FORMULA 1

Formula 1: Η Audi ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Sauber για το 2026

Formula 1: Η Audi ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Sauber για το 2026
AUDI SOCIAL MEDIA

Το χειρότερα κρυμμένο μυστικό της F1 επιβεβαιώθηκε και επισήμως: η Audi θα συνεργαστεί με τη Sauber Motorsports για την είσοδό της στο σπορ το 2026, αγοράζοντας ένα -πιθανότατα πλειοψηφικό- μερίδιο της ομάδας του Χίνβιλ μέχρι τότε.

Η συμφωνία της εταιρείας του Ίνγκολσταντ και της αγωνιστικής ομάδας του Χίνβιλ της Ελβετίας ήταν φημολογούμενη εδώ και μήνες, και εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώθηκε στο τέλος Αυγούστου, όταν η Alfa Romeo ανακοίνωσε πως θα διακοπεί η συνεργασία της με τη Sauber με την ολοκλήρωση της σεζόν του 2023.

Η Audi είχε ανακοινώσει επίσημα της είσοδό της στη F1 την πρώτη μέρα του GP Βελγίου, στο Σπα. Δεν είχε, τότε, διευκρινίσει με ποια ομάδα θα συνεργαστεί, αλλά τώρα το πλάνο της έγινε σαφές. Ανακοινώνοντας τη Sauber Motorsports ως «στρατηγικό συνεργάτη», ανέφερε ότι ένα ποσοστό της ελβετικής ομάδας θα αγοραστεί από την Audi.

Ο ιδιοκτήτης της Sauber Motorsports, Φιν Ράουσινγκ, δήλωσε ότι θα διατηρήσει την εμπλοκή του, αλλά ευρέως πιστεύεται ότι η Audi θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ελβετικής ομάδας και φυσικά θα έχει την πλήρη διαχείρισή της. Όμως, αυτό είναι κάτι που απομένει ακόμη να επιβεβαιωθεί.

Το ποσοστό αγοράς, λοιπόν, δεν έγινε γνωστό ακόμη, αλλά γνωρίζουμε ότι η Sauber θα μετατραπεί στην επίσημη εργοστασιακή ομάδα της Audi το 2026. Τα μονοθέσια της ομάδας αυτής θα κατασκευάζονται στο Χίνβιλ, και οι μονάδες ισχύος στην έδρα της Audi Formula Racing GmbH, στο Νόιμπουργκ. Ήδη, οι εγκαταστάσεις του Νόιμπουργκ επεκτείνονται ραγδαία, και έχουν προσληφθεί για το σχεδιασμό και την εξέλιξη της πρώτης μονάδας ισχύος της Audi στη F1 περίπου 120 εργαζόμενοι.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Ράουσινγκ φέρεται να έθεσε όρο να μην απολυθεί κανείς από τους εργαζόμενους στο Χίνβιλ. Για τους τελευταίους είναι προφανές ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα εχέγγυο για τη μακροχρόνια επιβίωση της ομάδας, ενώ η Audi αποκτά με τη Sauber ένα κορυφαίο εργοστάσιο, με μια από πλέον σύγχρονες αεροσήραγγες της F1 - έχοντας, μάλιστα, και τη φιλοδοξία να επενδύσει στην επέκτασή του.

Την προσεχή τριετία η ομάδα του Χίνβιλ δεν θα έχει τίποτα που να παραπέμπει στην Audi. Το 2023 θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται ως Alfa Romeo F1, ενώ το 2024 και '25 το όνομα Sauber θα επιστρέψει στο grid πριν χαθεί, πιθανώς, για πάντα. Και στα τρία αυτά χρόνια η ομάδα θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τις μονάδες ισχύος της Ferrari.

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Φρεντ Βασέρ, είπε πως «η συνεργασία της Audi AG και της Sauber Motorsport είναι ένα κρίσιμο βήμα για την ομάδα μας, καθώς συνεχίζουμε να προοδεύουμε προς τις πρώτες σειρές της εκκίνησης. Είναι η καλύτερη επιλογή για το μέλλον, και είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι μπορούμε να βοηθήσουμε την Audi να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει για το ταξίδι της στη F1».

Photo credits: Audi Motorsport Media

TAGS FORMULA 1 AUDI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ