FORMULA 1

H μέρα της αποκάλυψης της Red Bull RB20 του 2024

Red Bull Content Pool
CORBY, ENGLAND - JANUARY 28: The Red Bull Racing RB18 is launched on January 28, 2022 in Corby, England. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202202090251 // Usage for editorial use only // RED BULL CONTENT POOL

Η Red Bull Racing ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει το μονοθέσιο RB20 στις 15 Φεβρουαρίου 2024, με στόχο να συνεχίσει την αυτοκρατορία της στη Formula 1 και τη νέα σεζόν.

Το νέο μονοθέσιο των πρωταθλητών, που θα είναι εν πολλοίς μετεξέλιξη της περσινής RB19 -του πιο κυρίαρχου μονοθεσίου της ιστορίας της Formula 1-, θα παρουσιαστεί έξι μέρες πριν ξεκινήσει το μοναδικό τριήμερο χειμερινών δοκιμών εξέλιξης ενόψει της νέας σεζόν, στις 21-23 Φεβρουαρίου στο Μπαχρέιν.

Πάντως, θυμίζουμε ότι τα δύο τελευταία χρόνια η RBR δεν είχε αποκαλύψει το καινούριο της αυτοκίνητο στις αντίστοιχες παρουσιάσεις, παρά μόνο το νέο τους χρωματισμό. Δεν αποκλείεται να κάνει κάτι αντίστοιχο και φέτος, αν θέλει να κρύψει κάποιες νέες ιδέες από τους ανταγωνιστές της, και να εμφανίσει την πραγματική RB20 το πρώτο πρωί των δοκιμών στο Σακίρ.

HMercedes θα παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο του 2024, τη W15, μία μέρα πριν από τη Red Bull, και μία μέρα μετά την αποκάλυψη της καινούριας Ferrari στις 13/2 στο Μαρανέλο. Στις 12/2 θα προηγηθεί η Aston Martin, ενώ οι παρουσιάσεις θα ξεκινήσουν στις 5 Φεβρουαρίου με τις Williams και Stake/Sauber. Στις 7/2 έχει προγραμματίσει και η Alpine την αποκάλυψη της Α524.

H RB20 καλείται, στα χέρια των Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ, να κρατήσει την ομάδα του Μίλτον Κινς στην κορυφή της Formula 1. Πρόσφατα ο διευθυντής μηχανολογίας της ομάδας, Μπεν Ουότερχαους, δήλωσε ότι η RB20 είναι έτοιμη εδώ και δύο μήνες, και ήδη η RBR έχει στρέψει μεγάλο μέρος της προσοχής της στο σχεδιασμό του μονοθεσίου του 2025.

Αυτό δεν πρέπει να φτάσει ως ένα καλό νέο στα αυτιά των ανταγωνιστών της Red Bull, αν και ο διευθυντής της τελευταίας, Κρίστιαν Χόρνερ, εκτιμά ότι “τίποτα δεν μένει στάσιμο, είδαμε [πέρσι] τους ανταγωνιστές μας να μας πλησιάζουν σε διαφορετικές πίστες και είμαι βέβαιος ότι τα σχέδια των μονοθεσίων θα συγκλίνουν. Πάντα γίνεται αυτό αν είναι σταθεροί οι κανονισμοί.

Είδαμε το 2020 τη Mercedes να έχει την πιο κυρίαρχη χρονιά της, παρόλα αυτά όμως καταφέραμε να τους κερδίσουμε το 2021. Δεν πιστεύω ότι θα καταφέρουμε ποτέ να επαναλάβουμε τη χρονιά που είχαμε [πέρσι], αλλά ευελπιστώ ότι μπορούμε να πάρουμε τα μαθήματα από την RB19 και να τα εφαρμόσουμε στην RB20 για να υπερασπιστούμε τους τίτλους μας”, πρόσθεσε ο Βρετανός.

Η έτερη ομάδα της Red Bull, που προς το παρόν λέγεται ακόμα AlphaTauri, δεν έχει ανακοινώσει τα πλάνα της για την παρουσίαση του νέου της μονοθεσίου - η οποία θα περιλαμβάνει και την αποκάλυψη του νέου ονόματος της ομάδας (πιθανότατα Racing Bulls) και της ολοκαίνουριας ταυτότητάς της. Τέλος, τις ημερομηνίες των δικών τους παρουσιάσεων αναμένεται να ανακοινώσουν και οι McLaren και Haas.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ