FORMULA 1

Formula 1: Οι πρώτοι γύροι του Μικ Σουμάχερ με τη Mercedes

Ο Μικ Σουμάχερ
Ο Μικ Σουμάχερ MERCEDES-AMG F1 MEDIA

Ο Μικ Σουμάχερ οδήγησε για πρώτη φορά το μονοθέσιο της Mercedes, τη φετινή W14, στην πίστα της Βαρκελώνης και στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δοκιμών των νέων ελαστικών της Pirelli.

Ο νεαρός Γερμανός, γιος του θρυλικού επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή Μίκαελ Σουμάχερ, Μικ, έχασε στο τέλος του 2022 τη θέση του στη Haas από τον πιο έμπειρο συμπατριώτη του Νίκο Χούλκενμπεργκ, καθώς και μετέπειτα από την Ακαδημία της Ferrari, αλλά σύντομα τον υπέγραψε η Mercedes για τη θέση του τρίτου και εφεδρικού οδηγού.

"Ο Μικ έχει κάνει σπουδαία δουλειά με την ομάδα μέχρι στιγμής, δουλεύοντας σκληρά στον προσομοιωτή πίσω στο εργοστάσιο και προσφέροντας πολύτιμα δεδομένα στην πίστα" είπε ο διευθυντής της Mercedes F1, Τότο Βολφ, ο οποίος εξήρε στο πλαίσιο του GP Ισπανίας τη συνεισφορά του Γερμανού στην εκτεταμένη ανανέωση της φετινής Mercedes W14 - που έφερε το διπλό βάθρο στη Βαρκελώνη.

Ο Μικ οδήγησε τη W14 σήμερα (7/6) στη Βαρκελώνη για να συγκεντρώσει δεδομένα τόσο για την Pirelli, και για τα νέα ελαστικά που δοκιμάζει πριν τα εισάγει στο φετινό GP Βρετανίας, όσο και για την ίδια την ομάδα του.

Ο Μικ Σουμάχερ
Ο Μικ Σουμάχερ MERCEDES-AMG F1 MEDIA

Οι δοκιμές αυτές είναι πολύ σημαντικές και από μια άλλη άποψη: πρόκειται για την προτελευταία δοκιμασία που θα κρίνει την απόφαση του σπορ αν εντέλει θα απαγορευτούν από το 2024 οι θερμαντικές κουβέρτες των ελαστικών, πριν από κάθε έξοδο του μονοθεσίου από το γκαράζ.

TAGS FORMULA 1 F1 ΜΙΚ ΣΟΥΜΑΧΕΡ MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ