FORMULA 1

Φερστάπεν: "Δεν μπορούμε να πάμε έτσι για το πρωτάθλημα"

Ο Μαξ  Φερστάπεν στη διάρκεια του γκραν πρι της Αυστραλίας | 9 Απριλίου 2022
Ο Μαξ Φερστάπεν στη διάρκεια του γκραν πρι της Αυστραλίας | 9 Απριλίου 2022 RED BULL CONTENT POOL

Ο Μαξ Φερστάπεν είπε ότι δεν θα είναι εφικτό να υπερασπιστεί τον τίτλο της Formula 1 αν η Red Bull Racing δεν επιλύσει τα προβλήματα αξιοπιστίας της RB18, ενώ παραδέχθηκε ότι της έλειπε και η ταχύτητα στην Αυστραλία. Χόρνερ: "Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και ο Μαξ θα ορθοποδήσει".

Η εγκατάλειψη του πρωταθλητή της Formula 1 στο GP της Αυστραλίας ήταν η δεύτερή του στους τρεις μέχρι στιγμής φετινούς αγώνες, μετά την πρώτη του στο εναρκτήριο GP του Μπαχρέιν, και τον έχει αφήσει στην 6η θέση του πρωταθλήματος - 46 βαθμούς πίσω από τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari.

Το ανησυχητικό για τον Ολλανδό είναι ότι εκτός από τα δύο προβλήματα που οδήγησαν στην εγκατάλειψη -τροφοδοσία στο Μπαχρέιν, υδραυλικό σύστημα στη Μελβούρνη- η RB18 παρουσίασε κι άλλα προβλήματα πριν τον αυστραλιανό αγώνα, για τα οποία η RBR ανησυχούσε πριν από την εκκίνηση. Το προηγούμενο βράδυ άλλαξε εξαρτήματα του κιβωτίου ταχυτήτων, ενώ πριν τον αγώνα οι μηχανικοί της εργαζόταν πυρετωδώς στο ρύγχος του μονοθεσίου.

"Η ταχύτητα προφανώς μας έλειπε στην Αυστραλία, αλλά στο τέλος η δεύτερη θέση είναι καλύτερη από το τίποτα", είπε ο Φερστάπεν. "Τώρα, πρέπει να επιστρέψουμε στη δουλειά για να προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα καλύτερα. Πρέπει επίσης να καταλάβουμε τι συμβαίνει με όλα αυτά τα προβλήματα που μας αναγκάζουν να εγκαταλείπουμε κάθε φορά.

Ο Φερστάπεν εγκατέλειψε λόγω προβλήματος στο γκραν πρι της Αυστραλίας | 10 Απριλιου 2022
Ο Φερστάπεν εγκατέλειψε λόγω προβλήματος στο γκραν πρι της Αυστραλίας | 10 Απριλιου 2022 RED BULL CONTENT POOL


Και η ταχύτητά μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε, άσχετα από τη φθορά των ελαστικών. Ήξερα ότι η Ferrari είχε περισσότερη ταχύτητα, οπότε πρέπει να κάνεις το δικό σου αγώνα. Αισθάνθηκα ότι δεν μπορούσα να κρατήσω την ταχύτητα στο επίπεδο της Ferrari, και ίσως έχει να κάνει με την πίστα γιατί στις δοκιμές δεν είχαμε μεγάλα προβλήματα. Θα δούμε στην Ίμολα. Έχουμε αρκετή δουλειά να κάνουμε και ορισμένα πράγματα που πρέπει να φτιάξουμε. Δεν μπορούμε να πάμε έτσι για το πρωτάθλημα", κατέληξε ο Ολλανδός.

Σχετικά με το πρόβλημα της Αυστραλίας, ο διευθυντής της ομάδας Κρίστιαν Χόρνερ δήλωσε πως "είχε να κάνει με το ότι γεμίσαμε το αυτοκίνητο με υγρό για τα υδραυλικά πριν τον αγώνα. Αλλά δεν νομίζω ότι η εγκατάλειψη σχετίζεται με αυτό. Είναι εκνευριστικό που δεν τερμάτισε εξαιτίας αυτού. Στις δύο ομάδες μας αντιμετωπίσαμε ορισμένα θέματα, αλλά είναι όλα μεμονωμένα. Κανένα δεν συνδέεται με κάποιο άλλο. Πρέπει να τα καταλάβουμε και να τα αντιμετωπίσουμε γρήγορα. Ήδη χάσαμε από τα χέρια μας 36 βαθμούς για τον Μαξ και 50 ως ομάδα".

Ο Βρετανός παραδέχθηκε ότι η έλλειψη ταχύτητας της RB18 οφείλεται στο γεγονός ότι δεν μπορεί να μείνει σταθερά και με διάρκεια μέσα στο θερμικό "παράθυρο" λειτουργίας των ελαστικών. Παρόλα αυτά, παραμένει αισιόδοξος ότι η ομάδα του Μίλτον Κινς και ο Φερστάπεν μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα της μέχρι στιγμής μάχης του τίτλου.

Ο Κριστιάν Χόρνερ της Red Bull στη διάρκεια του γκραν πρι της Αυστραλίας | 9 Απριλίου 2022
Ο Κριστιάν Χόρνερ της Red Bull στη διάρκεια του γκραν πρι της Αυστραλίας | 9 Απριλίου 2022 RED BULL CONTENT POOL


"Ένα τεράτιο μέρος του πρωταθλήματος απομένει, έχει διεξαχθεί λίγο πάνω από το 10 τοις εκατό", είπε ο Χόρνερ. "Πιστεύω ότι το ενθαρρυντικό είναι πως έχουμε τη βάση ενός γρήγορου αυτοκινήτου. Ο Φερστάπεν θα ορθοποδήσει. Ήταν αρχικά εκνευρισμένος μόλις βγήκε από το αυτοκίνητο, όμως ξέρει ότι είμαστε όλοι μαζί, ως ομάδα. Θα κάνει την αντεπίθεσή του. Είμαι σίγουρος ότι θα γυρίσει δυνατός στην Ίμολα".

Ο Βρετανός κατέληξε: "Όλα έχουν να κάνουν με την εξέλιξη των αυτοκινήτων. Όσο μαθαίνουμε περισσότερα για τα ελαστικά, και πώς το αυτοκίνητο αποδίδει, αυτό θα μας δώσει κατευθύνσεις για την εξέλιξή του. Στους πρώτους αγώνες αποκτήσαμε ορισμένες πολύ καλές κατευθύνσεις για την οδό της εξέλιξης που πρέπει να ακολουθήσουμε την υπόλοιπη χρονιά".

TAGS FORMULA 1 F1 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ