FORMULA 1

Καλά νέα για τον Φερστάπεν: Η Honda έλυσε το πρόβλημα αξιοπιστίας της Red Bull

BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 11: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing prepares to drive in the garage during Day Two of F1 Testing at Bahrain International Circuit on March 11, 2022 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202203110457 // Usage for editorial use only //
Max Verstappen / Red Bull Racing GETTY IMAGES / RED BULL CONTENT POOL

Ο Μαξ Φερστάπεν θα αγωνιστεί χωρίς προβλήματα στην Ίμολα, σύμφωνα με τον Χέλμουτ Μάρκο.

Καλά νέα για τον Μαξ Φερστάπεν και τους θαυμαστές του έχει ο Χέλμουτ Μάρκο. Σύμφωνα δηλώσεις του στην αυστριακή ORF, η Honda έχει εντοπίσει που βρίσκεται το πρόβλημα που οδήγησε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή σε εγκατάλειψη σε δύο από τους τρεις πρώτους αγώνες της σεζόν και θα το έχει λύσει πριν τον αγώνα της Ίμολα.

Μετά το Μπαχρέιν, στην Αυστραλία ο Ολλανδός χρειάστηκε να παρκάρει στην άκρη την RB18 για δεύτερη φορά φέτος λόγω προβλήματος, γεγονός που το έκανε έξαλλο. Τώρα όμως έρχονται καλά νέα από την Ιαπωνία. Θυμίζουμε πως μπορεί η Honda να έχει αποσυρθεί επίσημα από την F1 και να έχει παραχωρήσει τον κινητήρα της στην Red Bull Powertrains, ωστόσο η ιαπωνική εταιρία εξακολουθεί να κατασκευάζει το μοτέρ καθώς το εργοστάσιο κινητήρων της Red Bull στο Milton Keynes δεν είναι ακόμη έτοιμο.

Σύμφωνα με τον Μάρκο, το πρόβλημα δεν αφορά τον κινητήρα, αλλά την τροφοδοσία καυσίμου. Φαίνεται πως υπήρξε κάποια αστοχία λόγω υψηλής πίεσης που προκάλεσε διαρροή καυσίμου. Το δεύτερο καλό νέο είναι ότι η φωτιά στο πίσω μέρος του μονοθεσίου της Red Bull δεν κατάφερε να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον κινητήρα, οπότε δεν χρειάζεται αντικατάσταση.

Τα πράγματα είναι κρίσιμα για τη Red Bull, καθώς αν το μονοθέσιο του Φερστάπεν παρουσιάσει πάλι πρόβλημα προκαλώντας άλλη μια εγκατάλειψη και τεράστια απώλεια βαθμών, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει και το τέλος στο κυνήγι του Ολλανδού για τον τίτλο.

TAGS FORMULA 1 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ GP ΕΜΙΛΙΑ ΡΟΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ