FERRARI

Formula 1: Ποινή πέντε θέσεων για τον Λεκλέρ στην εκκίνηση του Όστιν

Formula 1: Ποινή πέντε θέσεων για τον Λεκλέρ στην εκκίνηση του Όστιν
SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Ο Σαρλ Λεκλέρ θα χάσει, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, πέντε θέσεις στην εκκίνηση του GP ΗΠΑ, στο Όστιν του Τέξας το προσεχές τριήμερο, λόγω επιλογής ενός φρέσκου θερμικού κινητήρα V6 Turbo.

Η διαφαινόμενη κίνηση της Ferrari να αλλάξει τον κινητήρα του Σαρλ Λεκλέρ στον αμερικανικό αγώνα (21-23/10), 19ο γύρο του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, είναι μία από τις πολλές που αναμένονται από αρκετές ομάδες και οδηγούς - δεδομένου ότι το Όστιν είναι μία πίστα που επιτρέπει περισσότερο τις προσπεράσεις σε σχέση με τις τρεις υπολειπόμενες της σεζόν.

Ο Λεκλέρ θα χρησιμοποιήσει τον έκτο του κινητήρα εσωτερικής καύσης (τον κινητήρα V6 Turbo του υβριδικού συστήματος) αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του ιταλικού Τύπου. Κάθε υπέρβαση του ορίου θερμικών κινητήρων στη σεζόν επισείει ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση.

Η αλλαγή του κινητήρα δεν απορρέει από τα προβλήματα αξιοπιστίας που είχε η Scuderia νωρίτερα φέτος - σε συνέχεια των οποίων παραδέχθηκε πως χρειάστηκε να μειώσει εν μέρει την απόδοση του κινητήρα της για να εξασφαλίσει την αξιοπιστία του.

Formula 1: Ποινή πέντε θέσεων για τον Λεκλέρ στην εκκίνηση του Όστιν
SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Είναι μια αλλαγή που -με το πρωτάθλημα οδηγών να έχει τελειώσει και των κατασκευαστών να είναι θέμα χρόνου, υπέρ των Μαξ Φερστάπεν και Red Bull Racing αντίστοιχα- κάνει η Ferrari για να εξελίξει στην πράξη μια νέα και βελτιωμένη έκδοση του θερμικού της κινητήρα.

Από την 1η Σεπτεμβρίου που πέρασε, θυμίζουμε, και μέχρι το τέλος του 2025, οι μόνες βελτιώσεις που επιτρέπονται στους κινητήρες έχουν να κάνουν με την αντικατάσταση επιμέρους εξαρτημάτων τους για λόγους αξιοπιστίας. Η Ferrari έχει πείσει τη FIA για το συγκεκριμένο σκοπό της αναβάθμισης του μοτέρ της στο Όστιν.

Αν η δοκιμή και εξέλιξη του αναβαθμισμένου αυτού κινητήρα της Scuderia αποδειχθεί επιτυχημένη στα τελευταία τέσσερα φετινά GP, τότε η ιταλική ομάδα θα τον χρησιμοποιήσει και για το 2023. Ο νέος αυτός κινητήρας θα τοποθετηθεί μόνο στη Ferrari F1-75 του Σαρλ Λεκλέρ, φέτος, και όχι στην πλάτη του Κάρλος Σάινθ.

TAGS FERRARI FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ