FORMULA 1

Η Audi διαψεύδει ότι τραβάει την πρίζα από το πρόγραμμα της Formula 1

AUDI AG
Showcar mit Audi F1 launch livery in the simulation EA SPORTS F1® 22 AUDI AG

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι η διοίκηση της Audi θα ψηφίσει τις προσεχείς ημέρες για τη συνέχιση ή μη του προγράμματος εξαγοράς της Sauber και της εισόδου στη Formula 1 το 2026 – αλλά η εταιρεία του Ίνγκολσταντ τα διέψευσε κατηγορηματικά.

Η Audi ανακοίνωσε τον Αύγουστο του 2022 ότι θα μπει στη F1 το 2026, και έχει ήδη προχωρήσει στην κατασκευή του εργοστασίου της για την παραγωγή των μονάδων ισχύος που θα χρησιμοποιεί - έχοντας ολοκληρώσει στο μεταξύ την εξαγορά της ελβετικής Sauber - η οποία μέχρι το τέλος του 2023 θα αγωνίζεται στη F1 με τη χορηγία ονομασίας της Alfa Romeo, και τη διετία 2024-’25 με το όνομα Sauber F1.

Παρότι όλες οι ενδείξεις από τη γερμανική πλευρά ήταν ενθαρρυντικές για την πρόοδο του πλάνου της Audi, πρόσφατα μερίδα του γαλλικού Τύπου δημοσίευσε πληροφορίες ότι η εταιρεία του Ίνγκολσταντ έχει δεύτερες σκέψεις - και ότι το θέμα της συνέχισης ή μη του προγράμματος της Formula 1 θα τεθεί σε ψηφοφορία στο διοικητικό συμβούλιο σε επερχόμενη συνεδρίασή του.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε κατηγορηματικά τις φήμες, λέγοντας: «Η είσοδος της Audi το 2026 βασίζεται στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Audi AG σε σύμπνοια με το εποπτικό συμβούλιο της Audi AG, καθώς και του ΔΣ και του εποπτικού συμβουλίου του Volkswagen Group.

Το χρονοδιάγραμμα της Audi Formula Racing GmbH για την οικοδόμηση του οργανισμού και την εξέλιξη της μονάδας ισχύος της F1 του 2026 στο εργοστάσιο του Νόιμπουργκ της Γερμανίας παραμένει απαράλλαχτο».

Η Audi, θυμίζουμε, έχει ήδη προχωρήσει στην παύση -ή και στον προγραμματισμό της παύσης- όλων των άλλων εργοστασιακών αγωνιστικών της δραστηριοτήτων, ώστε να αφιερώσει όλους τους πόρους της στη F1. Έτσι, μέχρι το 2024 θα έχει αποχωρήσει από το Ράλι Ντακάρ, από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) και το ΛεΜάν, καθώς και από τη Formula E.

Εξάλλου, το περασμένο Σαββατοκύριακο η εταιρεία διοργάνωσε ένα Οικογενειακό Φεστιβάλ για τους εργαζόμενούς της στις εγκαταστάσεις του Νόιμπουργκ, στο οποίο παρουσίασε στους επισκέπτες το πρόγραμμα της F1 - παρόντος του διευθύνοντος τεχνικού συμβούλου Όλιβερ Χόφμαν, που συνομίλησε με τους υπαλλήλους.

Εκεί βρισκόταν και ο επικεφαλής του τομέα κινητήρων της Audi F1, Άνταμ Μπέικερ, και ο διευθύνων σύμβουλος του προγράμματος Στέφαν Ντράιερ, που εξήγησαν τα πλάνα της εταιρείας ενόψει της επερχόμενης εισόδου της στη Formula 1.

TAGS FORMULA 1 AUDI F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ