FORMULA 1

Formula 1: Ο Βολφ θα χάσει το GP Ιαπωνίας λόγω χειρουργικής επέμβασης

Ο διευθυντής της Mercedes F1, Τότο Βολφ,
Ο διευθυντής της Mercedes F1, Τότο Βολφ, AP IMAGES

Ο διευθυντής της Mercedes F1, Τότο Βολφ, θα μπει στο χειρουργείο για μια επέμβαση στο γόνατό του μετά το GP της Σιγκαπούρης (17/9), για έναν παλιό τραυματισμό του που δεν σχετίζεται με το ατύχημά του που είχε το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Τότο Βολφ στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών της Formula 1 τον Αύγουστο υπέστη κάταγμα στον αγκώνα του μετά από πτώση από το mountain bike του, κατά τη διάρκεια μιας ορεινής κατάβασης.

Παρότι, όμως, ο Αυστριακός αποθεραπεύτηκε καλά από αυτόν τον τραυματισμό, σε λίγες μέρες θα μπει στο χειρουργείο για μια επέμβαση που σχετίζεται με πρόβλημα που του άφησε ένας παλιότερος τραυματισμός του στο γόνατο.

Η επέμβαση θα γίνει τις επόμενες μέρες μετά το GP της Σιγκαπούρης, που ακολουθεί στο πρόγραμμα της F1 στις 15-17 Σεπτεμβρίου. Ως αποτέλεσμα, ο Βολφ θα χάσει το GP Ιαπωνίας που θα διεξαχθεί το αμέσως επόμενο τριήμερο (22-24/9), και τη θέση του στη διοίκηση της ομάδας του Μπράκλεϊ θα πάρει το αναπληρωτής του, Ζερόμ ντ' Αμπρόζιο.

Ο πρώην πιλότος της F1 Ντ' Αμπρόζιο είναι ο διευθυντής του προγράμματος εξέλιξης νέων οδηγών της Mercedes F1, και χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τον Βολφ για τις διοικητικές του ικανότητες. Μετά την καριέρα του στο κόκπιτ, οδηγώντας στη F1 για τις Marussia και Lotus την περίοδο 2011-'12, ο 37χρονος υπήρξε διευθυντής της ομάδας της Venturi στη Formula E.

Ο Βολφ έχει απουσιάσει από μόλις 3 αγώνες της F1 τα τελευταία χρόνια - από τη Βραζιλία το 2019 και από την Ιαπωνία και Βραζιλία το 2022. Αυτή θα είναι η τέταρτη απουσία του, καθώς αναμένεται να επιστρέψει και πάλι στο πάντοκ στο GP του Κατάρ τον Οκτώβριο.

TAGS FORMULA 1 F1 MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ