ALPHA TAURI

Formula 1: Ο Μεκίς θα είναι ο νέος διευθυντής της Alpha Tauri από το 2024

3 - GP BAHRAIN F1/2023 - SABATO 04/03/2023   credit: @Scuderia Ferrari Press Office
3 - GP BAHRAIN F1/2023 - SABATO 04/03/2023 credit: @Scuderia Ferrari Press Office CREDIT: @SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Μετά τη γνωστοποίηση της αποχώρησής του από τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή της Ferrari, έγινε γνωστό ότι ο Λορέν Μεκίς θα είναι ο αντικαταστάτης του Φραντς Τοστ στην ηγεσία της Alpha Tauri από τη νέα σεζόν της Formula 1.

Η αποχώρηση του Τοστ και η αντικατάστασή του από τον Μεκίς είναι ένα από τα κομμάτια του παζλ της αναδιοργάνωσης της ομάδας της Φαέντσα, που περιλαμβάνει επίσης της πρόσληψη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της τον Πίτερ Μπάγερ - πρώην αντιπρόεδρο και διευθυντή του αγωνιστικού τμήματος της FIA.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστή η χρονική στιγμή που ο Γάλλος Λορέν Μεκίς θα μετακινηθεί στην Alpha Tauri, δεδομένου ότι η αποχώρηση από τη Ferrari συνήθως συνοδεύεται με όρους υποχρεωτικής αργίας για ένα χρονικό διάστημα. Το ίδιο ισχύει και για τον πρώην διευθυντή της ομάδας Ματίας Μπινότο, που δεν εμπλέκεται φέτος στη Formula 1 μετά την παραίτησή του από τη Scuderia στο τέλος του 2022.

Το σίγουρο είναι ότι ο Φραντς Τοστ θα αποχωρήσει από τη Φαέντσα στο τέλος του 2023, όντας ένας από τους μακροβιότερους διευθυντές της σύγχρονης ιστορίας της F1. Τοποθετήθηκε επικεφαλής της ομάδα του 2006, όταν η Red Bull αγόρασε τη Minardi και τη μετονόμασε σε Toro Rosso.

Στις μέρες του Τοστ η ιταλική ομάδα εκπλήρωσε τους βασικούς στόχους της Red Bull, που ήταν η προετοιμασία των οδηγών της Ακαδημίας της Red Bull για τη μεγάλη ομάδα της εταιρείας, Red Bull Racing. Επίσης, όλο αυτό το διάστημα η ομάδα κατέκτησε δύο νίκες, και τις δύο στη Μόντσα της Ιταλίας, ως Toro Rosso με τον Σεμπάστιαν Φέτελ στη βροχή το 2008 και ως Alpha Tauri με τον Πιέρ Γκασλί το 2020.

Παρότι η ΑΤ παρέμεινε σχετικά ανταγωνιστική το 2021, η κατακόρυφη πτώση της ανταγωνιστικότητας της ομάδας πέρσι και φέτος άσκησε πίεση στον Τοστ - η οποία επιδεινώθηκε με τα πρόσφατα σχόλιά του πως έχει χάσει την εμπιστοσύνη τους στους μηχανικούς της ομάδας.

Μετά την αποχώρησή του, στο τέλος της φετινής χρονιάς, ο Αυστριακός θα έχει τον απομακρυσμένο ρόλο του συμβούλου στην ομάδα. "Στα 67 μου χρόνια ήρθε ο καιρός να παραδώσω τις αρμοδιότητές μου, και στον Πίτερ [Μπάγερ] ως νέο CEO και στον Λορέν [Μεκίς] ως διευθυντή της ομάδας βρήκαμε δύο απόλυτους επαγγελματίες που θα ανεβάσουν την ομάδα στο επόμενο επίπεδο", είπε μεταξύ άλλων ο Τοστ.

Ο Γάλλος Μεκίς εργαζόταν στο παρελθόν στην ομάδα, στις ημέρες της Minardi, ως μηχανικός και έπειτα ως επικεφαλής τεχνικός του μονοθεσίου, πριν δεχθεί την πρόταση της FIA να εργαστεί για την Ομοσπονδία στο ρόλο του διευθυντή τους τομέα ασφάλειας και του αναπληρωτή αγωνιστικού διευθυντή.

Για ένα διάστημα φερόταν ως διάδοχος του εκλιπόντος Τσάρλι Ουίτινγκ, το 2019, αλλά αποφάσισε να δεχθεί την πρόταση της Ferrari για τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή.

TAGS ALPHA TAURI FORMULA 1 FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ