FORMULA 1

GP Ιταλίας: Ο Χάμιλτον ταχύτερος στις πρώτες δοκιμές

Ο Λιούις Χάμιλτον στο GP Ιταλίας
Ο Λιούις Χάμιλτον στο GP Ιταλίας PHOTO CREDITS: © 2021 ANTONIO CALANNI / AP IMAGES

Ο πρωταθλητής της Mercedes ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος των πρώτων ελεύθερων δοκιμών του GP της Ιταλίας στη Μόντσα, με σχεδόν μισό δευτερόλεπτο διαφορά από τον Μαξ Φερστάπεν. Ακολουθούν, στις 19:00 απόψε, οι δοκιμές κατάταξης του 14ου φετινού αγώνα της Formula 1.

Η Mercedes και ο Λιούις Χάμιλτον αναμενόταν να δείξουν αυτό το τριήμερο στη Μόντσα πολύ ισχυρότερο πρόσωπο σε σχέση με το Ζάντβουρτ της Ολλανδίας, δεδομένου ότι η "αεροδυναμική" ιταλική πίστα ταιριάζει περισσότερο στις προδιαγραφές της W12.

Ελάχιστοι, όμως, περίμεναν τόσο μεγάλη διαφορά στις ελεύθερες δοκιμές, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Βρετανός πέτυχε τον πρώτο χρόνο με τη μέση γόμα, ενώ ο Φερστάπεν με την RB16B-Honda ήταν 0,452 δευτ. πίσω με την ταχύτερη μαλακή.

Στο πρώτο ημίωρο των ελεύθερων δοκιμών τον πρώτο χρόνο είχε ο Σέρχιο Πέρεθ με την έτερη RB-Honda, με τη μέση γόμα. Αλλά 16 λεπτά πριν το τέλος ο Χάμιλτον βγήκε με τη μέση γόμα για να πετύχει τον ταχύτερο χρόνο της ωριαίας διαδικασίας. Τον Ολλανδό, επίσης, πλησίασε ο Βάλτερι Μπότας με την δεύτερη W12 στο ένα δέκατο, επίσης με τη μέση γόμα.

Οι δύο Aston Martin, δεδομένης της "συγγένειάς" τους με τη Mercedes, έδειξαν επίσης πολύ ταχείς: οι Λανς Στρολ και Σεμπάστιαν Φέτελ μπήκαν στην εξάδα, έχοντας ανάμεσά τους τον περσινό νικητή του Ιταλικού GP Πιέρ Γκασλί με την Alpha Tauri. Οι τρεις τους ήταν από επτάμισι ως εννέα δέκατα μακριά από τον Χάμιλτον.

Ακολούθησαν τρία διαφορετικά μονοθέσια περίπου στο δευτερόλεπτο από τον Λιούις: η Ferrari του Κάρλος Σάινθ, η Alpine του Φερνάντο Αλόνσο και η McLaren του Ντάνιελ Ρικιάρντο. Οι δύο τελευταίοι, μάλιστα χρησιμοποιώντας μόνο τη μέση γόμα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι καλύτεροι χρόνοι των Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari) και Λάντο Νόρις (McLaren) διεγράφησαν γιατί βγήκαν εκτός ορίων της πίστας. Ο χρόνος αυτός του Νόρις θα τον είχε βάλει μέσα στην πρώτη τριάδα.

Ο Πέρεθ εντέλει περιορίστηκε στο τέλος της δεκάδας, επτά δέκατα μακριά από τον Φερστάπεν, επίσης με τη μαλακή γόμα. Τον 16ο χρόνο πέτυχε ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα, που -θυμίζουμε ότι- αντικαθιστά και αυτό το τριήμερο τον Κίμι Ράικονεν, που διαγνώστηκε στο Ζάντβουρτ με κορονοϊό.

GP Ιταλίας: Ο Χάμιλτον ταχύτερος στις πρώτες δοκιμές

Το GP της Μόντσα αυτό το τριήμερο είναι ο δεύτερος αγώνας που εφαρμόζεται το δοκιμαστικό, καινούριο πρόγραμμα των αγώνων της Formula 1. Κατά συνέπεια, σήμερα στις 19:00 θα ξεκινήσουν οι δοκιμές κατάταξης. Αύριο (11/9) στις 13:00 θα γίνουν οι δεύτερες ελεύθερες δοκιμές και στις 17:30 ο μικρός αγώνας Sprint Qualifying, ενώ την Κυριακή (12/9) το πλήρους διάρκειας GP Ιταλίας θα εκκινήσει κανονικά στις 16:00.

TAGS FORMULA 1 GP ΙΤΑΛΙΑΣ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ