORMULA 1

Λεκλέρ: "Αν είναι να χαίρομαι με την τέταρτη θέση καλύτερα να μείνω στο σπίτι"

@AndreaCatalini/SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
Ο Σαρλ Λεκλέρ στο γκαράζ της Ferrari στη Μελβούρνη @ANDREACATALINI/SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Ο Σαρλ Λεκλέρ ανέκαμψε εντυπωσιακά από την όγδοη θέση της εκκίνησης στην τέταρτη στην καρό σημαία του GP Ιαπωνίας, αλλά είπε παρόλα αυτά ότι δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος από τον τερματισμό του εκτός βάθρου - που οφείλεται στα συνεχιζόμενα προβλήματά του στις δοκιμές κατάταξης.

Διαχειριζόμενος εξαιρετικά μόνο δύο σετ ελαστικών (μέσης και σκληρής γόμας) ο Μονεγάσκος κατάφερε να κάνει μόνο ένα πιτ-στοπ στο σημερινό GP Ιαπωνίας, κάτι που δεν συνηθίζεται στη Σουζούκα που φθείρει υπέρμετρα τα ελαστικά. Εκεί εντοπίζεται η σημερινή του διάκριση ως ¨Οδηγού του Αγώνα” από τους τηλεθεατές της Formula 1.

Είμαι πολύ χαρούμενος για τον αγώνα αλλά, ειλικρινά, φέτος είμαστε δυνατοί σε ρυθμό αγώνα και πάντα η αίσθηση είναι καλή” είπε ο Λεκλέρ μιλώντας στο δίκτυο Sky Sports F1. “Στο Μπαχρέιν είχαμε προβλήματα με τα φρένα και δεν δείξαμε την ταχύτητά μας, αλλά κάναμε ένα καλό βήμα προόδου. Είμαι χαρούμενος για αυτό.

Αν δούμε συνολικά το τριήμερο, δεν είμαι χαρούμενος, διότι αν είναι να χαίρομαι με την 4η θέση καλύτερα να μείνω στο σπίτι. Οι κατατακτήριες χθες δεν πήγαν καλά, όπως και στην Αυστραλία, πάσχιζα να φέρω τα ελαστικά μέσα στο σωστό θερμικό παράθυρο λειτουργίας.

Πάντα πήγαιναν καλά οι κατατακτήριες για μένα, αλλά στους δύο τελευταίους αγώνες πάσχιζα με τα ελαστικά και πλήρωσα αυτό το τίμημα και στην Αυστραλία και εδώ. Αλλά ο ρυθμός αγώνα υπάρχει.

Τώρα έχουμε μία εβδομάδα για να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε γιατί, στη δική μου πλευρά του γκαράζ, δεν τα πάμε καλά στον έναν γύρο των δοκιμών κατάταξης. Όταν καταφέρουμε να βρούμε λύσεις για αυτή την πτυχή, είμαι σίγουρος ότι θα μας ικανοποιήσει πολύ”, πρόσθεσε ο 25χρονος.

Και κατέληξε: “Μοιάζει ανόητο για μένα να πω ότι είμαι χαρούμενος με τις κατατακτήριες που έκανα, ενώ πήρα την 8η θέση, διότι δεν είμαι έτσι. Ο γύρος είναι καλός, αλλά η πρόσφυση των ελαστικών δεν σου δίνει ό,τι περιμένεις διότι υπάρχουν μικρές διαφορές στο γύρο εξόδου [από τα πιτς], και πρέπει να δουλέψω πάνω σε αυτό. Πρέπει να αφοσιωθώ τώρα σε αυτό, αλλά κάθε φορά που δουλεύω πάνω σε κάτι βελτιώνεται αρκετά γρήγορα, οπότε δεν ανησυχώ και τόσο”.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ SCUDERIA FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ