FORMULA 1

H Ferrari θέλει μία θέση της Haas για τον Μπέρμαν το 2025

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
Όλιβερ Μπέρμαν SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Ο διευθυντής της Scuderia Φρεντ Βασέρ παραδέχθηκε ότι “είναι πιθανό” ο Όλιβερ Μπέρμαν να αγωνίζεται στη Haas F1 το 2025 μετά το εκπληκτικό ντεμπούτο του Βρετανού στη F1 με τη Ferrari στη Τζέντα, αλλά ο Αγιάο Κομάτσου της αμερικανικής ομάδας κρατά αποστάσεις.

Ο Μπέρμαν αντικατέστησε εκτάκτως τον Κάρλος Σάινθ -που διαγνώστηκε με σκωληκοειδίτιδα- στο GP Σαουδικής Αραβίας το περασμένο τριήμερο, και κατάφερε να τερματίσει στην 7η θέση, κρατώντας πίσω του τους συμπατριώτες του Λάντο Νόρις της McLaren και Λιούις Χάμιλτον της Mercedes (αν και οι δύο τελευταίοι ακολούθησαν διαφορετική στρατηγική).

Μετά από το ντεμπούτο του, ο Μπέρμαν θα συμμετάσχει σε 6 από τα 24 φετινά GP της Formula 1 στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές με τη Haas F1, η οποία ως γνωστόν δεν έχει μόνο τους κινητήρες της Ferrari αλλά και πολύ στενές σχέσεις συνεργασίας με τη Scuderia.

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
Ο Όλιβερ Μπέρμαν στο GP Σαουδικής Αραβίας 2024 SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Έκανε έναν αγώνα οπότε ο καλύτερος τρόπος να τον βοηθήσουμε είναι να μην καταλήγουμε σε συμπεράσματα” είπε ο διευθυντής της Scuderia, Φρεντ Βασέρ, για τον Μπέρμαν. “Πρέπει να το πάμε χαλαρά. Σε δύο εβδομάδες το αποτέλεσμα αυτό θα έχει ξεχαστεί.

Θα έχει ευκαιρίες στη διάρκεια της σεζόν να κάνει δοκιμές και να δοκιμάσει το αυτοκίνητο, αλλά ο στόχος του φέτος είναι η Formula 2 και τώρα πρέπει να καλύψει το χαμένο έδαφος”, πρόσθεσε ο Γάλλος.

Ωστόσο, δεν αρνήθηκε ότι υφίσταται η πιθανότητα να είναι ο Μπέρμαν ένας εκ των δύο οδηγών της Haas F1 το 2025. “Μία από τις μεγάλες προσπάθειες που έχουν γίνει στη Ferrari τα τελευταία χρόνια είναι η αφοσίωση στους νέους ανθρώπους”, πρόσθεσε.

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
Ο Φρεντ Βασέρ στο GP Σαουδικής Αραβίας 2024 SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Παρόλα αυτά, ο νέος διευθυντής της Haas F1, Αγιάο Κομάτσου -αν και παραδέχθηκε ότι ο Μπέρμαν αξίζει μια ευκαιρία στη F1- είπε ότι μια θέση για τον Βρετανό στην ομάδα του το 2025 δεν είναι δεδομένη.

Ο Ιάπωνας είπε ότι η απόδοση του Μπέρμαν στη Τζέντα ήταν “εκπληκτική”, και συνέχισε: “Αυτό δεν είναι το πιο εύκολο σιρκουί για να μπεις από την 3η περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Οπότε είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος για εκείνον, και ήταν εντυπωσιακός”.

Ωστόσο, ο Κομάτσου θέλησε να κρατήσει τις ισορροπίες με τους νυν οδηγούς της ομάδας, Κέβιν Μάγκνουσεν και Νίκο Χούλκενμπεργκ, λέγοντας ότι ο Μπέρμαν “αξίζει μια θέση του χρόνου, φαντάζομαι, αλλά ασχέτως της ποινής [στη Τζέντα] ο Κέβιν έκανε φανταστική δουλειά σήμερα. Κι ο Νίκο έφερε επίσης το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οπότε, πώς μπορώ να κάθομαι εδώ και να λέω ότι ο Μπέρμαν θα είναι οδηγός μας του χρόνου; Με βάση τις επιδόσεις τους [στη Τζέντα], θα είναι ο Νίκο και ο Κέβιν”.

Ο Κομάτσου είχε συνεργαστεί με τον Μπέρμαν στις περσινές δοκιμές του 18χρονου με τη Haas, στο FP1 του Μεξικού και του Άμπου Ντάμπι, και είπε για εκείνον: “Αμέσως έγινε σαφές για μένα και για τους περισσότερους από εμάς ότι είναι ένας πολύ ιδιαίτερος οδηγός.

Δεν είναι μόνο η ταχύτητα. Είναι το πλήρες πακέτο, και καταλαβαίνει τους στόχους. Έλεγξε τον εαυτό του πολύ καλά. Ακόμα και με μια έξοδό του στην πίστα, είναι σε θέση να απορροφήσει τις πληροφορίες από τον προηγούμενο γύρο και μετά να κάνει μικρές ρυθμίσεις για να κάνει το επόμενο βήμα καλύτερα. Έδειξε ωριμότητα άμεσα, σαν να το έκανε για χρόνια” κατέληξε ο Ιάπωνας διευθυντής της Haas F1.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 SCUDERIA FERRARI ΟΛΙΒΕΡ ΜΠΕΡΜΑΝ ΦΡΕΝΤ ΒΑΣΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ