FORMULA 1

Formula 1: O Λεκλέρ αρνείται τα πάντα για τη Mercedes, αλλά τα σενάρια παραμένουν

Ο Σαρλ Λεκλέρ με τα κόκκινα της Ferrari
Ο Σαρλ Λεκλέρ με τα κόκκινα της Ferrari SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Όλο το στόρι της υπόθεσης που ιντριγκάρει τη Formula 1 και αφορά το μέλλον του Σαρλ Λεκλέρ. Θα μείνει στη Ferrari ή έχει ήδη συμφωνήσει με τη Mercedes;

Με τους ψιθύρους να φτάνουν ως και στην υπογραφή προσυμφώνου του με τη Mercedes, ο Σαρλ Λεκλέρ λέει ότι δεν έχει κάνει καμία διαπραγμάτευση με την ομάδα του Μπράκλεϊ και ότι τρέφει ακόμη το όνειρο να κερδίσει το πρωτάθλημα της Formula 1 με τη Ferrari.

Οι φήμες για ενδεχόμενη φυγή του Μονεγάσκου πιλότου από το Μαρανέλο άρχισαν πέρυσι το καλοκαίρι, όταν επήλθε η ρήξη στις σχέσεις του με τον τότε διευθυντή, Ματία Μπινότο. Στο τέλος της περυσινής σεζόν (2022) μάλιστα για πρώτη φορά σε δημόσιες δηλώσεις του δεν αρνήθηκε ότι υφίσταται το ενδεχόμενο να αλλάξει ομάδα όταν λήξει το συμβόλαιό του με τη Scuderia, στο τέλος του 2024.

Έκτοτε έχουν αλλάξει πολλά - και κυρίως ο διευθυντής της ομάδας. Στη θέση του Μπινότο έχει έρθει ο Φρεντερίκ Βασέρ, με τον οποίο ο Λεκλέρ είχε άριστη σχέση στην Alfa Romeo το 2018. Παρότι ο Βασέρ έχει δηλώσει -δημόσια, τουλάχιστον- ότι οι Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ θα ξεκινήσουν επί ίσοις όροις για τη διεκδίκηση του τίτλου, όλα δείχνουν να κυλούν καλά μεταξύ του Μονεγάσκου και του Γάλλου διευθυντή του.

Σε κάθε περίπτωση, πολύ μεγάλο ρόλο για το μέλλον του Λεκλέρ θα διαδραματίσει η ανταγωνιστικότητα της φετινής Ferrari SF-23, η αξιοπιστία της, η δυνατότητα (ή μη) που θα του προσφέρει να κερδίζει αγώνες και τον τίτλο του πρωταθλητή, αλλά και η εύρυθμη λειτουργία της ομάδας κυρίως στον τομέα της στρατηγικής.

Τι ενισχύει τα σενάρια Λεκλέρ - Mercedes

Όπως και να συμβαίνουν τα πράγματα, πάντως, όσο η Ferrari δεν ανανεώνει το συμβόλαιο του Λεκλέρ και όσο η Mercedes δεν κάνει το ίδιο με τον Λιούις Χάμιλτον -του οποίου το συμβόλαιο λήγει στο τέλος του 2023- οι φήμες θα συνεχίσουν να πλανώνται.

Ο Τότο Βολφ της Mercedes δήλωσε ξανά πρόσφατα ότι η συνάντηση με τον Λιούις για την ανανέωση του συμβολαίου του είναι μια τυπική διαδικασία - αλλά τι θα συμβεί αν η φετινή Mercedes δεν είναι ικανή για νίκες; Θα επέσπευδε κάτι τέτοιο την απόφαση του Χάμιλτον να αποχωρήσει;

"Σκοπεύω να μείνω για λίγα χρόνια εδώ" είπε ο επτάκις πρωταθλητής στην παρουσίαση της φετινής W14, με ένα βλέμμα στον Βολφ που δεν πέρασε απαρατήρητο.

Πίσω στον Λεκλέρ, όμως, σε ερώτηση της ιταλικής Quotidiano Nazionale σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του πέραν του 2024, ο Μονεγάσκος είπε πως "δεν υπάρχει βιασύνη. Ξέρω ότι ανησυχείτε μήπως πάω στη Mercedes, αλλά ειλικρινά δεν έχει γίνει καμία διαπραγμάτευση. Νιώθω ωραία στη Ferrari, νιώθω τον ενθουσιασμό των ανθρώπων. Είμαι ενθουσιασμένος με την ιδέα της πραγμάτωσης του ονείρου, του δικού μου και όλων μας, να κερδίσουμε με τη Ferrari".

Ο 25χρονος κατέληξε: "Φεύγω για το Μπαχρέιν τη Δευτέρα και ειλικρινά ανυπομονώ να φτάσω εκεί. Θα έχουμε τρεις μέρες δοκιμών, μαζί με όλους τους αντιπάλους μας. Δεν έχει και τόσο νόημα να αναρωτηθώ πώς θα πρέπει να κρίνω το νέο αυτοκίνητο (τη Ferrari SF-23). Είπα αμέσως πως η πρώτη μου εντύπωση ήταν καλή, όμως όλα εξαρτώνται από τη σύγκρισή του με τα άλλα αυτοκίνητα".

TAGS FORMULA 1 F1 FERRARI ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ