FORMULA 1

Formula 1: Τι είπε στο SPORT24 ο Σπύρος Κοντογιάννης, Αεροδυναμιστής στη McLaren για τον Αντρέα Στέλλα, νέο αγωνιστικό διευθυντή της ομάδας

McLaren driver Daniel Ricciardo, of Australia, leaves the pits during the final practice session for the Formula One U.S. Grand Prix auto race at Circuit of the Americas, Saturday, Oct. 22, 2022, in Austin, Texas. (AP Photo/Darron Cummings)
McLaren F1, 2022 AP PHOTO/DARRON CUMMINGS

Ο Έλληνας αεροδυναμιστής στην σχεδιαστική ομάδα της McLaren Racing Team άκουσε το podcast του S24AUTO και τοποθετήθηκε σχετικά με τον νέο Team Principal, Αντρέα Στέλλα.

Στο τελευταίο Podcast του S24AUTO για τη Formula 1 συζητήσαμε για όλες τις τελευταίες σημαντικές αλλαγές στην ηγεσία και το τεχνικό management σε τέσσερις ομάδες της F1, ένα ντόμινο που ξεκίνησε με την αποχώρηση του Ματία Μπινότο από τη Ferrari.

Μια από τις ομάδες που άλλαξαν αγωνιστικό διευθυντή ήταν και η McLaren, στην οποία αναβαθμίστηκε σε Team Principal ο Αντρέα Στέλλα. Ο Ιταλός ήταν επί συναπτά έτη κορυφαίος μηχανικός της Ferrari και επικεφαλής μηχανικός του Φερνάντο Αλόνσο, πριν ακολουθήσει τον Ισπανό στη McLaren-Honda το 2015. Έκτοτε ανελίχθηκε στην ιεραρχία της ομάδας του Ουόκινγκ, μέχρι να αναλάβει τώρα τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή.

Ο Αντρέα Στέλλα νέος διευθυντής της McLaren
Ο Αντρέα Στέλλα νέος διευθυντής της McLaren MCLAREN MEDIA CENTRE

Στο podcast συζητήθηκε το αν ο Στέλλα, παρότι έχει αναμφίβολα μεγάλη εμπειρία ως μηχανικός, έχει και τις απαραίτητες ηγετικές ικανότητες για να επαναφέρει την McLaren σε ρόλο πρωταγωνιστή. Ανάμεσα στα μηνύματα-σχόλια που λάβαμε, ήταν και αυτό του Έλληνα Αεροδυναμιστή Σπύρου Κοντογιάννη, ο οποίος είναι μέλος της σχεδιαστικής ομάδας της McLaren από τον Μάρτιο του 2019.

Άκουσα το podcast που αναρτήσετε στις 17 Δεκέμβρη για τις αλλαγές/εξελίξεις ενόψει της F1 2023. Σχετικά με τον Andrea Stella μπορώ να επιβεβαιώσω πως είναι ικανότητος τεχνικά. Όσον αφορά τις σκέψεις σας στο αν είναι ικανός ηγετικά, μπορώ επίσης να επιβεβαιώσω ότι έχει το σεβασμό των μηχανικών στην ομάδα και θεωρώ πως έχει δείξει ηγετικά χαρακτηριστικά και στους προηγούμενους ρόλους”, μας είπε , Σπύρος, δείχνοντας ξεκάθαρα την μεγάλη εκτίμηση και εμπιστοσύνη που τρέφει ο ίδιος αλλά και ολόκληρη η ομάδα για τον Στέλλα.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως: “Επίσης, κάτι πολύ σημαντικό: ο Stella, πλέον team principal, είναι μια εξαίρεση στο κανόνα καθώς σαν team principal έχει πολύ καλή τεχνική γνώση και δεν μιλάει με ξύλινη και managerial γλώσσα, σαν πολιτικός. Επίσης είναι πολύ ψημένος στο αγωνιστικό κομμάτι όποτε δε θεωρώ ότι θα οδηγηθεί η ομάδα σε στρατηγικά λάθη εφάμιλλα της Ferrari. Παρότι αυτά προφανώς είναι και προϊόν της κατάστασης πρωταθλητισμού, στον οποίο εμφανώς ακόμα δεν είμαστε. Το μέλλον θα δείξει…”.

Εμείς από την πλευρά μας ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Σπύρο για την “εκ των έσω” ενημέρωση που μας έδωσε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία, προσωπική και ομαδική, τη νέα σεζόν της Formula 1.

TAGS FORMULA 1 MCLAREN S24 AUTO THE PODCAST
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ