FORMULA 1

Formula 1: Ο Φέτελ προτείνει τον Μικ Σουμάχερ στη McLaren μετά το ναυάγιο με τη Ferrari

Ο Μικ Σουμάχερ
Ο Μικ Σουμάχερ HAAS F1 MEDIA

Μετά το διαφαινόμενο ναυάγιο της συνεργασίας του Μικ Σουμάχερ με τη Scuderia, που φέρεται ότι θα τον αφήσει εκτός της Ακαδημίας της Ferrari στο τέλος του 2022, ο νεαρός Γερμανός αναζητεί τη νέα του ομάδα για το 2023 - και ο Σεμπάστιαν Φέτελ πρότεινε τη McLaren.

Από πέρσι που ο Μικ Σουμάχερ μπήκε στη Formula 1, ο Φέτελ έχει τον άτυπο ρόλο του μέντορά του - αυτόν που είχε και ο Μίκαελ Σουμάχερ στα ξεκινήματα του ίδιου του Σεμπάστιαν Φέτελ στα τέλη της δεκαετίας του 2000.

Ο Μικ ήταν ανέκαθεν οδηγός της Ακαδημίας της Ferrari, η οποία τον τοποθέτησε πέρσι και φέτος στη Haas για να αναπτύξει περαιτέρω τις ικανότητές του με τις πρώτες του σεζόν στη Formula 1.

Όμως, πρόσφατα η Haas άφησε να εννοηθεί ότι δεν συζητά με τον Σουμάχερ για την ανανέωση του συμβολαίου τους για το 2023, και αναζητά κι άλλες επιλογές.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν και ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επέλθει τέλος στη συνεργασία του νεαρού Γερμανού με την Ακαδημία της Ferrari στο τέλος του 2023, άγνωστο με ποιού πρωτοβουλιά - περίπτωση που θα αφήσει τον Μικ ελεύθερο να διαπραγματευτεί μόνος του τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στη Formula 1.

Ο Μικ Σουμάχερ
Ο Μικ Σουμάχερ HAAS F1 MEDIA

"Ξέρουμε όλοι ότι η Formula 1 έχει πάντα να κάνει με την απόδοση, γι' αυτό και κάθε απόφαση χρειάζεται χρόνο. Δεν θέλουμε να αποφασίσουμε τώρα κάτι που θα μετανιώσουμε σε δύο μήνες", είπε ο διευθυντής της Haas F1 Γκούντερ Στάινερ.

Ο Στάινερ δεν αρνήθηκε ότι η Ferrari έχει ισχυρό έρεισμα στους οδηγούς της Haas, βάσει της εις βάθος συνεργασίας των δύο πλευρών. Πρόσφατα, μάλιστα, η Scuderia ζήτησε από τη Haas να προσφέρει την περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη Μόντσα και στο Όστιν στον Αντόνιο Τζιοβινάτσι, έτερο οδηγό της Ακαδημίας της Ferrari.

Ο Ματία Μπινότο είπε, με τη σειρά του, για τον Μίκ Σουμάχερ: "Έχει βελτιωθεί στους τελευταίους αγώνες, αλλά είναι ακόμα πολυ νωρίς να κρίνουμε. Θα καθίσουμε μαζί με τον Γκούντερ και θα λάβουμε μια απόφαση".

Ο Μικ Σουμάχερ έχει ακουστεί για την κενή θέση στην Alpine που άφησε ο Φερνάντο Αλόνσο για το 2023, αλλά η γαλλική ομάδα φέρεται να προτιμά να αποζημιώσει τη Red Bull για να αποκτήσει τον Πιέρ Γκασλί από την Toro Rosso, αν χάσει το δικαστήριο για την υπόθεση Όσκαρ Πιάστρι.

Ο Μικ Σουμάχερ
Ο Μικ Σουμάχερ HAAS F1 MEDIA

Και τώρα έρχεται στο κάδρο ο Σεμπάστιαν Φέτελ, που υποστηρίζει ότι ο Μικ αξίζει μια θέση στη Formula 1, ειδικά μετά την 6η θέση που κέρδισε στο φετινό GP Αυστρίας, κατηγορώντας της Haas ότι δεν του παρέχει ένα αρκετά ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής, που θα αποχωρήσει από τη F1 στο τέλος του 2022, προτείνει τον Μικ για τη θέση της McLaren που μένει κενή από τον Ντάνιελ Ρικιάρντο.

"Δυστυχώς στη F1 αυτές τις μέρες κρίνεσαι μόνο από τα τελευταία σου αποτελέσματα, κανείς δεν διαβλέπει το μέλλον. Ο Μικ συνεχώς μαθαίνει, παρότι πολλοί έχουν σταματήσει να το κάνουν. Αυτή είναι μια από τις απόλυτες δυνάμεις του. Κάνει πολύ καλή δουλειά στο παρασκήνιο, κι ελπίζω να μείνει και να αποκτήσει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Ίσως μια McLaren", είπε ο Φέτελ.

TAGS FORMULA 1 ΜΙΚ ΣΟΥΜΑΧΕΡ MCLAREN ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΦΕΤΕΛ FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ