FORMULA 1

Η ξεκάθαρη απάντηση του Φέτελ για το μεγάλωμα του Φερστάπεν έθεσε την πατρότητα στη σωστή διάσταση

Η ξεκάθαρη απάντηση του Φέτελ για το μεγάλωμα του Φερστάπεν έθεσε την πατρότητα στη σωστή διάσταση
ASTON MARTIN F1 MEDIA

Τα παιδικά χρόνια του Μαξ Φερστάπεν ήταν -τουλάχιστον- σκληρά κι αυτό οφείλεται κυρίως στον τρόπο που επέλεξε να τον μεγαλώσει ο πατέρας του, Γιoς Φερστάπεν. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ως πατέρας και ο ίδιος όπως είπε, δεν δίστασε να εκφράσει την αποψή του για αυτό.

Υπάρχουν ορισμένα λεπτά ζητήματα που προκύπτουν ενίοτε στη Formula 1, που σχεδόν κανένας οδηγός δεν επιθυμεί να αγγίξει. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν είναι ένας από αυτούς, και σε πρόσφατη συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό Road and Track εξέφρασε την άποψή του για τον τρόπο με τον οποίο ο Γιος Φερστάπεν μεγάλωσε τον δις πρωταθλητή, πλέον, Μαξ.

Πολλές από τις πρακτικές του Γιος Φερστάπεν για το χτίσιμο -στο πρόσωπο του Μαξ- ενός παγκόσμιου πρωταθλητή είναι ήδη γνωστές. Τον καιρό του ο Μαξ βρισκόταν στα Καρτ, ορισμένες αντιδράσεις του Γιός ήταν λίγο πιο ακραίες.

Κάποτε τον χτύπησε δημοσίως στο κράνος μετά από μια φτωχή απόδοση στις δοκιμές. Σε μια άλλη περίσταση, όταν ο γιoς του έκανε ένα κρίσιμο λάθος για το πρωτάθλημα, ο πατέρας του τον παράτησε σε ένα βενζινάδικο - αναγκάζοντας τον Μαξ να τηλεφωνήσει στη μητέρα του για να τον μαζέψει.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ είπε ότι δεν μεγάλωσε με αυτόν τον τρόπο. Όμως, ο Γερμανός κατάφερε να κερδίσει τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα - και θα είχε περισσότερα, αν βρισκόταν σε πιο ανταγωνιστικά μονοθέσια από το 2014 και μετά. Και, σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε, δεν δίστασε να κάνει τις συγκρίσεις.

"Τι πιστεύουμε ότι μπορεί να κάνει κάποιον πιο ανθεκτικό;" αναρωτήθηκε ο Γερμανός, που ρίχνει στο τέλος αυτής της χρονιάς την καρό σημαία της θαυμαστής του καριέρας στη F1. "Εμένα δεν με χτυπούσαν. Αλλά αν σε χτυπούν σε όλη σου τη ζωή, αυτό αποδίδει; Ή αποδίδει το να λαμβάνεις αγάπη και να σου εξηγούν τους τρόπους με τους οποίους δουλεύει ο κόσμος;

Αν συγκρίνετε αυτά τα δύο, ποιος είναι πιο ανθεκτικός; Είναι ανθεκτικότητα να αντιδράς, δηλαδή αν κάποιος σε χτυπήσει να τον χτυπήσεις κι εσύ; Ή μήπως η ανθεκτικότητα είναι η δύναμη να καταλαβαίνεις τι ακριβώς συνέβη, να το επεξεργάζεσαι και μετά να πηγαίνεις παραπέρα;", συμπλήρωσε ο Φέτελ.

O 35χρονος οδηγός της Aston Martin F1 κατέληξε δε: "Όντας κι εγώ πατέρας προφανώς βρίσκομαι μπροστά σε τέτοιου είδους προκλήσεις καθημερινά. Κι αν πεις εντάξει, στα παιδιά μου δεν επιτρέπεται να μου αντιμηλούν, τότε απλά πρέπει να αντιμετωπίσεις το γεγονός ότι θα σου αντιμηλούν.

Οπότε, πιστεύω ότι είναι κάτι συναρπαστικό. Διότι από αυτό εξαρτάται τι είδους άνθρωποι θα είμαστε αργότερα και πώς θα χειριζόμαστε τις καταστάσεις. Δεν έχει να κάνει με το πόσους αγώνες θα κερδίσεις. Η παιδική μας ηλικία είναι θεμελιώδης. Τόσα πολλά μπορούν να γίνουν σωστά, και τόσα μπορούν να γίνουν λανθασμένα".

TAGS FORMULA 1 F1 ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΦΕΤΕΛ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ASTON MARTIN RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ