FORMULA 1

GP Μεξικού, FP2: Επίδειξη ισχύος του Φερστάπεν στις δεύτερες δοκιμές

Ο Μαξ Φερστάπεν στο GP του Μεξικού
Ο Μαξ Φερστάπεν στο GP του Μεξικού 2021 FERNANDO LLANO/AP IMAGES

O Μαξ Φερστάπεν κρατούσε την ταχύτητα της RB-Honda για τη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του GP Μεξικού, και με διαφορά μισού δευτερολέπτου από τις Mercedes των Μπότας και Χάμιλτον επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί για αυτό το τριήμερο.

Ο Μαξ Φερστάπεν σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο του με τη μαλακή γόμα στην προσομοίωση των κατατακτήριων, περί τον μέσον της δεύτερης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών του GP Μεξικού, 18ου από τους 22 αγώνες της φετινής Formula 1 στην πίστα Hermanos Rodriguez στην Πόλη του Μεξικού.

Αλλά και νωρίτερα από αυτό, ο Φερστάπεν ήταν ταχύτερος και με τη μέση γόμα. Όταν όλοι τοποθέτησαν τη μαλακή, ο Μπότας έκανε και δεύτερο γρήγορο γύρο - με το χρόνο του οποίου κινήθηκε 85 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερα από τον Λιούις Χάμιλτον, και άφησε τον Βρετανό στην τρίτη θέση.

Ο Άγγλος, ωστόσο, έχασε τον πρώτο του χρόνο με τη μαλακή γόμα διότι τον πέτυχε την ώρα που κυμάτιζε διπλή κίτρινη σημαία στην πίστα - ενώ αντιμετώπισε και αρκετά προβλήματα συναντώντας διαρκώς άλλα μονοθέσια στην πίστα, που επηρέασαν την προετοιμασία και τους γρήγορους γύρους του.

Ο Σέρχιο Πέρεθ, με την έτερη RB16B-Honda, έμεινε αρκετά κοντά (για την ακρίβεια 61 χιλιοστά του δευτερολέπτου) στις Mercedes και όλα δείχνουν ότι, μαζί με τον γεννημένο στη Γκουαδαλαχάρα Μεξικανό, η μάχη των πρώτων το Σαββατοκύριακο θα είναι και πάλι πολύ στενή - και με αρκετή μελέτη της στρατηγικής ενόψει του αγώνα στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής. Ειδικά με δεδομένο ότι ο Πέρεθ έκανε το δεύτερο χρόνο -πίσω από τον Μαξ- με τη μέση γόμα.

Πίσω από τις δύο κορυφαίες ομάδες, ο ανταγωνισμός δείχνει να υστερεί αρκετά στη συγκεκριμένη πίστα – για την ακρίβεια, ένα δευτερόλεπτο από την RBR και μισό από τη Mercedes. Οι Ferrari και Alpha Tauri δείχνουν να έχουν το πάνω μέχρι στις ομάδες μέσης δυναμικής εδώ, καθώς και οι τέσσερις οδηγοί τους μπήκαν μέσα στην οκτάδα.

Ωστόσο, κοντά τους δείχνουν να είναι και οι πρώην πρωταθλητές Σεμπάστιαν Φέτελ και Φερνάντο Αλόνσο, με τις Aston Martin και Alpine. Για τη Ferrari, και τη μάχη της 3ης θέσης στους κατασκευαστές, σημαντικό είναι ότι οι McLaren βρέθηκαν στη 12η θέση με τον Λάντο Νόρις και στην 15η με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Το αρνητικό για τη Scuderia, όμως, είναι τα προβλήματα που ανέφερε ότι είχε ο Σαρλ Λεκλέρ με την καινούρια του μονάδα ισχύος που εγκαινίασε πριν από δύο GP. Και το αρνητικό για τη McLaren, πέραν των χρόνων της, ότι ο Ρικιάρντο έκανε μόνο 7 γύρους, λόγω προβλήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων της MCL35. Το ίδιο πρόβλημα είχε με το κιβώτιο ταχυτήτων της Williams και ο Τζορτζ Ράσελ, που γύρισε στα πιτς χρησιμοποιώντας μόνο την 5η ταχύτητα.

Η κατάταξη στο FP2 του GP του Μεξικού
Η κατάταξη στο FP2 του GP του Μεξικού FORMULA 1
TAGS FORMULA 1 GP ΜΕΞΙΚΟ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ